A-Z Filtre

SİTRİK ASİT (Sitrat)


Kalsiyum içeren böbrek taşları ve renal tübüler asidozun tanı ve takibinde kullanılan biyokimyasal bir tahlildir.
Referans aralığın altındaki değerler potansiyel bir taş oluşum riski taşır.
150 mg/gün’ün altındaki değerlerde ise metabolik asidoz açısından araştırma yapılmalıdır.

Normal Değerleri ise yaş gruplarına göre değişebilir.

21-25 yaş 157-450 mg/gün
26-30 yaş 193-450 mg/gün
31-35 yaş 228-450 mg/gün
36-40 yaş 264-450 mg/gün
41-45 yaş 299-450 mg/gün
46-50 yaş 335-450 mg/gün
51-60 yaş 363-450 mg/gün
60 yaş ve üstü: 434-450 mg/gün 


Bu Gönderiye 24 Adet Yorum Gelmiş
h********* :

Hocam merhabalar.Antikardiolipin igm değerim 29.7 olarak ölçülmüş.15'in altı negatif, üzeri de pozitif olarak ele alınmış. Antikardiolipin igg ise 9.7.Bu değerler sonucunda herhangi bir hastalıktan şüphelenmeli miyim;bu değerler zaman içinde düşüp yükselebilir mi.Ben bir erkeğim bu arada.Teşekkürler


Cevap:

Antikardiolipin ( ACA) IGM değeriniz pozitif çıkmış.Bu da normal değil.Yukarıdaki yazımızı dikkatle okursnız hangi durumlarda pozitif çıktığını görebiirsiniz.

n**** :

Merhaba bir yakınım 3,5 aylık hamile tüp bebek yöntemiyle,acaba bu veriler düşük açısından sakınca yaratırmı?

ANTİ-KARDİOLİPİN (ACA), IgG                5,3    GPL             < 20
ANTİ-KARDİOLİPİN (ACA), IgM                72    MPL             < 20
                                
Şimdiden teşekkürler


Cevap:

Kardiyolipin IG M yüksekliği düşüklerde olabilir.Bu konuda doktor gerekli değerlendirmeyi yapacaktır.

s**** :

27 yaşındayım 2 düşük 2 dış gebelik sonrasında tüp bebek yaptırmaya karar verdim ve öncesinde doktorum bazı tahliller istedi .. yorumlarınızı alabilirsem sevinirim..

PT (Protrombin Zamanı)

PT INR    1.06     .85 - 1.15      INR    
PT Zamanı 12.81     10 - 14      saniye
PT %    74.77     70 - 130      %    

Faktör 8    107.8     70 - 150      %
Protein -C85.703     70 - 140      %
Protein - S67.80 150 - 130      %
(AT III)    95.83     75 - 125      %
Anti-Kardiolipin IgM-(1.9 )          U/mL    
Anti-Kardiolipin IgG-(4.1)
D-Dimer (Kantitatif)-(0.195) .17 - 4.4      mg
Aktive (PTT)    36.32     22 - 35      saniye
Trombin zamanı    15.44     16 - 21      saniye    

yapacağınız yorumlar için şimdiden teşekkür ederim..


Cevap:

Kayda değer bir sorun görülmüyor sonuçlarınızda

Bilgi Yok :

01.04.2010 tarihinden itibaren İTP tedavisi görüyorum 20 binlerde kortizon almaya başladım. kortizionu yükletince kan şekerim aşırı yükseldi 450 ye çıktı bu arada gribel enfeksiyon bulaştı tronbositim 3 bin e kadar düştü. 45 gün hastanede yattım.CPR ENFEKSİYONUM 45 YÜKSEL hastanede enfeksiyonom dahada yüseldi 180 lere yükseldi
Bu 45 gün içerisinde hem şeker hemde enfeksiyon devavisi gördüm.ptl için tüm olması gereken tevadi yöntemleri denendi hastaneden çıkarken danazol ilaç a karar verdiler. 12 ay danazol ( danasin) 2x2 ile başlandı 2x3 yükseldildi ptl saısında 30 ila 60 arası oldu dahada yüselmedi. bu esnada kaslarımda aişrı kramları oldu. kırmızı kan berdim 1 er ay ara ile 2 ünite. ialçı azaltarak 04.10.2011 tarihinde ilaç kesildi. ailaçsız kan degerlerimi henüz ölçülmedi .


Cevap:

Gereken tedavi ve tetkikler yapılıyor,doktorunuz geerkirse ilave testler de isteyecektir

Bilgi Yok :

İyi günler doktor bey gebelik testi yaptırmıştım da Beta-hCG; 2,85 çıktı sizce hamilemiyim? regl olmama da daha 2 gün var. İlgilenirseniz sevinirim.


Cevap:

Hayır değilsiniz.Ancak testi de erken yaptırmışsınız

Bilgi Yok :

Tüp bebek sonucu şuanda 5 haftalık hamileyim.celexane iğne ve coraspin kullanıyorum.Bende pıhtılaşma olmadığı söylendi ama yinede emin olamadım.İlaçları bırakınca bişey olur diye korkuyorum.Yorumlarsanız sevinirim..


Antikardiolipin IgG 6.10 U/mL 0 - 10
Antikardiolipin IgM Y * 20.49 U/mL 0 - 10


Cevap:

Antikardiolipin IgM pozitifliği anlattığının problemi destekliyor,doktorunuz buna göre takip ve tedavinizi planlayacaktır

Bilgi Yok :

Merhaba. ben 3 düşük yaptım , kanımda pıhtılaşma tespit edildi.Onun için tedavi görüyorum. yanlız Anti kardiyolopin IgG Negatif Anti kardiyolopin IgM Pozitif bu durum düşükler için tedavi edilemez bir durummu ? Lütfen cevaplarsanız bana bu şekilde söyledi ....Doğrumudur ?

Bilgi Yok :

Merhabalar aşağıda belirtmiş olduğum tahlil değerlerini yorumlarsanız sevinirim.

ACA IgM ; 3.24

ACA IgG ; 7.81

ANTI-FOSFOTIDILSERIN IgM ; 2.60

ANTI-FOSFOTIDILSERIN IgG ; <2


Cevap:

Belirtiğiniz testlerin sonuç raporundaki referans değerlerini de göndermelisiniz

Bilgi Yok :

Anti ds DNA 0.41 NEGATIF
Anti nükleer antikor <1/100 NEGATIF TITRE
Anti fosfolipid IgG 0.68 NEGATIF U/mL -
Anti fosfolipid IgM 16.20 POZITIF U/mL -

17 yaşındayım.aylık yaptığım tahlillerde sedim yüksek seyrediyordu. bu tahlilleri yorumlarsanız sevinirim.


Cevap:

Antifosfolipid pozitifliği romatolojik ve hematolojik bir sorundur. Romatolojiye ve hematolojiye başvurun, özellikle gebelikde tekrarlayan düşüklerin önemli nedenidir, pıhtılaşmayı artırıcı rol oynar.

Bilgi Yok :

merhaba
Anti Kardiyolopin ıgm testinin pozitif çıkmasıyla gebe kalamamanın bir alakası yok dimi?


Cevap:

ACA ıg m pozitifliği düşük ile ilgili olabilir.tekrar eden düşüğü olanlarda bu testin pozitifliği görülebilmektedir

Bilgi Yok :

doktor bey benim kan sonuçlarımda anti kardıolopın 23 antı kardıolopinıgm negatif antı phosholıpıdıgG negatıf antı ds dnanegatif cıktı doktorumuz cok korkuttu ben 32 yasındayım ve anne olmak istiyorum yardımcı olun lütfen teşekkürler


Cevap:

Sonuçlarınızda gebeliğe engel bir sonuç görülmüyor

Bilgi Yok :

merhaba hocam
antikardiolipin ıgM <10 mol ünite 8(negatif)sonucum bu
NTİKARDİOLİPİN IGg <20 mpl ünite 10.7(negatif)
sizce nedir clexsan die bi iğne kullandım 2 ay tüp bebek denediğim de bende kan pıhtılaşması mı var acaba ?


Cevap:

Kardiyolipin testlerinizin negatif olması, bu testler açısından bir anormallik olmadığını gösteriyor

Bilgi Yok :

merhabalar ben dilşad
ms hastasıyım bundan dolayı bu değerlerle ilgili bir tahlil istendi..
sonuçları kendi dr.ma göstermemin daha önemli olduğunu biliyorum ama henüz drla görüşmeme 15-20 gün var ve ben meraktan çatlayacağım.. :)
rica etsem bana bu sonuçların ne ifade ettiğini söyleyebilirmisiniz?
her şey normalmi bir sorun varmı bunu öğrenirsem drla görüşmemi daha öne almaya çalışırım...
şimdiden çok teşekkürler...
ANTI Jo-1 Negatif
ANTI RNP Negatif
ANTI Scl-70 Negatif
ANTI Sm Negatif
ANTI SS-A(RO) Negatif
ANTI SS-B (La) Negatif
ANTİ-KARDIOLIPIN IgM <9,4 MPLU/ml
ANTI-KARDIOLIPIN IgG 16,1 GPLU/ml

özel referansdeğerleri
negatif 15 gplu/ml


Cevap:

negatif 15 gplu/ml

Bilgi Yok :

Test Adı Sonuç Referans Aralığı Birim Sonuç Tarihi

Antitrombin III Aktivitesi (AT III) 73.03 75 – 125 % 19/01/2011
Protein – C 88.36 70 – 140 % 19/01/2011
Protein – S 78.95 50 – 130 % 19/01/2011
Anti-Kardiolipin IgM 11.5 0 – 0 U/mL 20/01/2011
Anti-Kardiolipin IgG 5.1 0 – 0 U/mL 20/01/2011

iyi günler bu tahlillere göre kanda pıhtılaşma var diyebilirmiyiz. teşekkür ederim


Cevap:

Israrla bakıyorum cevap verilmişmi diye fakat maalesef bişi göremiyorum.. bakıyorum kimi sorulara cevap gün içerisinde veriliyor acaba diyorum benim yanlış yaptığım birşey mi var

Bilgi Yok :

iyi günler
referans aralığı aca-g ve aca-m için (negatif-<12
test:antikardiyolipin IgG ; negatif
antikardiyolipin IgM;P 16.8
protein S antijeni;61 (normaldeğeri ; - )
yorumlarsanız sevinirim

Bilgi Yok :

lütfen sorumu cevaplar mısınız yanlış mı yazdım yoksa

Bilgi Yok :

teşekkürler bide bu var anladığım kadarıyla yazııymçocuk hemotoloji testler apc-r 121.1 referans aralığı 120-300 protein c 130 referans 70-130 protein s 74 referans 80-120 at ııı 125 referans 80-120

Bilgi Yok :

anti kardiolopin 9,4 mplu/ml anti kardiolopin 9,4 gplu/ml özel referans değerler negatif gplu/ ml umarım doğru yazmışımdır


Cevap:

Anladığım kadarıyla Anti Kardiyolipin testleriniz negatif çıkmış.Bu durum da gayet normal.

Bilgi Yok :

apc-r 121.1 protein c 130 protein s 74 at ııı 125 cevaplarsanız sevinitim ne anlama geliyo bi sorun var mı yok mu


Cevap:

Belirttiğiniz tahlilleri sonuç formundaki açık adları ve referans değerleri ile birlikte yollarsanız yardımcı olabiliriz.

Bilgi Yok :

merhaba iki düşüğüm var bazı testler yaptırdım hepsini sonucu çıkmadı çıkanlara yardım ederseniz sevinirim.anti-kardiolopin ıgm9,4 anti kardiolopin ıgg 9,4


Cevap:

Testlerin sonuç raporundaki referans değerlerini yollabilirseniz,görüşümüzü açıklayabiliriz.

Bilgi Yok :

merhaba...
benim trombosit sayımlarımda sürekli düşme var yaptırdığım test sonuclarında
01/12/2009=151
01/06/2010=107
05/07/2010=123
16/07/2010=81
27/07/2010=74
bu şekilde çıktı ve hemotolojiye gittiğimde benden
ANA(yöntem:IFA - HEp-; POZİTİF
Anti-KARDIOLIPIN IgM < 9,4 MPLU/ml NEGATİF
Anti-KARDIOLIPIN IgG < 9,4 GPLU/ML POZİTİF
ANTİ-DNA NEGATİF
şimdiden teşekkür ederim


Cevap:

Anti kardiyolipin testinizin (ACA IG G) pozitif olduğu gözüküyor.Zaten Anti-kardiyolipin antikorları, miyokard enfarktüsü, venöz tromboz ve trombositopeni (düşük trombositli) eğilimli kişilerde bulunur.Bu da durumunuzu destekliyor.Hematoloji bölümünce takip edilmelisininiz.

Bilgi Yok :

antikardiolipin Ig g: 2.1 Ig M : 2 NORMAL Mİ TEŞEKKÜR EDERİM.


Cevap:

Bu değerler çalışılan laboratuvar veya cihaza göre farklılık gösterebilmektedir.Sonuç raporundaki referans değerleri belirtirseniz sonucunuzu yorumlayabiliriz.

Bilgi Yok :

TEST: ACA IgM Sonuç 0.14 Normal Değerler: 1.0 Pozitif



TEST:ACA IgG Sonuç 0.12 Normal Değerler: 1.0 Pozitif

Teşekkürler


Cevap:

ACA IGM ve ACA IGG testleriniz negatif çıkmış.Bunu hekiminiz değerlendirecektir.

Bilgi Yok :

Merhaba
Aşağıda belirtmiş olduğum testleri yaptırdım değerleri yorumlarsanız sevinirim.

ACA IgM 0.1

ACA IgG 0.12

İYİ ÇALIŞMALAR


SİBEL YILMAZ


Cevap:

Sibel hanım,ACA testlerinizi daha sağlıklı değerledirebilmemiz için her 2 testin de referans değerlerini de yazmalısınız.