Hepatit B taşıyıcılığı evlilik için engel midir?
Yayın: Güncelleme: 8 yorum
Anonim Soru
Hepatit B taşıyıcılığı evlilik için engel midir?
Tahlil.com Cevabı
Hepatit B taşıyıcılarının evlenmesinde hukuki veya sağlık yönünden bir engel yoktur.Ancak dikkat etmeleri ve eşlerini bilgilendirmeleri gereken unsurlar bulunmaktadır. Evlenecek kişilerin birbirlerine ait sağlık sorunlarını özellikle evliliğin bir parçası olan ve cinsel ilişki ile bulaşabilen sağlık sorunlarını bilmeye hakkı olduğu gibi eşlerin de sağlık sorunlarını konusunda birbirlerini bilgilendirme sorumlulukları olmalıdır.Eşlerden birinde hepatit B taşıyıcılığı var ise, evleneceği kişiye koruyucu olarak hepatit B aşısı yapılmalıdır. Hepatit B aşısı ile antikor oluşana kadar geçecek sürede,cinsel ilişki sırasında prezervatif kullanılmalıdır.Taşıyıcı eşler,düzenli aralıklarla bir enfeksiyon hastalıkları uzmanına kontrole gitmelidir.
Sizin de benzer bir sorunuz mu var?
Sorunuzu 3 adımda yazıp gönderin; değerlendirmeyi güvenli hesabınızdan okuyun.
Bu soruya benzer sorular
Tüm sorular
Tahlil Yorumları
Anonim
8 Yorum
Benım kız arkadasım hebatıt b . 20 gun önce kendımı tutamayıp öpustuk. ilişki harıcınde saatlerce temasımız oldu. aradan 10 gun gectı tahlıl yaptırdım tükürük yoluyla geçtımı bana diye testte NEGATIF CIKTI. ANTI HBS POZITIF 8-12cıktı korunuyomusum.herhangı bır temasta bulasma ıhtımalı varmı
Tahlil.com: Anti HBS pozitif olması bu durumda riskiniz olmadığını gösterir.
merhaba
5 yıldır hepatit b taşıyıcısıyım. şimdi tüp bebek tedavisi görüyorum ve dr.um bütün tahlileri yeniden yaptırdı HBSAG: 628.93 ( pozitif) ANTİ HCV 0.11(NEGATİF) ANTİ HBS 1.1 (NEGATİF)
şuan ne durumdadır henüz gösteremedim dr.uma
lütfen yorumlarmısınız.
Tahlil.com: Sonuçlarınız Hepatit B taşıyıcısı olduğunuzu destekliyor.
Tahlil.com: Arkaşının Anti HBS değeri yüksek çıkmış.Bu hepatit B ye karşı antikor yani bağışıklık geliştiğini gösterir.Anti HBS pozitifliği iki nedenle olabilir, arkadaşın ya aşı olmuştur.Ya da bu enfeksiyonu geçirmiş, enfeksiyon sonrası doğal bağışıklık kazanmıştır.
Tahlil.com: Çok büyük olasılıkla koruyacaktır yine de bir enfeksiyon hastalıkları uzmanına danışabilirsiniz.
Tahlil.com: Ferritin yüksekliğine dair aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.Bu arada kan yağlarınız da yüksek çıkmış.
http://tahlil.com/ferritin-yuksekligi-hangi-durumlarda-gorulur
Tahlil.com: Aktif bir enfeksiyonunuz bulunmuyor.Muhtemelen geçirilmiş bir enfeksiyon sonrası bağışıklık olmuş.Sorun yok sonuçlarda
Tahlil.com: Hepatit B yönünden taşıyıcı konumundasınız.
karaciyerim ultrason da iyi normal bir hasar yokmus
HBs Ag-pozitiv Anti HCV(kart-test)-negativ Alt-26. u/l n(9-52) Ast-19. u/l n(14-36) HBeAg-0.20>1.2 pozitiv <0.8neqativ 0.8-1.2 subheli HBc igM-0.057 negative >1pozitiv <1negativ hepatit b(keyfiyyet) DNT- pozitiv( ) negativ(-) hepatit b(virus yuku) IU/ml DNT-4.3x10^4IU/ml analitik hassaslik 150IU/ml hepatit b(virus yuku) cop/ml DNT-7.3x10^4cop/ml analitik hassaslik 255 cop/ml
Tahlil.com: Hepatit b taşıyıcısısınız, zamanla negatife dönüşebilir.