Tahlil Yorumları Soruları


Erkek arkadaşımla arkadan ilişkiye girdim hamile kalır mıyım?

Bu tür cinsel ilişkilerde hamilelik çok düşük ihtimal. Bununla ilgili kafana takılan tün soruların cevabını alttaki linke tıklayarak bulabilirsin. Erkeğin cinsel organı vajina içine girdiyse kızlık zarın

Arkadan ilişki sırasında hamile kalınır mı?

Arkadan ilişki yani ters ilişki sırasında hamilelik ihtimali yok denecek kadar azdır.Hamilelik olabilmesi için, ilişki sonrası meninin vajinaya bulaşmış olması ve buradan da vajinaya girmesi gerekir.Bu da çok düşük

Erkek tarafından kadına ağızdan ilişkile hıv geçer mi?

Çok düşük bir olasılıktır. İki taraftan birinde ilgili bölgelerde kanama var ise bu tür bir riskten söz edebiliriz.

Erkek tarafından kadına yapılan ağızdan ile HIV geçer mi?

Çok düşük bir olasılıktır.Taraflardan birinde veya ikisinde de, ilgili organlarda yara olması durumunda bu olasılık görülebilecektir.

Arkadan ilişkiyle hamile kalınır mı? Gebelik testim 3,7 çıktı?

Gebelik testiniz negatif çıkmış.Hamile değilsiniz.Arkadan ilişkiyle hamile kalmak uzak ihtimaldir.Bunun için spermlerin, ilişki sonrası vajina ağzına temas etmesi gerekir.

TSH, ferritin ve demir düşüklüğü

Tahlil sonuçlarınızı inceledik. Problemli olanları sıralayalım. Bir tiroid bezi tahlili olan TSH hormonu değeri düşük çıkmış. TSH değeriniz < 0.005. TSH düşüklüğü normal değildir.&

Ferritin ve vitamin b12 düşüklüğü ile TSH ve HOMA yüksekliği

Sonuçları inceledik. Öncelikle ferritin değeri çok düşük annenizin, ferritin 7.4 çıkmış. Bu vücutta demir depolarının eksik olduğunu gösterir. Bu nedenle demir takviyesi alması gerek annenizin d

Sürtünme yoluyla cinsel ilişkide hamile kalınır mı?

Belirtiğiniz şekilde bir ilişkide hamile kalma şansınız yok denecek kadar az. Ayrıca zaten ilişki sonrası adet de görmüşsünüz. Hamile kalmak için erkeğin boşalması sonrası sperm gücrelerinin vajinada

Kan değerlerim ile ilgili görüş alabilir miyim?

Hemogram tahliline göre lökosit (WBC) yani akyuvarların sayısı düşük çıkmış.3.7 düşük bir değer. Bir önceki sonucunuzda ise normal aralıkta imiş.  Viral enfeksiyonlara bağlı olarak wbc  

Şeker, Anemi ve idrar hastalığı ile bulanıklığı hakkında

Tahlil sonuçlarınızı inceledik. Tam idrar tahlilinde her sahada bol lökosit görülmesi normal değildir. Bu tahlil sonucu  idrar yollarında bir enfeksiyon olabileceğini akla getiriyor. Kanda da lökosit ya

Tiroid le ilgili tahlilim

Merhaba eşinizin tahlil sonucunu değerlendirdik. Tiroid ultrason muayenesinde sağ ve sol lobda kistik nodüller görülmüş. Ancak bu haliyle sonuçta endişe verici bir durum yok. Bu tür bulgular iyot yetersizliği duu

Kız arkadaşımla korunmalı arkadan ilişki yaşadım ilişkiden sonra ki adeti 10-15 gün sonra geldi ?

Henüz böyle bir cinsel ilişkiyi yaşamak için erken olduğunu düşünüyoruz. Tam gelişim tamamlandıktan sonra yaşanacak cinsel ilişki çok daha sağlıklı olacaktır. Zevk suyu ile hamile kalınabilir ancak

CRP değerim 70.7 çıktı.

Tahlil sonucunuzda CRP değeri 70.7 yüksek olarak görülüyor. CRP yüksekliğinde ilk olarak akla enfeksiyon ve/veya  romatizmal durumlar akla gelir.Ateşiniz olması da bir enfeksiyon olasılığını destekliyor.CRP y&uu

52 yasındaki babamın RBC.6.35 HGB.13.2 MCV.64.7 MCH.20.8 GFR.126.37 WBC.12.0 çıkmıs yorumlayabilir misinz?

Babaınızda an sayım tahlili diğer adıyla da hemogram testi sonucuna göre WBC yani lökosit yüksekliği olduğu görülüyor. Anlayacağınız dille akyuvarlar normalden yüksek diyebiliriz. WBC  yüksekli

Demir yuksekliği çıktı tahlilimde

Merhabalar tahlillerinizi inceledik. Magnezyum değeriniz 1.9 çıkmış. Ancak normal değer aralığı 1,8-2,5 arasında.Yani normal sınırlarda.  Vitamin B 12 değeriniz ise 276 çıkmış Bunda da normal aralık 190-663 ar

Kız arkadaşımla arkadandan ilişkiye girdik ve ben içine boşaldım hiç bir sorunda olmadı. Acaba hamile kalmış mıdır?

Korunmasız ilişkilerde hamilelik ihtimali vardır. Adet gecikmesi yaşanması durumunda gebelik testi yaptırabilir veya bir kadın doğum uzmanına gidebilirsiniz. 

NEYİM VAR?

Merhabalar, öncelikle geçmiş olsun dileklerimi gönderiyorum. Tahlil sonuçlarınızı inceledim.Gama Glutamil Transferaz değeriniz çok yüksek bu da kesinlikle normal bir durum değil. 38 üstü değerler a

PDW nedir.Kan sayımı yapılırken PDW 21.1 çıktı.

Tahlil.com:PDW, platellet olarak da bilinen , kan hücrelerinden trombositlerin dağılım aralığına denir. Kan sayımı,yani hemogram parametrelerinden biridir. Daha çok pıhtılaşma bozukluklarının tanısında kullanılır. Tek ba

İltihaplı sedef romatizması hastalığı olan kişinin hepatit b tahlil sonuçları

Merhabalar, öncelikle annenize geçmiş olsun dileklerimizle birlikte acil şifalar diliyoruz. Annenizin sonuçlarını inceledik, sorunlu olanları aşağıda belirtiyorum. HBsAg (Kemoluminesans veya benzeri) Reaktif (:1547.23),

Hashimato muyum? Hashimato nasıl teşhis edilir?

Hashimato tanısı için ilk aşamada kan tahlilleri ön plana çıkmaktadır. Bunları 2 aşamada değerlendirebiliriz. 1.Hormon tahlilleri: Kan tahlilleri ile tiroid  ve hipofiz bezinin  salgıladığı hormonlar araşt

idrar yolu enfeksiyonu şüphesi

Öncelikle geçmiş olsun. Kan tahlilinizde WBC yani lökosit değeri 16,8 çıkmış. Bu değer yüksek ve enfeksiyon bulgusu olarak değrlendirilebilir. 27.08. 2022 tarihli idrar tahlilinizde de 15-10 lökosit ve 6-7 eri

değerlerim ne durumda

Merhabalar, tüm sonuçlarınızı inceledim, cinsiyet ve yaş bilgilerinizi belirtmemenize rağmen tüm değerleriniz normal, riskli bir durum görünmüyor, sağlıklı günler dilerim.

Lütfen yardim hamile miyim?

Merhaba ilk çıkan Beta Hcg değeriniz gayet iyi.Doktorunuz 1 hafta sonra bu testi ve ultrason muayenesini tekrarlayacaktır.Şu durumda ilk olarak akla dış değil normal gebelik gelir. Bir sonraki muayenenizi beklemenizi öneriyoruz. Bi