Cevaplanmış Sorular


Yemeklerime cinsel istek ve penis sertleşme azaltıcı şap vb. ilaç katıldığından şüpheleniyorum. Şüphemi gidermek için , vücudum da bu maddelerin var olup olmadığını anlamak için hangi doktora gitmeli ve hangi tahlilleri yaptırmalıyım ?

Bu tür bir durum varlığını araştırmak için öncelikle genel bir sağlık kontrolü ve erkeklik hormonlarının da ölçümü ve değerlendirilmesi için öncelikle üroloji ve endokrinoloji do

Benim tahlil sonucumda kan gazı eksik olarak çıkıyor, acaba bu ne demek?

Anerobik bir metabolik durum görülüyor. Yani oksijen değeriniz düşük. P O2 değeriniz yani parsiyel oksijen basıncınız düşük ve dokulara yeterinse oksijen gidemiyor. Akciğerinizi ve solunum sistemini etki alt

Merhaba oglumu alerji ve imuunoloji doktoruna goturmustum bir adet kan tahlili istedi yorumlayabilir misiniz?

Merhaba tabii ki yorumlayabiliriz.Ancak sorunuza istinaden tahlil sonuçlarını göndermemişsiniz, sonuçlarınızı ister fotosunu çekerek yollayabilir veya sorunuza değerleri normal değerleri ile birlikte girerek gön

Babam covid hastası. 14. Gune girdi konusmada yürümede zorluk cekmekte cigerlerde geniş bir tutulum var dendi.

Öncelikle geçmiş olsun. Ciğerlerde geniş bir tutulum var ise gerek görülürse hastaneye yatırılması, oksijen desteği, antibiyotik kullanımı gibi ilave girişimlere ihtiyacı olabilir babanızın.Sadece pulmicort yet

Post-pill one ertesi gün hapı aldım. Sizce gebelik ihtimali nedir, ertesi gün hapının geciktici hap yüzünden işe yaramama durumu olur mu?

Merhaba, ertesi günü hapı almanız sizi ge gebeliğe karşı koruyacaktır. Uygun zamanda da hapı kullanmışsınız. Ertesi gün hapı ile adet geciktirici arasında gebelik riski yönünden bir olumsuz durum yoktur. Ancak ad

İkinci doz sinovac aşısı sonrası annemde SCOV-2 SPİKE IGG değeri 0,71 çıktı.Antikor oluşmuş mudur?

Merhaba, annenizin antikor testi SCOV-2 SPİKE IGG negatif çıkmış. Değer 1'in altında 0,71 çıkmış. Normalde 3 hafta sonra antikor oluşması beklenir ikinci doz aşıdan sonra.Öncelikle şu bilgiyi verelim:  antik

Hocam merhaba beklenen adetten 3 gün önce yerleşme kanaması olur mu?

Yerleşme  sadece gebe kalınması halinde görülür. Ancak her gebelikte görülmez.Yerleşme kanaması gebeliğin başlangıcında yaklaşık olarak adet dönemine denk gelen günlerde (Ortalama 10 ile 12.gün)

Hocam merhaba kız ardaşım en son 13 mart da adet oldu. 26 martda çıplak sürtünme ile ilişkimiz oldu boşalma vs cinsel ilişki de yok. Bu ay olması gerekenden 3 gündür erken oldu.

Merhaba, yerleşme kanaması normal bir adet kanamasından çok daha az bir kanama şeklinde olur.Zaten yerleşme kanaması her gebelikte gçrülen bir durum da değildir. Yerleşme kanamasından önce genelde bir belirti olmaz.Ad

HIV testim pozitif 204 çıktı. Ben HIV mi oldum?

Merhabalar.Evet test  sonucunuz pozitif ancak hemen panik olmayın.Tanı için bu tek başına yeterli değil.Yalancı pozitif sonuçlar da çıkabiliyor.Bu durumda doğrulayıcı testlere ihtiyaç var. Western Blot testi

Bacaklarımda meydana gelen morarmalar için hematoloji tahlili yaptırdım. PDW 8.90 P-LCr 13.9 ferritin 13 değerleri çıkmış.

Tahlillerinizi inceledik.  PDW ve P-LCr  düşüklüğü kayfa değer değil.PDW de alt sınır 9 iken sizde 8,90 çıkmış.Yine P-LCR tesinde de alt sınır 14 ilen 13.9 çıkmış.Ancak ferritin düşü

Merhabalar Dr. um. Annem , safra kesesi, ince barsak delinmesi ve 4 gün sonra da ince barsak ameliyat dikişlerinin atması nedeniyle 3 şubat 15 şubat arası 3 ameliyat oldu

Merhabalar.Ekte bulunan dosyada test sonuçlarınız gözükmüyor.Bu nedenle sağlıklı yorum yapmak adına size 1 soru sorma hakkı daha tanımladık. Yoğun bakımda tedavi gören hastanıza enfeksiyon nedeniyle yoğun bir a

16 aylık erkek çocugumuzla tatilden döndük.. ilk defa uzun yola gitti ve havuza girdi. dönüşte hafif ateş (37-37,3) burun akıntısı, yanaklarında yoğun kızarıklık ( tokat atmış gibi) ve göğüste hafif döküntü şikayetiyle doktora gittik

Öncelikle geçmiş olsun.Gönderdiğiniz tahliller biyokimya tahlilleri ve normal.Ancak sorunuzda belirttiğiniz ve 80 çıkan PLT değeri oldukça düşük.100 ve altı PLT değerleri ileri araştırma gerektitir.

Kan tahlilimde wbc değerim 14.58 idrar tahlilinde de 5-6 lökosit ve biraz bakteri yazıyor

Merhabalar, WBC değeriniz 14.58 normalin üstünde bir değer.Ancak panik olacak bir yükseklik asla değil. İdrar tahlilinizde bakteri görülmüş olması evet bir sistit bulgusu olabilir.Bu da doğal olarak WBC değeriniz

Acilll lutfen Erkek arkadaşım ile ilişkiye girdik vajinaya boşalma olmadı ama göbeğime boşaldı, bakireyim

Merhaba. İçiniz rahat olsun bu tür bir ilişki sonrası hamilelik ihtimali yok denecek kadar azdır. Göbekten sızan sperm hücrelerinin vajinaya girmesi ile bu ihtimalden söz edebiliriz ancak az önce de belirttiğimiz

Babamın D-dimer (Kantitatif) değeri 4162 çıktı. tomagrafi çekildi ama sonuçlar 10 günde çıkacak.

Merhabalar.Öncelikle babanıza geçmiş olsun diliyoruz.COVİD hastalarında sperifik olarak D dimer yüksekliği olmaktadır.D dimer için 4162 yüksek bir değer. COVİD sonrası D dimer testi bir süre daha yüksek

Merhaba, dün akşam yan boşluk kısım (böğür dediğimiz bölüm) ve böbrek tarafında ağrı şikayeti ile acile gittim özellikle tuvaletimi yaparken böbreklerimde ağrı oluyordu

Merhabalar.Tahlil sonuçlarınızı inceledik WBC yani lökosit değeriniz 9.45 çıkmış.Bu değer normal ve endişe  gerektirecek bir sonuç değilSistit tanısı için en değerli tahliller tam idrar tahlili ve id

Primolut kullanarak adetimi geciktirip 8 şubat tarihinde korunmasız cinsel ilişkiye girdim ilacı bıraktıktan 2 gün sonra regl oldum ama bu ay reglim 2 hafta gecikti tarlusal kullandım hâlâ regl olamadım hamilelik riski var mı ?

Hamilelik riski kesinlikle yok.İlişki sonrası adet görmüş olmanız bu durumu destekliyor.Ancak size önerimiz doktor tavsiyesi olmadan primolut ve tarlusal gibi ilaçları kullanmamanız.Bu şekilde hormonal dengenizde bazı d

5 ay önce sevgilimle sürtünme yoluyla bı ilişkiye girdik göbeğimin biraz alt kısmına boşaldığını söylüyor hemen sildim 5 defa da adet oldum

Kesinlikle gebelik ihtimali yok içiniz rahat olsun. Hele belirttiğiniz ilişki türü de zaten hamilelik yönünden risk bulundurmuyor.Üstelik arka arkaya 5 kere de adet olmuşsunuz.İlişki sonrası adet görülm

Pet çekimi, sintigrafi gibi çekimlerde verilen radyasyonlu ilaçlar vücuttan idrarla atılıyor sanırım. Bu çekimleri yaptırdıktan sonra tualet kullanımına özellikle dikkat etmek gerekiyor mu?

Merhabalar.Öncelikle PET ve Singtigrafide radyoaktif maddelerin kullanıldığı bir gerçek. Pet çekiminde kullanılan madde radyoaktif işaretli FDG ilacıdır.Sintigrafi, radyoaktif bir maddenin vücuda; damar, ağız ya da d

Anneannemim ca 15-3 değerleri sırasıyla 37,90 - 39,90- 57,90 çıktı.Bu artış kötü bir durum sebebi ile olabilir mi?

CA 15-3 meme kanseri tedavi ve takip sürecinde hastanın tedaviye veya nüks etmesine yönelik riskler hakkında fikir edinme amaçlı olarak istenen bir kanser antijeni testidir.Evet değerlerde bir yükseklik var tabii ki y&u

idrar testi yaptım negatif cıktı gebelik varmıdır kan testi yaptıramam

Bu durumda hamilelik şüphesi bulunmuyor.Hem de 2 sebeple.1.İlişki sonrası görülen adet kanaması gebelik olasılığını kaldırır.2.İlişki sonrası gebelik testiniz (en son yaptığınız 13 Mart tarihli) negatif çıkm

idrarımda yanma olmasından dolayı bel soğukluğu şüphesi ile idrar tahlili verdim.(ilişkimden sonraki 8.gün)

Merhabalar.İdrra tahlili sonuçlarınızı inceledik.Sonuçlarınızda kayda değer bir sorun görülmüyor.İdrarda spesifik gravite artışı idrarınızın yoğun olduğunu gösterir ancak bir enfeksiyon yönü

POLİMORFONÜKLEER LÖKOSİT-26, ÇOMAK-2, GENÇ-YOK, EOZİNOFİL-YOK, LENFOSİT-68, MONOSİT-4, ERİTROSİT MORFOLOJİSİ-NN, TROMBOSİT-KÜMELİ, YORUM: LENFOMONOSİTOZ OLAN ATİPİK HÜCRE %4 ALTI

Çocuklarda lenfositoz yani lenfosit yüksekliği olağandır. Atipik hücrenin de yüzde 4 ün altında olması gayet iyi.Sonuç olarak periferik yayma sonuçlarında endişe verici bir bulgu bulunmamaktadır.

Oğlumun periferik yayma sonuçlarını değerlendirir misiniz?

Merhabalar.Oğlunuzun periferik yayma sonuçlarını değerlendirdik. Kaygılanmanızı gerektirecek bir durum bulunmamaktadır. % 4 altı olarak tanımlanan atipik hücre de problem yaratacak bir durum değildir.