Cevaplanmış Sorular


İki ay önce birleşme olmadan ilişkiye girmiştim. Adet düzensizliğim için doktara gittim. Adet gördüm bi hafta sonra kahverengi yoğun leke geldi ve tekrar adet oldum. Doktor ultrasonda gebelik kesesi boş tahlil yapalım dedi.

Merhaba, gebelik olmayınca doğal olarak kese de olmaz.Zaten ilişki sonrası adet görmeniz ve test sonucunuzun negatif olması (0.200 BETA hcg değeri negatif bir test sonucudur, yani hamilleik yoktur) gebelik olmadığnı desteklemektedir.

Yemeklerden sonra titreme,kan çekilmesi gibi bir hisle hastaneye gittim.Özellikle akşam yemeklerinden sonra hareketsiz kalınca,herhalde hazımsızlıktan bu şikayetler gelişti.

Öncelikle geçmiş olsun.ALT bir karaciğer testidir.Bu tüksek çıkmıştır.Ultrason muayenesinde de karaciğerde yağlanma görülmüş. ALT de karaciğe ryağlanmasında yüksek çıkan testlerden birid

Beta HCG 11.95 test sonucun cıktı hamile miyim ve kanamam var doktor şüpheli dedi

Evet bu Beta HCG değeri hamilelik bulgusu.Ancak beraberinde kanama olması da istenen bir duurm değil. Beta HCG değerlerinizi ve durumunuzu incelediğimizde kimyasal gebelik geçiriyor olabileceğinizi düşündük..Aşağıda k

Eşim bağımlı esrar ve met kullaniyo vücudunda aşırı derecede sivilceler oluyo ben esrardan olduğunu düşünüyorum fakat o kabul etmiyor

Sivilceler uyuşturucu maddelerin kullanımından kaynaklanabilir.Bu durumda bir cildiye uzmanına başvurmanız ve kendisine de eşinizin madde kullandığı konusunda bilgi vermeniz ve onun önerileri dğrultusunda hareket etmeniz en doğru ola

3 gün önce 3-4 nefes esrar içtim. Bağımlı değilim çok arada kullanıyorum. Yarın covid için antikor kan testi vereceğim. Çıkarmı?

Covid testi için kan verirken uyuşturucu madde kullandığınız anlaşılmaz.Uyuşturucu madde kullanımı çoğunlukla idrar örneğinden alınan tetsler ile yapılır.Tükrük ve saç telinden de inceleme yapılmakt

Madde (uyuşturucu) kullanan biri Roaccutane kullanabilirmi ve Roaccutane testlerinde madde kullanımı çıkar mı?

Sorunuzdan anlaşıldığı üzere uyuşturucu madde kulllanıyorsunuz.Aynı zamanda da Roaccutane kullanımını gerektirecek sivilceleriniz var.Öncelikle size şu bilgiyi vermek isteriz.Türkiye'de "bonzai" ya da "jamaika" olarak

25 gün önce kız arkadaşımla yakınlaştık regli geçikmesinin 3.Günü kandan test yaptık negatif çıktı tarlusal ilaç içmesine rağmen hala hiç bir regli belirtisinin olmadığını söylüyor.Kan testinde hamileliğin çıkmaması söz konusu olabilir mi?

 Gebelik yönünden kanda yapılan Beta HCG testi son derece güvenilirdir. Pratik bir öneri olarak beklenen adet tarihinde 10 günlük bir gecikme daha olur ve bu süreçte adet görülmez ise idrarda

Giyinik sürtünme yaşadım.Boşalma sonrası sevgilim suyla temizledi kendini. Sonra giysisiz denemek istedik.Kaygan olması için ağız işi yaptım. Sevgilim penis ucunu sıvı çıkmaması için tuttu.

Belirttiğiniz bir ilişki ile hamilelik ihtimali bulunmamaktadır. Verdiğiniz bilgilere göre zaten bir boşalma olmamış ve erkeğin cinsel organı vajinanıza direkt olarak temas etmemiş.Ella adındaki ertesi gün hapını da bu durumda

Merhaba şüpheli iliskiden sonra 14. Günde mavi labda vidas 4. Nesil HIV Duo ultra testi oldum. P24 antijen:0.02 hiv1/2:0.06 geldi. Daha sonra 26. Günde Medical Park Hastanesi'nde hiv1/2 testi yaptılar sonuç 0.08 geldi.

Öncelikle geçmiş olsun.İlk yaptırdığınız testi çok erken yaptırmışsınız.Ne yazıkki bazen özel laboratuvarlar biraz da ticari kaygıyla bu testleri gereksiz yere erlen yapabiliyor. 14. gün çok erken bir

Evet içe boşalma olmadı ama genital bölgenin üst tarafına oldu ondan tedirgin oldum zaten ordan sızar içeri gider diye düşünce oldu

İlişki sonrası adet gördüğünüz için ilave bir gebelik testine gerek bulunmuyor.Bu durumda gebelikten söz edemeyizİçiniz rahat olsun.

Ben ilişki yaşadım yazmıştım size geçen ayın 26 sında ama içe boşalma olmadı ve 33 saat sonra yinede günlük hap içtimiştim.Ilk ay regli oldum zamanında ama başka ilişki olmadı s

Yaşadığınız ilişki sonrası zaten adet görmüşsünüz.Ardından bir sonraki periyodunuzda da adet görmüşsünüz. Bu süreçte korunmasız başka bir ilişki daha yaşanmadıysa bir gebelik ihtimali

Adet düzensizliğim var .Duphaston kullanarak adet oldum hamilelik varsa duphaston ile adet görülür mü ?

Merhabalar.Adet düzensizliğinizin tedavisi için bazı hormon testleri ve gerekirse jinekolojik muayene yapılması en doğru olanıdır.Duphaston kullandığınızı söylüyorsunuz. Duphaston, didrogesteron etkin maddesi i&ccedi

Supheli cinseli iliskimin 27.gununde Bursa Sehir Hastanesinde Hiv testi oldum. E-nabiz'da Anti HIV (Kemiluminesans veya benzeri)=0,22 gozukuyor. Sizce guvenilir mi?

Merhaba, öncelikle geçmiş olsun.Testi uygun zamanda yaptırmışsınız.Devlet hastaneleri son derece güvenilir laboratuvar kitleri kullanmaktadır.Testinizi Devlet hastanesinde yaptırmanız da mantıklı.Test sonucunuz negatif, 27

Panik atak teşhisi konuldu fakat iki durumda da kan tahlillerimde glukoz değeri 132mg/dl ve 151mg/dl şeklinde çıktı. Bu sonuçlar şekerle ilgli bir risk yaratabilir mi?

Öncelikle geçmiş olsun. Kan tahlillerinizde çıkan glukoz değerleri yüksek.Ancak bu tahlillerin aç veya tok karına iken verilip verilmediğini de bilmemiz gerekir.Eğer tahliller ortalama 10 saatlik bir açlık

Sağ üst kadran ağrısının nedenleri nelerdir?

Merhaba. Sağ üst kadran ağrısının bir çok sebebi olabilir.Bunun sebebini buradan kestiremeyiz.Ancak olası sebeplari hakkında size bilgi verebiliriz.Bu ağrının bir çok nedeni olabilir ve bir çok tahlil ve detaylı m

Sevgilimle 2 ay önce sürtünme yoluyla bir ilişki yaşadık, içime boşalmadı ilişki sonrası adet günümden 3 gün önce regl oldum 2. Ayda da adet günümden 2 gün sonra regl oldum, hamile olma ihtimalim var mı?

Bu durumda hamilelik olasılığından söz edemeyiz.İlişki sonrası 2 ayrı adet döngüsü geçirmişsiniz.Bu durum da hamilelik olmadığını destekliyor.İçiniz rahat olsun.

Sağ üst kadran ağrısı için doktora gittim. Abdominal usg temiz. Bilirubin de hafif yükseklik var. Dahiliye uzmanı gilbert olabilir dedi. Karın ağrısı içinde meteospasmyl diye bi ilaç verdi.

Öncelikle geçmiş olsun.Evet Gilbert hastalığında bilirubin değerlerinde yükselme olabilir.Ancak sağ üst kadran ağrısı pek olmaz.Bu bölge karaciğer ve safra kesesinin buluduğu bölge.Bu 2 oeganı da göste

Serbest testosteron normal değeri ve alt sınırı nedir? Değerlerimde bir sorun var mı?

Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Laboratuvarların kullandıkları testler, cihazlar ve testin çalışma yöntemine göre normal değerlerde az olsa farklılıklar olabilir.Ancak serbest testosteron değerinizi değerlendi

Bilirubin yüksekliği var sağ üst kadranda karında dolgunluk hissi ağrı hissi gibi bir durum var.

Yapılan kan tahlilinde bilirubin değeri yüksek çıkmış. Bilirubin yüksekliği bir çok nedene bağlı olabilir.Konunun araştırılması için muhtemelen doktorunuz ilave tetkikler de isteyebilir.Ancak sağ üst k

Bazıları ilişkiden sonra ilk adet döneminde adet olunduğunda da hamilelik olabilirmiş.

Bu doğru bilgi değil.Yeni bir ilişki olmadığı sürece ilişkiden sonra adet görülmesiyle hamilelik ihtimali mümkün değildir.Merak etmeyin hamilelik şüphesi bulunmuyor.Doğal olarak teste de gerek yok.Adet gör

Hocam 3 gün oldu adet günümde leke geldi benden 3 gün boyunca az az leke oldu sonra aspirin içtim ve soğan suyu bu gün yeni adet kanamam oldu

Adet gördüğünüz için hamilelik olasılığı ortadan kalkmıştır.İçiniz rahat olsun. Soğan suyu, aspirin gibi ilaç veya gıdaları tüketmenize de adet döngüsü yönünden gerek

1 yıl ara ile yaptırmış olduğum tahlil sonuçlarında göreceğiniz üzere her iki tahlilde de bazofil oranı normal değerlerin dışında kalmakta

Merhaba tek başına bazofil değerindeki yükseklik bir anlam ifade etmemektedir.Sadece bazofil değerlerindeki düşüklük veya yükseklik ile herhangi bir hastalık tanısının koyulamaz.Doktorunuz gerek görür ise b

Hocam adetim gecikirse şayet dediğiniz gibi .. Sadece eczaneden aldığım testle kesin sonuç alırmıyım idrar yoluyla ?

İdrarda gebelik testi elbette doğru sonuç verecektir. Adetinizde en az 10 günlük bir gecikme olursa yapabilirsiniz.