A-Z Filtre

ALDOSTERON (İdrar)


İdrarda aldosteron testi adrenal fonksiyonların değerlendirilmesinde kullanılır. Özellikle hipertansiyonun değerlendirilmesi ve renal hipertansiyon tanısı konmasında değerlidir.
Ayrıca bu tahlil primer ve sekonder aldosteronizmin araştırılmasında da kullanılır.

İdrarda aldosteron testinin normal değerleri aşağıda belirtilmiştir.

12 yaştan küçüklerde: 1,00-11,00 mg/gün
12 yaştan büyüklerde ise: 2,80-30,00 mg/gün 


Bu Gönderiye 2 Adet Yorum Gelmiş
Bilgi Yok :

[...] Soru:Üre ve ürik asit azlığı nedir ? Ne yapmam gerekir.İdrarda lökosit ve idrar hemoglobin pozitifliği nedir? Cevap:Üre ve ürik asit testlerinin düşük çıkmasından çok yüksek çıkması anlamlıdır.Bu testleriniz düşük çıktıysa ciddi bir sorun olduğunu düşünmüyorum.Aşağıda üre ve ürik asit testlerinin hangi durumlarda yüksek ve düşük çıktığına dair detaylı bilgi bulabilirsiniz.İdrarda lökosit bulunması ise enfeksiyon bulgusudur.Hemoglobin bulunması da taş veya enfeksiyona bağlı olabilir. Üre Testi Ürik Asit [...]

b******* :

merhaba ben bundan 12 gün önce diyetisyene gittim ve diyet listesi verdi ayrıca kan tahlili yaptırmamı istedi diyete başladıktan 9 gün sonra tahlillerimi yaptırdım
glukoz : 81 önceki dğerler (118/88/136) normal değer : 70 - 105
kolesterol : 224 önceki sonuçlar (221/270/310) normal değer : 0-200
Ldl : 163 önceki sonuçlar (161/175/245) normal değer : 0-130
ürik asit : 6,3 normal değer 1,5 - 5,7
Bun : 7 önceki sonuçlar (6/8/5) normal dğer : 0 - 25
demir : 52 önceki sonuçlar (153) normal dğer :37 - 145
Uıbc : 417 normal değer :112 - 346
%Hba1c :4.7 normal değer : 4,3 - 6,1
dahiliye doktoru baktığında anemi açısından 2 ay sonra tahlili tekrarlamamı istedi,ürik asit yüksek çıkmış günde 3 litreye yakın su içerim ve et ve et ürünleri pek tüketmem,araştırdığımda gut hastalığı diye bi hastalık çıkıyo ve telaş yaptım korkuyorum bir de siz değerlendirirmisiz sonuçlarımı,şimdiden teşekkürler


Cevap:

msjma cevap vermediniz neden acaba?