A-Z Filtre

ANTİ-SACCHAROMYCES CEREVİSİAE ANTİKORLARI IgA ve IgG (ASCA IgA, ASCA IgG


Kronik inflamatuvar bağırsak hastalığı ayırıcı tanısında kullanılır. Özellikle Crohn hastalığında bu antikor saptanırken, ülseratif kolitte gözlenmemektedir.
Gastroenteroloji doktorlarınca istenen bir kan tahlilidir.


Bu Gönderiye 27 Adet Yorum Gelmiş
a************** :

Nazofarenks mr sonuc duzey 12345 enbuyugu duzey 2a konumlanmis simetrik dagilim kisa aksi 10mm lenf nodlari.lateral farangeal sayica ve boyutca artmis lenf nodlari.nazofarengealda lenfoid dokuda diffuz artis.nazal kartilajda multilokule kistiklezyon.biyopsi yapilmasinakararverildi.yorum lutfen


Cevap:

MRI sonucunuza göre biopsi yapılması önerilmektedir..

s******** :

hocam tsh sonuç :3.77 (0,34-5,60) serbest T3 4,70 (3,16-5,83) serbest T4:11,50 (7,71-16,09) ve ultrosan da çekildi
sağ lop 39*14*15 sol lop 39*14*18 mm
isthmus kalınlık 4mmdir
sağ lop altta polde 6mm kist,8 mm çapında hipoekojen nodül izlendi.
trioid parankim ekojenitesi homojen ve normal


Cevap:

Endokrinoloji tarafından sağ lopdaki nodulün takip edilmesi gereklidir..

n********** :

TSH 2.89 mU/L 0.5-5.4


Serbest T3 3.26 pg/mL 2.3-4.2


Serbest T4 1.18 ng/dL 0.88-1.72


Cevap:

Tahlil.com'a sorduğunuz tahlil sonuçları normal olarak yorumluyoruz.
Test sonuç değerlerinizde bir anormallik görülmüyor.

a******** :

Merhaba, hipogonadizm hastasıyım 3 aydır tedavi görüyorum, 3 ay sonunda tahlil sonuçlarımda T3 normalin biraz üstünde çıktı,
Yaş 24, erkek
TSH 3.72 uIU/mL 0.27 - 4.2
Serbest T3 4.74 pg/mL H 1.64 - 4.42
Serbest T4 0.872 ng/dL 0.8 - 1.67

Bu sonuçlara göre bir problem var mıdır?


Cevap:

Hafif bir  ST3 yüksekliği dışında sorduğunuz tahlil sonuçlarınızda kayda değer bir anormallik görülmüyor. Sonuçlarınızı normal olarak yorumlayabiliriz.

c********** :

Hocam degerlerim T3- 12,52 T4-3,44 TSH- 0,019 ANTİ TPO -636,7 ANTİ TG- 149 bu şekilde cikti. Ellerinde titreme ve 10 kilo civarinda kaybim var. Yasim da 27


Cevap:

Tahlil sonuçlarınızı inceledik. Belirtiğiniz sonuçlar Hashimato olarak bilinen tiroid bezi hastalığınız olabileceğini gösteriyor.Bu durumda bir endokrinoloji uzmanına başvurmanızda yarar var.

Hashimato hastalığına dair aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

E************ :

Hocam ayak şişmesinden dolayı troid kan testi yapıldı

ft3: 2,5-3.9. =4.49 çıktı ft4: 0.61-1.12=0.95 çıktı tsh: 0.34-5.6=2.83 çıktı

sizce değerler neyi işaret ediyor cevaplarsanız sevinirim


Cevap:

Ciddi bir problem olmamakla birlikte endokrinoloji uzmanına başvurmanızda fayda var..

m*********** :

Hocam merhabalar

Annemin(yaş 55)11/11/2013 tarihinde yapılan tiroit testi sonçları T3=3.07 T4=1,390 TSH=0,11bu sonuçlardan sonra B12 seviyesi düşük olduğundan dolayı iğne başlandı b12 iğnesi vuruluyor.04/12/2013 tarihnde yaplan test sonçları ise T3=2,17 T4=0,900 TSH=1,00 yorumlarsanız çok sevinirim


Cevap:

TSH değeriniz düşük bu da normal değil. Tiroid beziniz fazla çalışıyor olabilir.Endokrinoloji bölümüne başvurunuz.TSH testi ve hangi durumlarda düşük çıktığına dair aşağıdaki yazımızda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Tiroid Testleri,

http://tahlil.com/10-soru-ve-cevapta-tiroid-hastaliklaritiroid-testleri-st3-st4-tsh-ve-tiroid-testlerinin-yorumlanmasi


i********** :

Tsh referans araligi 0.63 -4.82. Bende 1.387. Serbest t3 referans 2.3 -4.2 bende 4.3 serbest t4. Referans 0.88 - 1.72 bende 1.29 cikti yorumlarsaniz seviniri m ..


Cevap:

Sonuçlarınızda kayda değer bir problem görülmüyor, normal olarak değerlendirebiliriz.


c******** :

Merhaba, arada bir sağ elimde olan titremeden dolayı nörolojiye gittim ve doktor guatrdan şüphelenip kan testi yaptırdı.değerler;

FT3: 4.1

FT4: 0.94

TSH: 1.75

B12: 136

sonuclarımı gösterdiğimde ''DIDERAL'' adlı ilacı verdi ama çogu kişi bu ilacın yan etkilerinin cok oldugunu söyledi.kullanmalımıyım?


Cevap:

Sonuçlarınızda ciddi bir problem görülmüyor, sitemizde tahlil yorumluyoruz.Tedaviniz konusunda sorumluluğu doktorunuza bırakıyoruz, buradan yorum yapmayı doğru bulmuyoruz.

a******** :

Merhaba ben 30yashindayim .ben guatra gore laboratuarda kan verdim.

TSH Aralik 0,4-4 sonuc-2.08

Total T3-triyoltironin Aralik 0.69-2.02 sonuc 1.12

Total T4- tiroksin Aralik 4.5-11,5 sonuc 8.04

Anti TPO Aralik 75 olmali sonuc 117.


Cevap:

Anti TPO yüksekliği Hashimato gbi bir otoimmun tiroid bezi hastalığınız olabileceğini gösteriyor.Bir endokrinoloji uzmanına başvurmanızda yarar var.

a**************** :

Merhaba,

Test sonuclarimla ilgili bilgi almak istiyorum. FT3 degerim 3.11 cikti araligi 2-4.4

FT4 degerim 1.47 araligi 0.72-1.56

TSH degerim 1.23 araligi 0.27-4.2'ymis bilgilendirme yaparsaniz sevirim tesekkurler.


Cevap:

Sonuçlarınızda kayda değer bir problem görülmüyor, normal olarak değerlendirebiliriz.


e*********** :

Merhaba,

Tiroid hastayım ve test sonuçlarım ; Serbest T3 3.25 ( 1.71 - 4.6 ) , Serbest T4 1.22 ( 0.70 - 1.60 ) TSH ; 2.76 ( 0.35 - 4.94 ) şeklinde. Değerlerim yüksek mi ?


Cevap:

Değerleriniz normal sınırlar içinde.

f********** :

merhaba;

2 yıldır tiroid ilacı kullanıyorum euthyrox 50lik gebelik planlıyoruz gebelik için değerlerim yüksek mi?

erbest T3     2.6 pg/ml     1,71     3,71

TSH     2.89 µIU/ml     0,35     4,94

teşekkürler


Cevap:

TSH değeriniz gebelik için yüksek. Bunun 2,5 hatta 2 nin altında olması ideal. Bir endokrinoloji uzmanına başvurmanızda yarar var.Bu konuda sitemiz yazarlarından Endokrinoloji uzmanı Doç.Dr.Mustafa Cesur'un ilgili yazısı aşağıda ve detaylı bilgiler bulunmakta.Okumanızı öneririz.

Gebelik ve Tiroid Hastalıkları ve Tiroid Testlerinin Yorumlanması


c****** :

merhaba 29 yaşındayım hipertroidi hastasıyım 2 sene ilaç tedavisi gördüm.suan ilacı kesti doktorum.ama avuçlarımda terleme stres ve kalp çarpıntı şikayetlerim var.yardımcı olursanız sevinirim..teşekkürler

en son yaptırdığım sonuçlarım
serbest t3 : 3,3 pg/ml 2,5-3,9
tsh : 0,8 uIU/ml 0,34-5,6
serbest t4 : 1,03 ng/dL 0,61-1,12


Cevap:

Tiroid testi sonuçlarınız normal, ancak şikayetleriniz muayene ve gerekirse başka tahlillerle de birlikte değerlendirilmelidir.

a******* :

23 yaşındayım.değerlendirirseniz sevinirim.
FT3 2,15
FT4 0,95
TSH 1,75


Cevap:

Normal

e* :

tsh3=3,06 ref.ara.=3,71 Tsh=4,695 re ara=4,94 ts4=1,2 ref ara=1,48 aşırı zayıflık var bende acaba sonuclarım nedir


Cevap:

Normal gözüküyor sonuçlar

e******* :

merhaba,
TSH : 1,32 (0,35 - 4,95)
FT3 : 4,02 (1,71 - 3,71)
FT4 : 1,33 (0,70 - 1,48)
kan değerlerim var. Ayrıca kalp çarpıntısı ve sebepsiz stres var.
Durumumu değerlendirirmisiniz acaba?
Şimdidden teşekkürler.


Cevap:

Tiroid testi sonuçlarınız normal, çarpıntı şikayetiniz için bir kardiyoloji uzmanına da başvurabilirsiniz

m**** :

serbest t3(ft3) 2.20
serbest t4(ft4) 0.55
tsh 31.130
çıkan sonuçlarım böyle.acaba nasıl.ne yapmalıyım.neticeyi söylermisiniz.teşekkürler


Cevap:

TSH çok yüksek, tiroid bezinizde problem var.İleri tetkik ve tedavi için endokrinoloji doktoruna başvurun

g****** :

mrhabalar yaşım 22 tsh değerlerimi yorumlar mıısnız? t3 refrans aralığından yksek bi sorun olur mu doktora görnmem gerekior mu

tsh 1.65 ref aralığı 0.27-4.2
t3 7 ref aralığı 3.1- 6.8
t4 17.4 ref aralığı 12-22


Cevap:

Normal sonuçlar

m********** :

merhaba,

guatr tanısı için kan test yaptırdım temiz çıktı.Sormak istediğim test temiz çıktıysa başka birşey yaptırmama gerek varmıdır? yoksa test kesin sonuç olur mu?
teşekkürler


Cevap:

Çıkan sonuçları bile belirtmemişsiniz, size nasıl sağlıklı cevap verelim?

d************* :

Merhabalar;

Saçlarımda ciddi dökülme oldu kısa zamanda ve ne yapsam güçlenmiyor hala aynı mat,
Sağ bacağımda sık sık kasılma oluyor,
Çarpıntım birkaç kez oldu,
Sinir,stres seviyesi hakimiyetsiz durumda ve istemsiz duygusuzluk yaşıyorum,
Unutkanlık ve özellikle saçlarımın döküldüğü tepe kısmında zaman zaman ilginç bi ağrı,sızlama hissediyorum

Ve yaptırdığım testte çıkan sonuçlar;
FT3 - 3.78 pg/ml 2.3 - 4.2
FT4 - 1.35 ng/dL 0,88 - 1,72
TSH - 3.882 mIU/L 0.55 - 4.78

Sizce durum nedir?Bahsettiğim rahatsızlıkların tiroid belirtileri dışında da sebepleri olabilir mi?

Teşekkürler...


Cevap:

Saç dökülmesi ve unutkanlık nedeni araştırılması için vit b 12,folik asit,demir gibi testlere ihtiyaç var.Tiroid testleriniz ise normal

l*********** :

merhabalar 10 gün öncesinde tahlil yaptırdığımda tsh değerim 5.02 çıkmıştı üst değer 5.5ti bugün tekrar tahlil yaptırdığımda değerlerim şu şekildeydi
t3 3.87 alt değer 2.3 üst değer 4.2
t4 1.44 alt değer 0.74 üst değer 1.52
tsh 3.49 alt değer 0.35 üst değer 5.5
tsh değerim düşmüş ama diğerleri bana yüksek gibi geldi acaba bu değerlerim normal mi? şimdiden teşekkür ederim..


Cevap:

TSH daha belirleyici bir test, ve bu test de normal, şikayetlerinizin varlığına göre doktorunuz gerek görürse ilave testler de isteyebilir

i**** :

Merhaba,

Buradaki değerleri yorumlaya bilirmisiniz ?

FT3: 5,36 Pmol
ST4: 11,50 Pmol
TSH: 0,05 ULL


Cevap:

TSH değeriniz düşük.Hipertiroidiniz olabilir.Endokrinoloji uzmanına danışmalısınız

a**** :

merhaba,istemsiz ani kas titremeleri yaşıyorum,bir ara dilimde yoğun olarak hissettim,yutkunma da da güçlük çekiyorum yaşım 24,beyin tomografisi alındı,ve temiz çıktı.
kan değerlerimde yüksek ve düşük değerler şunlar
tsh 1.836
serbest t3 3.76
serbest t4 1.54
folik asit 3.71
b12 vit düzey. 311 ,bu değerlerin sonuçları nelerdir,folik asit takviyesi yapıyorum.


Cevap:

Fplik asit değeri düşük.Zaten tedavi de oluyormuşsunuz.Diğer sonuçlarda problem yok

u**** :

tsh-1,74
st3-4,27
st4-1,28 değerlerimi yorumlarmısınız


Cevap:

Tiroid testleriniz normal

Bilgi Yok :

merhaba;TSH =1,02 FT3= 2.84 FT4 =1,27 DEGERİMİ AÇIKLARMISINIZ TEŞEKKÜRLER


Cevap:

Normal sonuçlar

Bilgi Yok :

Mrb..
Hamileliğimin 7,ayına girdim.Aşağıdaki test değerlerimi değerlendirir misiniz.
Tşkler.

FT3 değerim:2,24
RBC :3,28
HCT :28,8


Cevap:

Anemi yani kansızlık bulgularınız var.Hamileliğiniz de göz önüne alındığında kansızlık beklenebilir ancak sizin değeriniz oldukça düşük.ilaç kullanabilirsiniz doktorunuz önerirse kansızlık için.ayrıca FT3 yani serbest T 3 değerinin de tek başına önemi yoktur.diğer tiroid testleri ile birlikte değerlenditrilmelidir.