A-Z Filtre

ANTİ-RETİKÜLİN ANTİKOR (ARA)


Celiac sprue ve dermatitis herpetiformis tanı ve takibinde kullanılır. IgA yapısındadır.

Normal Değer: 0,02-0,25 mg/L'dir.


Bu Gönderiye 16 Adet Yorum Gelmiş
Bilgi Yok :

TSH değeri oldukça yüksek annenizin.Hipotiroid, hashimato gibi sorunları olabilir.
Endokrinoloji bölümünde takip ve tedavisine devam edilmeli

g******** :

Merhaba 25 haftalık hamileyim doktorum daha önce troidim de sorun olduğunu belirttiğinden tekrar kan tahlili yaptırdım.Değerler aşağıdaki gibi
FT3: 2,74 (Referans 2,30-3,90)
FT4: 0,57 (Referans 0,58-1,64)
TSH,Ultrasensitive: 3,40 (Referans 034-5,60)
FT4 değerim sınırın altında gözüküyor bu ne demek


Cevap:

TSH değeriniz gebelik için yüksek.Sağlıklı bir gebelik geçirmek ve daha önemlisi bebeğinizin de sağlıklı olması için TSH değerinizin 2,5 hatta 2 nin altında olması ideal.
Bir endokrinoloji uzmanına başvurmanızda yarar var.
Gebelik sürecinde TSH hormonu yüksekliğine dair sitemiz yazarlarından Endokrinoloji uzmanı Prof..Dr.Mustafa Cesur'un ilgili yazısı aşağıdadır.Gebelikte TSH yüksekliğinin değerlendirilmesi ile ilgili  detaylı bilgiler bulunmaktadır.
Okumanızı öneririz.

Gebelik ve Tiroid Hastalıkları ve Tiroid Testlerinin Yorumlanması

TSH testleri ve TSH testlerinin yorumlanmasına dair detaylı bilgi sahibi olmak, bu konuda sorulmuş soru ve cevapları okumak için aşağıdaki bağlantıyı tıklayınız.

Tiroid ve TSH Testlerinin Yorumlanmasına Dair Bilgiler

k************* :

merhaba hocam..25 günlük bir kızım var.TSH değeri yüksek çıkıyor dediler.bugün yaptırdığım test sonuçlarına göre..FT4:14.80 pmol/L .TSH : 6.22 uIU/ML çıkıyor.hocamızın biri şuan için ilaca yok derken.daha sonraki gittiğim doktor hanım birkaç güne FT4 dahada düşerse ilaca başlamamız lazım dedi.yardım


Cevap:

Bir Üniversite hastanesi çocuk endokrinoloji bölümünce değerlendirilmesini öneririz..

e********** :

merhabalar hocam FT4 değerim 1.39 ng/dl referans değeri 0.61/1.12 bana bu konuda bilgi verirmisiniz ?


Cevap:

TSH ve ST3 değerleri ile birlikte incelenmesi gerekir.Bu haliyle bir yorumda bulunmak doğru olmaz.

c********* :

merhaba

13 aylık kız bebek

yeni yapılan tahlilde tsh 3.02 referans aralığı 0.6- 6.3

serbest t4 1.530 referans aralığı 0.93-1.7

son4 aydır 1gün tam 1gün 4'3Ü euthyrox 25 kullandık..değerleri normal buldular ve 4 ay daha aynı şekilde hapın kullanılması tavsiye edildi..sizin fikriniz benim için önemli


Cevap:

Tedavi ile şu anda görülen değerleri normal sınırlarda, doktorunuzun tavsiyelerine uymanızı öneririz..

b************ :

merhabalar tsh normal değer: 0,27-4,2 benim değerim:1,51 , serbest t3 normal değer:2-4,4 benim değerim 2,62 , serbest t4 normal değer: 0,93-1,7 benim değerim 0,791. kilo alıyorum acaba tiroid hastasımıyım bu değerlere göre?


Cevap:

Sonuçlarınızda kayda değer bir problem görülmüyor, normal olarak değerlendirebiliriz.


v*********** :

merhaba iyi günler doktor bey. Bilirubin,in testi yaptırdım sonuçlar direkt bilirubin 0.52 mg/dl toplam bilirubin 1,72 mg/dl bugün hepatit b aşısı yaptırdım sağlık ocağındsan doktorumun tahl

ilinden sonra bilirubin yüksekliği anemi den kaynaklanabilirmi


Cevap:

Tahlil.com'a gelen yüzlerce soru arasından belirtiğimiz kurallara göre sorulan sorular editörlerimizce onaylandıktan sonra doktorlarımızca  cevaplanmaktadır.

Sorunuzu belirtilen kurallara göre sormamışsınız.
Soruyu sorma aşamasında bu konuda gereken uyarılarda bulunmamıza rağmen bu tür uyarılara dikkat etmeyen sizin gibi bir çok okurumuz var.

Aşağıdaki uyarıları dikkatle okuyup sorunuzu tekrar sorunuz.

http://tahlil.com/tahlilcoma-soru-sorarken-dikkat-etmeniz-gereken-uyarilar


v*********** :

merhaba iyi günler doktor bey. Bilirubn,in testi yaptırdım sonuçlar direct bilirubin 0.52 mg/dl toplam bilirubin 1,72 mg/dl idi vücudumda herhangi bir sarılık belirtisi yok ama yinede sormak istedim


Cevap:

Tahlil.com'a gelen yüzlerce soru arasından belirtiğimiz kurallara göre sorulan sorular editörlerimizce onaylandıktan sonra doktorlarımızca  cevaplanmaktadır.

Sorunuzu belirtilen kurallara göre sormamışsınız.
Soruyu sorma aşamasında bu konuda gereken uyarılarda bulunmamıza rağmen bu tür uyarılara dikkat etmeyen sizin gibi bir çok okurumuz var.

Aşağıdaki uyarıları dikkatle okuyup sorunuzu tekrar sorunuz.

http://tahlil.com/tahlilcoma-soru-sorarken-dikkat-etmeniz-gereken-uyarilar


e*********** :

Merhaba 4 gün önce yapmıs oldugum tiroid testi sonuçları şöyle free t3-referans degerleri 4,0-8,3 sonuc free t3-6,41 free t4-referans degerleri 10,6-19,4 sonuc free t4-19,62 TSH-referans degerleri 0,25-5,0 sonuc TSH-1,24 doktorum ilac tedavisi gerekmedigini söyledi carpıntım var fikrinizi alabilir




Cevap:

Tahlillerinizi inceledik, sonuçlarınız normal.Bir sorun görülmüyor.


p************ :

T3 2,6 1.71-3.71 / T4 0.83 0.70-1.48 / TSH 4.34 0.35-4.94 / Ferritin 1.81 4.63-204 / demir 26 25-156 doktor ferrosanol verdi. Ama tiroid hormonlarımla ilgili bir yorum yapmadı. Sizin fikrinizi alabilir miyim acaba?


Cevap:

Tiroid hormonlarınız normal sınırlar içinde. 

b********* :

Merhaba 9 haftalık hamileyim tahlil sonuçlarımda serbest t3 2.77-serbest t4 0,96-tsh 0,1966 çıktı dahiliye doktorum hipertiroid yüksrk dedi kadın doğum doktoru. Sıkıntı yol dedi hangisi doğru söylüyodur


Cevap:

TSH değeriniz düşük.Tiroid beziniz fazla çalışıyor olabilir.Endokrinoloji bölümüne başvurunuz.TSH testi ve hangi durumlarda düşük çıktığına dair aşağıdaki yazımızda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Tiroid Testleri,

http://tahlil.com/10-soru-ve-cevapta-tiroid-hastaliklaritiroid-testleri-st3-st4-tsh-ve-tiroid-testlerinin-yorumlanmasi


n********* :

fT4 (Serbest T4) 0,45 ng/dL annemin test sonucu bu min deger 0.70 diyr yane düşük olması ne alama geliyor ayrca * TSH 34. 48 µIU/mL max degeri 4.94 baya yüksek anlamları edir




Cevap:

TSH değeri yüksek, hipotiroidi sorunu olabilir.Tiroid bezinde hastalık olabilir.  İleri tetkik ve tedavi için endokrinoloji bölümüne başvurunuz


p************ :

Test Adı     Test Sonucu     En Düşük Normal Değer     En Yüksek Normal Değer
Serbest T3     2.58     1,7     3,8
TSH     1.36     0,35     4,94
Serbest T4     1.14     0,7     1,8
PCT     0.18 %     0,15     0,7
MPV     6.56 fl     6,8     10,8
PDW     16.9 fl     9     19
LYM#     3.18 K/uL     1,18     3,57
LYM %     33.9 %     19,3     51,7
MON #     0.91 K/uL     0,24     0,36
MON %     9.69 %     4,7     12,5
MCHC     33.3 g/dL     31,8     35,4
WBC     9.39 K/uL     4,23     10,2
RBC     4.58 M/uL     4,04     5,48
HGB     12.3 g/dL     12,2     16,2
HCT     36.8 %     37,7     47,9
PLT     280 K/uL     142     424
MCH     26.8 pg     27     31,2
RDW     15.2 %     10     20
MCV     80.4 fl     80     97
BASO %     1.24 %     0,1     1,2
BASO     0.12 K/uL     0,01     0,08
EOS %     1.3 %     0,7     5,8
EOS#     0.12 K/uL     0,04     0,36
NEUT %     53.9 %     34     71,1
NEUT#     5.06 K/uL     1,56     6,13

yorumunuzu alabilirmiyim..


Cevap:

Sonuçlarınız normal, problem yok

t**** :

merhaba.
T3 degeri - 2,88 pg/mL (2,60-4,00 referans aralıgI)
T4 degeri - 0,61 ng/dL (0,8-2,5 referans aralıgı)
TSH degeri - 4,33 IUl/mL (0,40-5,0 referans aralıgı)

T4 degerim aralığın altında sizce önemli derecede bir düşüklükmü. son 1 senede 10 kg kadar kilo artışım da oldu. sebebi bu olabilirmi acaba. gebelik durumuda söz konusu olabilir adetim 5 gün gecikti. özellikle gebelikte tiroit degerleri çok önemli diye biliyorum ve suan için endişeliyim yardımcı olabilirmisiniz.


Cevap:

Gebelikte özellikle TSH değerinin 2,5 ve altı olması gerekir.Böyle bir şey planlıyorsanız endokrinoloji uzmanına danışmanızda yarar var.

Bilgi Yok :

iyi günler.. referans aralığı 12-22 pmol/L olan serbest T4 tahlilimde sonuç 12 çıktı tam sınırda..
referans aralığı 3,1-6,8 pmol/L olan serbest T3 tahlil sonucum ise 5

yorumlarsanız sevinirim


Cevap:

Burada TSH değeri de önemli , eğer TSH değeriniz normalse sorun olacağını düşünmüyorum

Bilgi Yok :

merhaba iyi çalışmalar tahlil sonuçlarımı çok iyi yorumlayamadım sizden yardım istiyorum FT3 3.31 FT4 1.12 TSH1.24 FSH 6.54 LH 19.62 E2 246.1 PROLAKTİN 14.88 GLUKOZ 88 UREA 17.4 KREATİNİN 0.7 ÜRİK ASİT 4.3 ALT 21 AST 18 LDH 143 (BEBEK DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ İÇİN BU TESTLERİ YAPTIRDIM SONUÇLARIYLA İLGİLİ DOKTOR ÇOK İYİ DEDİ FAKAT BAŞKA BİR BİLGİ VERMEDİ BİR DE SİZLERDEN YORUM ALMAK İSTİYORUM İLGİLERİNİZ İÇİN ŞİMDİDDEN ÇOK TEŞEKKÜRLER.)


Cevap:

Çocuk açısından tiroid bezi ve bazı hormonlar ve genel biyokimya tahlilleri istenmiş.Tiroid testleri ve diğer testler normal değerlerde gözüküyor.