A-Z Filtre

ANTİ-SPERM ANTİKOR (Sperm otoantikarları ASA)


Çocuğu olmayan çiftlerde araştırılan tahlillerden biridir.Her iki cinste infertilite nedeni olabilen otoantikorların araştırılmasında kullanılır.

Normalde kadında sperme karşı antikor bulunmamalıdır.


Bu Gönderiye 21 Adet Yorum Gelmiş
s************** :

2 yıl önce tiroidit ameliyatı oldum ve 2 lobuda aldılar. En son yaptırdığım testte tiroglobulin değerlerim :REFERANS ARALIGI : 0.00 -- 85.00 SONUCUM : 0.10 ng/mL yorumlayabilirseniz çok sevinirim.


Cevap:

Sadece bu değer bir fikir vermeyebilir durumunuz için ancak sonuç referans değerler arasında.

j************** :

Merhaba makyaj yapmaya yeni başladım, acaba eyelinerimi silmeden yatsam kör olur muyum?


Cevap:

Kimyasal içeriği oldukça fazla olan kozmetik ürünlerinin cilt yüzeyinden temizlenmesi cilt sağlığı için oldukça önemlidir. Ayrıca kullandığınız ürüne karşı alerjinizin olup olmadığını da kullanmadan önce mutlaka test etmelisiniz. 

k********* :

31 yaşında bir bayanım tahlilde TİROGLOBİN değeri 370.56 parat hormon 128.8. ayrıca multi nodüler guatr mevcut. hamilelik için nasıl bir risk olabilir yorumlayabilirmisiniz


Cevap:

Raporda belirtilen referans değerleri de vermelisiniz.Bu konuda sitemizde soru sorma aşamasında sürekli uyarılarda bulunuyoruz.Aşağıdaki bağlantıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

v********* :

Merhaba 29 yaşında başarısız 2 tup bebek deneyimi geçirmiş bir bayanım son denemeden sonra doktorum detaylı bazı testler ıstedı.Yorumlarsanız sevınırım.Free T3: 2,96,Free T4 :0,98 ,TSH: 1,64 ,ANTİ TG 33,7 ,ANTİ TPO: 0,5 ,,(D)Anti Kardiyolipin lgM :6,94 (Negat F) , (D)Anti Kardiyolipin lgG :6,83


Cevap:

Sorduğunuz tahlil sonuçlarınızda kayda değer bir anormallik görülmüyor. Sonuçlarınızı normal olarak yorumlayabiliriz.

n************* :

tahlilde TİROGLOBİN değeri 1,23 çıkytı referans değer 1,4 - 78 arası olması gerekiyor. FT3 2,83 FT4 1,01 TSH 3,44 bende bir problem varmı acaba diyorum.


Cevap:

Sorduğunuz tahlil sonuçlarınızda kayda değer bir anormallik görülmüyor. Sonuçlarınızı normal olarak yorumlayabiliriz.

x******** :

Hocam yardimci olursaniz sevinirim anti tpo sonic 5 Iu/ml 34 serbest t3 4.8 h pg/ml 2-4,4 serbest t4 1.64 ng/dl 0,93-17 tsh 3.87 uIu/ml 0,27-4,2 anti tg 37,52 Iu/ml 115 Bu sonuclari degerlendirirmisiniz saygilar.


Cevap:

Biraz daha detaylı bilgi vermeniz gerekir durumunuz hakkında.Cinsiyetinizi ve yaşınızı da belirtmemişsiniz.

f********** :

Hocam iyi günler.
27 yaşında bir erkeğim. Değerler aşağıdaki gibidir.
SERBEST T3: 3,27
SERBEST T4 1.54
TSH: 3.54
ANTİ TİROGLOBULİN : 1436 (BİN DÖRTYÜZ OTUZ ALTI)
ANTİ MİKROZAMA: <5
Hocam göründüğü üzere ANTİ TİROGLOBULİN çok yüksek. bunu düşürmek için ne yapılmalı?
Teşekkürler.


Cevap:

Tahlil sonuçlarınızı inceledik. Belirtiğiniz sonuçlar Hashimato olarak bilinen tiroid bezi hastalığınız olabileceğini gösteriyor.Bu durumda bir endokrinoloji uzmanına başvurmanızda yarar var.

Hashimato hastalığına dair aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

a************** :

Sayun doktirum surekli bogaz iltihapi geciriyorum.crp cok yukselince uzun bir antibiyotik tadavii ile dustu.kbb genizimde kitle nazofarenk biyopsi istendi.ve nazifarenks ms icin tarih aldim.uc gun once tahlilimde :plt:371 pct:0.332 koagulasyon aptt:39 sendimantasyon degerim:27 na sodyum:131.yorumlar


Cevap:

Kan tahlillerinde kayda değer bir sorun yok, biyopsi sonucu durumunuz konusunda detaylı bilgi verecektir.

s******* :

Hocam merhaba,
Kansızlık şikayetiyle gittim, detaylı kan tahlili yapıldı ve anti Tg 405,3-anti tpo 170,2- tsh 2,52- serbest t3 3,31- serbest t4 1,24.Anti tg ve anti tpo degerlerim cok yüksek. Yalniz doktorum üzerinde durmadı.Sizce normal mi?
(Bu arada tahlilden 1gün sonra adet oldum, etkisi var mıdı


Cevap:

Tahlil sonuçlarınızı inceledik. Belirtiğiniz sonuçlar Hashimato olarak bilinen tiroid bezi hastalığınız olabileceğini gösteriyor.Bu durumda bir endokrinoloji uzmanına başvurmanızda yarar var.

Hashimato hastalığına dair aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

h******** :

İyi günler hocam ben 51 yaşında bayanım 3 sene önce bir amaliyat oldum şimdiki kan sonuçlarım bu şekilde biraz yükse geldi bir sorun varmıdır çok endişeliyim. ANTİ T :20,00 ST3 :3,48 ST4 :1,48 THS :0,01 TİRİGOBİN :0,200 ANTİ M :10,07 lütfen bana yardımcı olurmusunuz


Cevap:

TSH değeriniz düşük bu da normal değil. Tiroid beziniz fazla çalışıyor olabilir.Endokrinoloji bölümüne başvurunuz.TSH testi ve hangi durumlarda düşük çıktığına dair aşağıdaki yazımızda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Tiroid Testleri,

http://tahlil.com/10-soru-ve-cevapta-tiroid-hastaliklaritiroid-testleri-st3-st4-tsh-ve-tiroid-testlerinin-yorumlanmasi


a************** :

Hocam 8 yıldır tiroid hastasıyım, troid değerlerim yüksek fakat TSH düşüktü, uzun zamandır yanı 3-4 yıldır doktora bile gitmedim, bir kaç gün önce gittim ve T4 1,18 (0,80-1,80), TSH 0-77 (0,35-5,00) T3 2,96 (0,01-4,00) ANTİ TG 46,74 (0,01-5,00) ve ANTİ TPO 256,44 (0,00-6,00)


Cevap:

Muhtemelen otoimmun bir tiroid bezi hastalığınız var, Hashimato da olabilir.Bir endokrinoloji uzmanına başvurmanızda yarar var.

k************* :

tiroglobulin tg 130 cikti diger butun sonuclar iyi kanser olma riskim ne kadardir doktor iltihaplanma oldugunuda soylemisti acaba tiroglobulin bundan yukselmis olabilirmi korkuyrum???


Cevap:

Böyle bir oran verilemez, doktorunuz bir şiphe duyarsa ilave tehliller de isteyebilir.

o************ :

tiroglobulin<0,20 antitiroglobulin Ab 115,4 antiTPO Ab 264,9 ST4 1,260 TSH 1,09 bu sonuçları yorumlar mısınızı lütfen


Cevap:

Bu testlerin raporda belirtilen normal değerlerini de vermelisiniz.

Bilgi Yok :

tiroglobulin 141.66 T3 3.49 T4 0,72 TSH 1.06 değerlerim bunlar,korkulacak birsey varmı ne yapmalıyım teşekkürler


Cevap:

http://tahlil.com/tahliller-ile-ilgili-soru-sorarken-sonuc-raporundaki-normal-degerleri-de-mutlaka-belirtin/

Bilgi Yok :

iyi günler,bu değerleri değerlendirmenizi rica ediyorum moralim çok bozuk normalde levotiron kullandım ama …….
sonuc ara değer
T4 1.08 0.7-1.5
TSH 4.7 0.5-4.7
ANTİ-TG 320 0-64
ANTİ TPO>1300 0-57
TESEKKÜRLER:


Cevap:

Moraliniz niye bozuk anlamadım. Haşimoto Tiroiditiniz var, ama bu hastalık pek çok internet sitesinde yazdığı gibi öyle korkunç falan bir hastalık değildir. Muhtemelen ömür boyu eksik olan tiroid hormonunu yerine koymak lazım, yani Levotironu uygun dozda kullanmalısınız. TSH 1-2.5 arasında olmalı. Hastaların çok korktuğu AntiTG ve Anti TPO'nun yüksek olması önemli değil, bu tanıyı koymada önemlidir.

Bilgi Yok :

merhabalar ben troid kanseriyim ameliyet olalı 15 ay oldu son lab. sonuçlarını yazıyorum yarumlarsanız sevinirim;
parathormon:14,71
tiroglobulin :0,1
ft3 :3,79
ft4 :1,46
tsh :0,1103
anti tiroglobulin a b :6,52

Bilgi Yok :

merhaba dün boğazımın sağ kısmında ceviz büyüklüğünde bir ağrı ile doktoro gittim benden kan tahlili yaptırmamı istedi. sonuçlarımdan bazıları yüksek çıktı.[Anti tiroglobulin antikor 235.3 beklenen değer ise 5-100IU/mL] . Anti TPO 0.7 beklenen değer 0-9 IU/ml. TSH 0.45 beklenen değer 0.34-5.6. serbest T4 0.9 beklenen değer 0.58-1.64 ng/dL. Bu tahlil sonucuna göre ilaç vermeden 3 ayda bir kontrol olmamı söledi sizce durum nedir, yardımcı olursanız çok memmun olurum.şimdiden teşekkürler.

Bilgi Yok :

Merhaba. Benim annemin 55 yaşı var. 5-6 yıldır ultrasonda tiroid bezinde 36-40 mm-lik düğün var. 2 yıl önce Tiroqlobulini -0.0 idi, diğer hormonları yüksek idi. şimdi ultrasonda bez yine 36mm. ama diğer hormonlar normal olduğu halde tiroqlobulin 75 olmuş. bu ne demek. bu kanser ola bilirmi? bize ne tavsiye ede bilrsiniz? teşekkürler


Cevap:

Belirtiğiniz bilgilerle kanser tanısı koyulamaz.Bir endokrinoloji uzmanına danışın

Bilgi Yok :

Merhaba sormak istediğim sorum iki ay önce kan testleri yapıldı ve tsh yüksek çıkmıştı.Doktor levotiron ilaçı verdi ( Günde yarım )ve iki ay kullandıktan sonra geçen yine kontrole gittim ve bugun aldığın diğer tahlilerde Tiroglobulin antikoru 608.1 IU/ml.BU çıktı.,normal değerinden çok yüksek .TSh değeri ise normal seviye düşmüş.Doktor sadece ilaç dozunu biraz arttırdı.Tam kan sayımında bir sorun yok dedi ama ben yukarıdaki yükselme sebeplerini okuyunca endişelendim yoksa tiroid kanseri mı oldum ne?Sizce başka tahliler yapılmaya gerek var mı? Cevap yazarsanız çok sevinirim,,,,,


Cevap:

Tiroid kanseri olmanız uzak ihtimal,endişelenmeyin.Bir endokrinoloji uzmanının kontrolünde tedavinize devam etmelisiniz.

Bilgi Yok :

Merhabalar kolay gelsin ,
Annemin en son tahlilinde TİROGLOBULİN (Tg) si "297" çıktı buna rağmen doktoru bir sorun yok demiş.Ama referans aralığına göre çok yüksek,nasıl olmaz kafamız karıştı.Cevaplarsanız çok sevinirim.Teşekkürler kolay gelsin.


Cevap:

Tiroglobulin tiroid dokusunun varlığını gösterir. Tek başına yüksek çıkmasının bir anlamı yoktur. Klinik verilerle değerlendirmek gerekir.

Bilgi Yok :

İyi günler benim 15 günlük bir kızım var ve tahlil sonuçları aşağıdaki gibi.
Tiriglobulin ....144,8
FT4..................1,38
TSH.................8,9513
TT4................13,97

Erzincan'daki doktor Sivas'a sevk etti bu değerlerin anlamını doktor anlattı ama tam anlayamadım bana ne anlama geldiğini söylermisini? Şimdiden teşekkürler...


Cevap:

Çocuğunuzun tiroid bezi çalışmasında problem olduğu,muhtemelen hipotiroidi denilen durum olduğunu gösteriyor. Doğumsal hipotiroidi, Türkiye'de 2700 çocuktan birinde rastlanmaktadır.
Hastalığa neden olabilen bir çok faktör vardır.Doğumsal hipotiroidi vakalarının % 90’u tiroid bezinin gelişme kusuruna bağlı olarak ortaya çıkar.