A-Z Filtre

ANTİ-SMOOTH MUSCLE ANTİKOR (ASMA)


Kronik aktif hepatit nedeninin araştırılmasında kullanılır.
Genellikle gasrroenteroloji doktorlarınca istenen bir tahlildir.
Yüksek titrede pozitiflik (>1/80) büyük olasılıkla kronik aktif otoimmün hepatiti, düşük titrede pozitiflik ise (<1/80) primer bilier siroz, viral hepatit veya kronik alkolik hepatit olasılığını düşündürür.
EBV enfeksiyonları, malign melanom, meme ve over karsinomları, safra obstrüksiyonları ve normal popülasyonda da ASMA pozitifliği saptanabilir.

Normalde negatif olarak bulunmalıdır.


Bu Gönderiye 10 Adet Yorum Gelmiş
m************** :

benim değerlerimde TSH 5.18ntiroid mikrozomal Antikor 77.94 nilacı nasıl kullanmam gerekli


Cevap:

Tiroid test sonucunuzu inceledik.

Sonuçlarınız normal değil.Otoimmün bir tiroid bezi hastalığınız olabilir.Hashimato ilk akla gelen.
Endokrinoloji bölümüne muayene ve kesin tanı için başvurunuz.

 

s******** :

hocam ben kansızlık ve b12 düşüklüğü ile doktora gittim tsh için kan verdim o daha çıkmadı bide tiroid ultrosan çekti
sağ lop 39*14*15 sol lop 39*14*18 mm
isthmus kalınlık 4mmdir
sağ lop altta polde 6mm kist,8 mm çapında hipoekojen nodül izlendi.
trioid parankim ekojenitesi homojen ve normal


Cevap:

Kan sonuçlarınızla birlikte değerlendirilmelidir..

k********** :

Merhabalar hocam, yaş 25, Erkek Hormon TSH IHI 5,80 (0,27-4,2) Serbest T3 4,02 (2,0-4,4) Serbest T4 1,39 (0,93-1,7) Ferritin 111,50 (30-400) Vitamin 312,6 191-663 VLDL Kolesterol 21 ALT 67 U/L < 41


Cevap:

Sonuçlarınızda kayda değer bir problem görülmüyor, normal olarak değerlendirebiliriz.


n************ :

İyi günler.61 yaşındayım.4 yıldır tiroidimde nodül teşhisiyle 50mgEuthro ilacını sabahları aç karnıma yarım olarak alıyorum.Eylül ayında yaptırdığım tahlilde T3:2.61 T4:1 TSH:1.56 idi.Diş doktorum tiroidimin durumunu sorduğunda gerekli bilgiyi veremedim. Tahlil sonucumu açıklar mısınız.Teşekkürler..


Cevap:

Tahlillerinizi inceledik, sonuçlarınız normal.Bir sorun görülmüyor.


Bilgi Yok :

44 yaşındayım. FT4= 1.07
TSH= 3.41
ANTİ_M= 58.1 *****
ANTİ_Tiroglobulin=16.8 çıktı. Değerlendirebilir misiniz. Teşekkkürler.


Cevap:

Raporda yazan referans değerleri de belirtmelisiniz

Bilgi Yok :

merhabalar benim anti-m değerim 0.01 referans aralığından düşük çıktı bu nedemek olabilir?


Cevap:

Sonucunuz negatif çıkmış.Yani problem yok

Bilgi Yok :

merhabalar ben 29 yaşındayım,halsizlik ,vücutta sürekli uyuşma,baş dönmesi,mide bulantısı,baygınlık ve tansiyon düşüklüğü problemlerim vardı doktora gittim.kan ve idrar tahlillerim yapıldı.benim öğrenmek istediğim anti mikrozomal antikor referans aralığı 0-9,benim çıkan değerim 176,2 bu neyi ifade ediyor.bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.


Cevap:

Anti mikrozomal antikor,tiroid hastalıklarının değerlendirilmesinde kullanılır. Hashimoto tiroiditi, tiroid karsinomları, hipotiroidizm, pernisyöz anemi ve Graves hastalığında tiroid mikrozomal antikor düzeyi yükselir. Özellikle Hashimoto tiroiditinin tanısında kullanılır. Sizde de bir tiroid hastalığı olabilir.Bir endokrinoloji uzmanına danışmalısınız.

Bilgi Yok :

benim tahlilimde de 199.9 çıktı neden olabilir?? paz<artesi bakıcak doktorum. çok merak ediyorum. çok mu kötü

A****************** :

Her 2 test de tiroid hastalıklarında yapılır.Genellikle ELİSA yöntemiyle çalışılan testlerdir.Referans değerleri yzaılmadığı için sağlıklı bir değerlendirme yapamıyorum.Tiroid iltihabı olan tiroididtlerde,hipotiroidi de Anti mikrosomal antikor pozitif çıkabilir.Anti Tiroglobulin ise tiroiditlerde yüksek çıkabildiği gibi,normal kişilerde de kimi zaman az miktarda yüksek çıkabilir.Her 2 test ayrıca tiroid kanserlerinde de yüksek çıkabilir.

Bilgi Yok :

merhabalar ben 47 yaşında bir bayanım 2 senedir tsh yüksek bulunduğu için 6.87 cıkmıştı günde bir tane levitron ilacı alıyorum şimdide ANTİ MİKROZOMAL ANTİKOR 43.9 ANTİ TİROGLOBULİN ANTİKOR 4.4 ÇIKTI BU NEDEMEKTİR BİLGİLENDİRİRSENİZ ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER