A-Z Filtre

HCV VİRAL YÜK


 Serum veya plazmadaki HCV RNA miktarını belirlemek için kullanılır. Klinik ve diğer laboratuvar bulguları ile beraber hastalığın prognozunun belirlenmesi ve tedavi takibinde değerlidir




Bu Gönderiye 16 Adet Yorum Gelmiş
Müslüm Yılmaz:

1/80+1/160+1/320- hemaglünitasyon testi yaptırdım sonuç pozitifmi negatifmi pozitifse negatif olması için ne yapabilirim ???


Cevap:

Sonucunuz kaç çıktı, 3 ayrı değer vermişsiniz.

18:

Kist hidatik ( Echinococcus) ELISA IgG POZİTİF 1/160

Kist testi için kan testi yaptırmıştık burdaki elisa hiv midir acaba ?


Cevap:

Hayır, kist hidatiğe yönelik bir testtir..ELİSA bir tetkik yöntemidir..

meltem_ozturk_06:

Hocam merhaba annem 57 yasinda karacigerinde 5 ay once kist cikti (hidatik) acik ameliyat oldu simdide kontrole gittiginde kist tekrarlamis dediler disi oldugu icin tahlil sonucu soyle yorumlarmisiniz. Tesekkurler
Kist hidatik (indirekt hemaglutinasyon) 1/640 pozit


Cevap:

Tetkik sonucunuz kist hidatik ile uyumludur, tedavi olmasını öneririz..

aynur-k-r-m-k:

3.5 yıl önce KC ve AC kist hidatik ameliyatı oldum..2 gün önce kan verdim ve seroloji sonucu 1/1280 çıkmış...sonucun böyle çıkması normal mi değilmi?teşekkür ederim..


Cevap:

Raporda belirtilen referans değerleri de vermelisiniz.Bu konuda sitemizde soru sorma aşamasında sürekli uyarılarda bulunuyoruz.Aşağıdaki bağlantıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

sevmek_sucmu_6060:

slm hocam siteye yeni üye oldum oldukca yararlı bir bilgiler olduguna inanıyorum öncelikle bii aydınlattgınız için cok teşekkur ederım benm merak etttğim konu bu kist hitadik hemaggülütinasyon iha sonucları kac gnde ckıyor gecen süreyya paşa egtm arastrma hastaneinde annem tahlil verdi hala


Cevap:

Sitemize gösterdiğiniz ilgi için teşekkürler. Belirttiğiniz test sık çalışılan bir test olmadığından diğer testlere göre  nispeten biraz daha geç çıkabilir sonucu Bir kaç gün hatta bir haftayı bulabilir.

mustafa71:

hocam bugün (26.01.2012) 17 yaşındaki kardeşimin İHA testinin sonucunun pozitif olduğunu öğrendik. radyoloji uzmanı tarafından iğne yöntemiyle dışardan girilim alınacağı söylendi. ameliyat sırasında ve sonrasında tehlike olur mu ? ameliyat sonrasında yapılması gerekenler nelerdir..


Cevap:

Kist Hidatik yönünden yapılan tahliliniz pozitif çıkmış.Bunun tedavisi cerrahi girişimdir.Normal şartlar altında tehlikeli bir ameliyat değildir.Ameliyat süreci ve sonrasınna dair detayları ise operasyonu gerçekleştiren hekimler vermelidir.

Bilgi Yok:

hocam beni aydınlattığınız için teşekkür ederimhocam çok özürdilerim bunu üzülerek söylüyorum çöplerde karınlarını doyuran insanlar var bunlarda neden kist hitatik yok bizim ailemizde neden 3kişidevar bu bağışıklılık sistemiyle alakalı olabilirmi . bilgileriniz için teşekkür ederim


Cevap:

Aralık 2011 de Hidatik kist (IHA) testi tekrar yaptırdım.Sonuç:
1/80 +
1/160 +
1/320 +
1/640 +
1/1280 +
1/2560 negatif
Nihayet test sonucunu doğru ifade edebilmeyi başardım galiba

Bilgi Yok:

mr hocam 4kişilik bir ailede üçünde kisthitatik çıktı bunun sebebi nedir çaresiz kaldık beni aydınlatırsanız sevinirim teşekkürler


Cevap:

Buradan net bir şey söylenemez bu konuda ama ilk akla gelen evde beslediğiniz evcil bir hayvan olabilir

Bilgi Yok:

merhaba hocam ben dörtay öncekist hitatikten karaciğerimeperkutandrenaj tedavisi yapıldı dörtay sonragittiğimde usglerimin normal olup işlem sonrası beklenen durum olduğunu söylediler fakatechinoccosis ıgG testim pozitif çıktı kandolaşımından doğrubaşka bir organımdayeni birkistoluştururmu bende kist belirtisivarmı beni aydınlatırsanız sevinirim teşekkürler

Bilgi Yok:

merhaba hocam benim 15 yaşında bir kızım var 4ay önce kareciğerinden kist hitatik sıvısı boşaltıldı4ay sonra konturole gittiğimizdeusg lerinin normal olup işlemsonrası beklenen durum olduğunu söyledilerfakat echinoccosis ıgG testi pozitif çıktı test sonucuna göre yeni bir kist oluşma riski olabilirmi beni aydınlatırsanız sevinirim teşekkürler


Cevap:

Bu sonuca göre yeni bir kist oluşumundan söz edilemez.Ancak bu enfeksiyonun geçirilmiş olduğuna dair bir belirtidir.

Bilgi Yok:

MERHABA HOCAM ben 15 yaşındayım karaciğerimden 4 ay önce kist hitatik sıvısı boşaltıldı 4ay sonra gittiğimde usglerimin normal işlem sonrası beklenen durum olduğunu söylediler fakat echinoccosis ıgGtestim pozitif çıktı testimin sonucuna göre yeni birkist oluşma olasılığı varmı beni aydınlatırsanız sevinirim çok endişeliyim 4 kişilik aileden üçünde kist çıktığı için şimdiden teşekkürler hocam


Cevap:

IG G pozitifliği bu enfeksitonu önceden geçirdiğinizi gösteren bir bulgudur

Bilgi Yok:

Hocam 3 yaşındaki oğlumun hidatik kist test sonuçlarını bir önceki yazımda belirtmiştim.

1/32 düşük pozitif. (normal değerler 1/32 dil negatif – 1/128 dil zayıf pozitif – 1/128 dil pozitif)… Doktolar bu sonuçların normal olduğunu, endilşelenecek bir durum olmadığını söyledi. İnternet sitelerinde konuya ilişkin aydınlatıcı bir makale bulamadım...

Testte hangi sonuç çıksa idi, risk artmış olacaktı... bu konuda bizleri aydınlatır mısınız?


Cevap:

Test sonucunuza göre 1/128 ve üstü çıkan değerler

Bilgi Yok:

Hocam evimizde köpeğimiz var, oğlum doğduğundan beri birlikteler... Oğlum şu an 3 yaşında. Geçen yıl hidatik kist testi yaptırdık, sadece kontrol amaçlı. test sonucu 1/32 düşük pozitif çıktı... (normal değerler 1/32 dil negatif - 1/128 dil zayıf pozitif - 1/128 dil pozitif)... bu testi yaptırmadan yaklaşık 1 sene önce oğlum dizanteri geçirdi. Sorum şu; oğluma tekrar hidatik kist testi yaptırmalıyım... köpeğe aşılarını düzenli yaptırıyoruz ama içim rahat değil...


Cevap:

Dizanteri ile kist hidatik arasında bir ilişki yok.Bence yaptırmanıza gerek yok,aşıları yaptırdığınızı yazmışsınız

Bilgi Yok:

ii akşamlar hocam benim dalağımın üst ucunda 35*34 kist var usg de hidatik dendi ama bi kan tahlili yapıldı onda negatif çıktı içim rahat etmedi çünkü yıllar önce bakımsız bir köpeyim vardı kardeşimde beyin tümörü yüzünden vefat etti onada hayvan tüyü falan bişeyler sebep olmuş dendi ne yapmalıyım SAYGILAR


Cevap:

Bir genel cerrahi uzmanına danışmalısınız.

Bilgi Yok:

Mrb Hocam ,
Eşim yaklaşık4-5 yıl önce kistten ameliyat olmuştu.Kontrole gittik test sonuçları aşağıdaki gibidir ;

Tetkik Adı Sonuç Faz Adı Referans Aralığı Birimi
Kist hidatik (İndirekt hemaglütinasyon) 1/128(+) 0 - 1/32 *

sonuç ne yönde kist belirtisi var mı acaba? Şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla,
Kürşat


Cevap:

Kist Hidatik testiniz verdiğiniz verilere göre pozitif çıkmış görülüyor.Referans değerler 0-1/32 arasında iken sizde 1/128 titrede çıkmış.Yani kist belirtisi var.Ancak bazı durumlarda yalancı pozitif sonuçlar da çıkabilmektedir.Bu konuda doktorunuz detaylı bilgi verecektir.

Bilgi Yok:

kist hidatik(indirekt hemaglütasyon) negatif çiktı ne demektir.


Cevap:

Kist hidatik (indirekt hemaglütasyon) testinin Negatif çıkması ,kist hidatik hastalığının sizde olmadığını gösterir.