A-Z Filtre

TEKSİFLE ARB ARANMASI (Tbc basil aranması, Aside dirençli basil aranması)


Tüberküloz tanısında kullanılan bakteriyolojik testlerden biridir.Sıklıkla uygulanmaktadır.
Her mikroskobi alanında 1-9 basil (+4) Pozitif: Her mikroskobi alanında >9 basil Tüberküloz basilinin mikroskobik olarak saptanmasında kullanılır. Basilin saptanabilmesi için numunede 5,000-10,000 basil/ml konsantrasyonda olması gerekmektedir.

Normal Değer: Negatif ( normalde görülmemelidir)
Görüldüğü durumlardaki pozitiflik oranı ise aşağıda belirtilmiştir:
 (+1) Pozitif: Her 100 mikroskobi alanında 1-9 basil
 (+2) Pozitif: Her 10 mikroskobi alanında 1-9 basil (
 (+3) Pozitif:




Bu Gönderiye 29 Adet Yorum Gelmiş
arzu_kayikci_85:

merhaba 29 yaşındayım kan tahlili yaptırdım ve sonuclarda alt 35 alp120 crp 0.51 ve aso 888 çıkmış hepsi de referans aralıklarının üzerinde çıkmış
Bilgilendirirseniz cok sevinirim teşekkürler


Cevap:

Sorun görünmüyor..

maraz_abi:

hocam benim yaş 17 alp degerim 183 dü yeni yaptırdıgım tahlilde 155 düştü ama hala yüksek dedi doktor sarılık var bende sizce kötü


Cevap:

Sadece bu sonuçla bir şey söylenemez.Ultrason ve diğer karaciğer testlerinin de değerlendirilmesi gerekir.

igul-1971:

benim oğlum 16 yaşında ALP değeri 372 çıktı herhangi bir sorun olurmu ? cevaplarsanız çok sevinirim....


Cevap:

Çocuklarda ve özellikle de büyüme çağında ALP değeri üksek çıkabilir, problem yok sonuçta

sadikli:

Merhaba ,

Oğlum 6.5 yaşında .Yapılan tahlilde ALP değeri 397 ,Vitamin B12 1225 çıkmış.Bu değerler normal mi


Cevap:

Büyüme çağındaki çocuklarda ALP yüksek çıkabilir.Bu olağan bir durumdur.
Vitamin B 12 yüksekliği ise aşağıdaki durumlarda olabilir.
http://tahlil.com/vitamin-b12-degerim-yuksek-vitamin-b-12-yuksekligi-hangi-durumlarda-olur/

Bilgi Yok:

Merhaba,
Benim bebeğim 9 aylık ve alp ve fosfor değerleri yüksek çıktı. Nedeni nedir ?

ALP sonuç:1014
kalsiyum sonuç:10,5
Fosfor(serum) sonuç:5,6
Demir sonuç : 53
Demir bağlama kapasitesi sonuç: 194


Cevap:

Sonuç raporunda belirtilen normal değerleri de yazmalısınız

Bilgi Yok:

slm banu ben.sağ dizimde oluşan kist yüzünden doktorum bana alkp testi yaptırdı ve değeri çok yüksek çıktı 725 sizce bu normalmidir?


Cevap:

ALP değeriniz yüksekyukarıdaki yazıdan da anlaşılacağı üzere bir çok nedenle yüksek çıkabilmektedir.Kemik hastalıkları da buna örnektir.Doktorunuz gerekli bilgilendirmeyi yapacaktır

Bilgi Yok:

slm banu ben.sağ dizimde oluşan kist yüzünden doktorum bana alkp testi yaptı ve olandan daha yüksek çıktı yani değeri 725 sizce normalmidir?

Bilgi Yok:

Bütün biyokimya değerlerim normal fakat sadece Alkalen Fozfatazım 265 çıktı. Bi önemi varmı?


Cevap:

Alkalaen Fosfataz bir çok nedenle yüksek çıkabilir.Doktorunuz gerek görürse ilave testler de isteyecektir.Aşağıda yüksek çıktığı başlıca durumlar belirtilmiştir.
Safra yollarında darlık, siroz, karaciğer hastalıkları, enfeksiyöz mononükleoz, metastatik kemik tümörleri, metabolik kemik hastalıkları, viral hepatitler, gebelik, konjestif kalp yetmezliği

Bilgi Yok:

kolesterol toplam 254...trigliserit 554 bayagi kafa döndürür gibi tuhaf oluyorum,,,triserid indirmek icin acil n yapmam lazim


Cevap:

Her 2 değer de çok yüksek.Bir endokrinoloji uzmanına başvurun

Bilgi Yok:

alp değeri 211 yaş 46 ne yapılmalı sizce?

Bilgi Yok:

17 yaşındayım ve alkalen fosfataz değerim tahlil sonuçlarında 32 çıktı acaba çok mu düşük?


Cevap:

Yukarıdaki yazıyı dikkatli oku lütfen.Normal olduğunu göreceksin

Bilgi Yok:

yaş 38 alp değerim 285ıu/l çıktı normal değerler 60-275ıu/l belirtiliyor tahlil çokmu yüksek tekrarlatmam gerekirmi diğer tüm değerler normal teşekürler


Cevap:

Ciddi bir yükseklik değil.Birkaç hafta sonra takrarlatabilirsiniz

Bilgi Yok:

23 yaşındayım ve ALKALEN FOSFATAZ değerim 162.00 çıktı normal mi hocam?

Bilgi Yok:

10 yaşında ki kardeşemin ALP değeri 339 bu normaLmidir.

Bilgi Yok:

MERHABALAR OĞLUM 11.YAŞINDA.ALP.DEĞERİ.962 ÇIKTI NEYAPMAMIZ GEREKİR

Bilgi Yok:

7 aylık 1890 gr doğan oğlum şu an 2 aylık ve alkelen fosfataz değeri 983 ne yapmamız gerekir? teşekkürler

Bilgi Yok:

BEN 14 BUÇUK YAŞINDAYIM BOYUM 1.46 BU BENİM PSİKOLOJİMİ BOZUYOR. BENİM ÇOCUKLUK HAYALİM POLİS OLMAKTI BU BENİM YAŞAMA SEBEBİMDİ. AMA 1.65 OLMASI GEREKİYORMUŞ. OLMUYOR. HERKES OLMAZ DİYOR DOKTORA GİTTİM VİTAMİN VERİP YOLLADI. NE OLUR SİZ OLUR DEYİN Bİ ÇARE SÖYLEYİN. YOKSA SONUM BERBAT OLACAK.


Cevap:

Niye sonun berbat olacakki.Polislik dışında bir çok meslek ve iş alternatifi var.Boyunda 20 cm lik bir uzama bu yaşından sonra pek mümkün görülmüyor.Ama bunu çok dert etmemelisin.

Bilgi Yok:

mrb 77 dogumluyum alt degeri 292 normalmidir teşekkürler..


Cevap:

ALT değeriniz yüksek, karaciğerle ilgili bir problem olabilir,dahiliye doktoruna başvurun

Bilgi Yok:

Merhaba,
Kızım 11 yaşında ve ALP değeri 609.
Bu bir sorun olabilir mi?
Teşekkürler.


Cevap:

ALP değeri yüksek çıkmış kızınızda.çocukların büyüme dönemlerinde de yüksek çıkabilir ama kızınızınki biraz fazla.Çocuk doktoru gerekli görürse ilave tahliller de isteyecektir

Bilgi Yok:

10 yasındaki kızımın alp testi 317 oranında cıktı duurmu ne olabilir?kreatin oranı da 0.49


Cevap:

Büyüme çağındaki 10 yaşındaki bir kız için ALP değerinin 317 olması normal.Kreatin değeri de normal.Sorun yok

Bilgi Yok:

tahlil sonuçlarında alp 850 alt 110 ast 100 sarılık türleri negatif karaciger böbrek safra kesesi dalak ultrasonda hepsi normal bu alp ne gibi durumlarda yükselir yaş 36 bilgilendirirseniz sevinirim teşekkür ederim


Cevap:

ALP yani alkalen fosfataz bir çok durumda yüksek çıkabilir.Karaciğer, safra kesesi ve kemik dokusuna bağlı hastalıklarında genel olarak yüksek çıkabilir.ALP nin yüksek çıktığı bazı hastalıkları aşağıda bulabilirsiniz.Doktorunuz gerekli görürse ilave tahliller de isteyecektir.ALP yüksekliği olan durumlar: Bilier obstrüksiyon, bilier atrezi, siroz, osteitis deformans, hiperparatiroidizm, Paget hastalığı, infiltratif karaciğer hastalıkları, enfeksiyöz mononükleoz, metastatik kemik tümörleri, metabolik kemik hastalıkları, viral hepatitler, gebelik, konjestif kalp yetmezliği ve çocukların büyüme dönemlerinde ALP düzeyi artar.

Bilgi Yok:

son olarak ALP oranın 2520 çıkması şu an için ciddi bi hastalık olduğunun belirtisi olabilirmi. teşk.


Cevap:

ALP:2520 önemli bir yükseklik, ileri tetkik için dahiliye gerekirse gastroenteroloji veya endokrinolojiye başvurun.

Bilgi Yok:

taşları şu an tahlil yaptırıyoruz. ama bu ALP oranı normalmi bir ayda 433 den 2520 e çıkt


Cevap:

ALP oranı yüksek.Neden bu kadar yüksek olduğuna dair ilave tahliller yapılmalı

Bilgi Yok:

oğlum 14 aylık ve 7 aylıkken taş olduğunu fark ettik, safra kesesinde ve sağ böbrekte ama 12 aylıkken bunları düşürdü. bundan sonraki yapmış olduğumuz son iki tahlilde 1."si 433 iken ikinci tahlilde ise 2520 çıktı bununla ilgili bizi bilgilendirirseniz seviniriz.


Cevap:

Bu konuda bir çocuk cerrahisi uzmanına danışmalısınız.Bu yaşta meydana gelen taşlar olağan değil.Neden olduğu konusunda ilave tahliller de yapılabilir.

Bilgi Yok:

Merhaba eşim 36 haftalık gebe ve alkalen fosfates degeri 601, AST 271, ALT 350 bu durum hakkında bizi aydınlatırmısınız. İyi çalışmalar...


Cevap:

Karaciğer ve safra yollarının fonksiyonlarını gösteren testlerdir. Eşinizin değerleri çok yüksek. Gebeliğin son döneminde olduğu için HELLP sendromu denilen bir tabloya bağlı olabilir, çok hızlı bir şekilde, hatta hemen diyebilirim hastaneye gitmeniz gerekmekte.

Bilgi Yok:

Kızım Mart ayında helikobakteriden tedavi oldu. Şimdi helikobakteri değeri negatif çıktı. Veziko üreteral reflüsü 3. derece tek taraflı var. Sık idarar yolu olmuyor. Şuan kızımın alkalin fosfataz değeri 332 çıktı . 5,5 yaşında .2- 3 aydır sürekli mide bulantısı ara sırada karın ağrısı var. Ne yapabiliriz


Cevap:

kızınızın ALP değeri yaşı göz önüne alındığında normal,mide bulantısı ve karın ağrısı için barsak paraziti yönünden inceleme yapılabilir

Bilgi Yok:

KIZIMIN SONUÇLAR 630 10 YAŞINDA NE YAPMALIYIZ..


Cevap:

Kızınızın alkalen fosfataz ( ALP) değeri yüksekliği sizi korkutmasın,büyüme çağında bu değer yüksek çıkabilir.700 'e kadar ALP değerleri 10 yaşında bir çocuk için olağan olabilir.

Bilgi Yok:

kızımın alkalin fosfataz değeri 491.1 çıktı. röntgenlerinde de kemik tümöründen şüphelenildi. bu değerin yüksekliği bu hastalığın göstergesi midir? yardımcı olursanız sevinirim. yaş :9


Cevap:

Kızınızın alkalen fosfataz değeri de yüksek çıkmış,kemik tümörlerinde bu test yükselebilmektedir

Bilgi Yok:

alkalen fosfataz nedir cocukta 445 çıkması neyi ifade eder lütfen bizi aydınlatırsanız cok seviniriz


Cevap:

Alkalen fosfataz testi karaciğer,safra kesesi ve kemik dokusuna bağlı hastalıkların tanısında kullanılan bir testdir.Yetişkinlerde ve yaşına hatta ayına göre çocuklarda çok farklı değerlerde olabilir.Çocuğunuzu yaşını belirtirseniz test sonucu hakkında yorum yapabiliriz.