A-Z Filtre

TOTAL ASİT FOSFATAZ (TAF, TAP)


Prostat hastalıklarının değerlendirilmesinde kullanılır. Prostat dışındaki bazı dokularda da (karaciğer dalak, eritrositler, trombositler ve kemik iliği) asit fosfataz bulunduğu ve bu dokulardaki bazı hastalıkların TAP düzeyinde artışa neden olabileceği dikkate alınmalıdır.

Normal Değerleri aşağıda belirtilmiştir:

                           Erkek                       Kadın
0-1 yaş               1,50-13,00 U/L         1,00-11,00 U/L
2-5 yaş               0,75-10,00 U/L         0,75-8,50 U/L
5 yaş ve üstü:     0,50-6,50 U/L           0,50-5,50 U/L




Bu Gönderiye 3 Adet Yorum Gelmiş
Bilgi Yok:

merhaba, 22 yaşındayım ve 8-9 haftalıkken bebeğimi kaybettim.Doktorum kan pıhtılaşması dedi ama genetik olmadığını söyledi .Kan pıhtılaşması için protein c ve protein s tahlili verdi. Bunu nerelerde yaptırabilirim, tedavisi nedir? Eğer tahliller temiz çıkarsa bebeğimdeki sorun ne olabilir ?Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkür ederim...


Cevap:

Bu testleri büyük hastanelerin hematoloji laboratuvarlarında yaptırabilirsiniz

Bilgi Yok:

İlginize teşekkürler. Tekrarlayan gebelik kaybıyla ilgili yapılan kan testinin bir kısmı bu, diğer kısmı devlet ödemediği için 10 gün sonra yapılacak. Genetik test de 1 ay sonra çıkacak. Korunmadığımız için her an gebelik olabilir. Acil bir durum söz konusu ise, diğer tahlilleri beklemeden üni. has. temasa geçeceğim. Tavsiyeniz?
Teşekkürler

Bilgi Yok:

Merhaba, 29 yaşında bir kadınım. Bir gebelik kaybım var(8. hafta)
Aşağıda iki değerim referans aralığı dışında görülmektedir(Protein C ve APC resistansı) Ne anlama gelmektedir? Teşekkürler

PT SEC 12.2 10.1 - 14.9 (sec)
PT INR 1.09 0.8 - 1.2 INR
aPTT 29.3 25 - 35
AT III 96.2 75 - 125 %
Protein C 60.8 70 - 140 %
Protein S 35.3 60 - 130 %
Lopus
Antikoagülanı 33.5 31 - 44 Sec
.
Lopus Antikoagülanı
(Ratio) -- %
APC Resistansı 0.70 0.86 - 1.10


Cevap:

Öncelikle bebek kaybınız için üzüntülerimi paylaşıyorum.Geçmiş olsun diliyorum.Protein C ve Protein S yetersizliklerinde tromboz denilen ve pıhtılaşma sistemini etkileyen bir duruma meğil artar.Bu konuda doktorunuz klinik bulgularınızla birlikte detaylı bilgi verecektir.