A-Z Filtre

TOTAL EOZİNOFİL SAYISI (Eozinofil sayısı)


Eozinofil bir akyuvar türüdür.Kan sayımı parametrelerinden biridir.Temel olarak allerjik hastalıkların tanısında yol göstericidir.
Klinik tanıda  çeşitli kullanım alanları vardır.
Allerjik hastalıklar, parazitik enfeksiyonlar, kollajen vasküler doku hastalıkları, bazı hematopoetik sistem hastalıkları (pernisyöz anemi, KLL, polistemi vb), postsplenektomi, Addison hastalığı, hipopitüiterizm, eozinofilik gastroenterit ve ülseratif kolitte kandaki total eozinofil sayısı artar.

Normal Değer: 40-400 eozinofil/mm3'dir.




Bu Gönderiye 17 Adet Yorum Gelmiş
ilohat:

4 yasinda ki oglumun aPTT degeri 48 ciktigi icin ameliyat etmediler. 4 Ay önce degeri 32 idi. 48 degeri cok mu yüksek ve tehlikelimi? Nasil tedavi edilir?
PTZ: 95
aPTT: 48


Cevap:

Evet APTT yüksek ancak tek başına bu bir hastalık tanısı koydurmaz.Önümüzdeki günlerde ilava hematolojik tahlillerle yeniden değerlendirmek gerekecektir.

ozanunall35:

aPTT değerlerim yüksekti. 67-69 arasındaydı 2 kere test yaptırdım.En son faktor 8 yaptırdık oda normal cıktı. 6 ay sonra tekrar kontrol yaptırdım aPTT degerım 39 a dusmustu.Yazdan berı sımdı yıne bugun yıne yaptırdım aPTT 71.7 olmus.Fitness yapıyorum ve Proteın tozu kullandım 3-4 kere acaba neden ?


Cevap:

Protein tozları karaciğerde hasr yapabilir, buna bağlı yükselmeler olabilir, doktor kontrolünde kullanmanızı öneririz..

ahmet:

hocam pt aptt ve fibronojen arasında ne tür bir ilişki var


Cevap:

Bu testler koagulasyon testleridir.Pıhtılaşma sisteminin sağlıklı olarak çalışıp çaşışmadığına dair fikir verirler

Bilgi Yok:

oglumun test sonucunda fıbronejen 209 cıkdı.normal degerlerı 15-400
pt ınr 1.047 normal deger 0.8-1.2.
14.0 normal degerler 10-15
appt 34.5 normal degerler 25-38
ne anlama gelıyor sonuclar normal mi?oglum 6 yasında.yorumunuzu beklıyorum,sımdıden tesekkurler.


Cevap:

Normal değerler

Bilgi Yok:

soruma cevap verdıgınız ıcın tesekurler bebegımın gobegı dustuken sonra bır gun gobegınde kanama olmustu doktorumuza gıdıp soyledıgımızde k1 ıgnesı gereklı oldugunu soyledı ve vurdurduk ama ıkıncı gun kalmadı kanaması bunun bu degerlerını yukseltmesınde bır etkısı olmusmudur ben dun bebegımın degerlerını yazmıstım ve bu degerler dusup cıkabılırmı bu konuda da benı bılgılendırırsenız sevınırım tesekurler saygılar

Bilgi Yok:

ıyıgunler benım bebegım 3 aylık aptt 78 ınr 3.88 protrombın aktıvıtesı 19.4 protrobın zamanı 48 doktor hemofılı olmadıgını soyledı ama benım kafamda halen soru ısaretı var bu degerler normalmıdır yoksa tekrar tahlıl yaptırmam gerekırmı bebegıme benı bılgılendırısenız sevınırım tesekurler


Cevap:

DEĞERLE RYÜKSEK.çOCUK HEMATOLOJİSİ KARAR VERECEKTİR

Bilgi Yok:

4 ay önce AVR mitral kapak ring anuloplasti ameliyatı oldum, coumadini 1 gün tam 1 gün yarım alıyorum değerler Protrombin zamanı 24.3, INR 1.79, APTT 67.3 sizce değerlerim iyimi coumadini aynen devam edeyimmi şimdiden teşekküler

Bilgi Yok:

merhaba;
ben polikistik over tedavisi nedeniyle Yasmin kullanmaya başladım , doktorum pıhtılaşma testleri yaptırdı hepsi normal çıktı fakat aPTT 31.5 saniye (referans değerler 22.7-31.8 saniye verilmiş) yani sınıra biraz yakın . Bu ilacın etkisiyle herhangi bir problemle karşılaşır mıyım? teşekkürler


Cevap:

Pıhtılaşma testleriniz normal

Bilgi Yok:

protrombin zamanı 20.8
protrombin aktivitesi 53.8
ınr 1.50
aptt 32.8
kanama zamanı 1 dk 15 sn
pıhtılaşma zamanı 4 dk
benim sorum bu sonuç hamilelikte sıkıntı yaratırmı kan sulandırıcı kullanmam gereklimi
şimdiden teşekkürler...


Cevap:

Testlerin referans değerleri değişebilir.Sonuç raporundaki referans değerlerini yazabilir misiniz.

Bilgi Yok:

40 yaşındayım, aPTT sonucu 120 den yüksek çıktı ciddi bişey olabilir mi?


Cevap:

APTT değeriniz yüksek,hematoloji uzmanına danışmalısınız

Bilgi Yok:

pt zamanı 14 APTT 27,8 KANAMA ZAMANI 2 DK 10 SN PIHTILAŞMA ZAMANI 4 DK 2 SN ÇIKTI HOCAM BU ŞARTLARDA DİŞ ÇEKTİRMEMDE NASIL BİR SORUN OLABİLİR


Cevap:

Genel olarak normal sonuçlarınız , ancak INR değeri de göz ardı edilmemeli.Bu sonucu belirtmemişsiniz,diş çekilmesi konusunda ise diş doktorunuz karar verecektir.

Bilgi Yok:

Hocam merhaba.
Benim protrombin zamanı 16.7
Eritrosit Sedimentasyon Hızı 50
Hemoglobin 10,5
Hematokrit 31,5
Eritrosit Dağılım Genişliği(RDW-SD) 49,1
Ertrosit Dağılım Genişliği (RDW-CW) 17,1
Aktivite 59,8
INR 1,37
Yorumunuzu öğrenebilirsem sevinirim..
Tesekkrler.


Cevap:

Kansızlık yani anemi bulgularınız var.Sedimentasyon değeri de yüksek. Aktivite demekle neden bahsettiğiniz anlaşılmıyor.INR değeri de hafif yüksek

Bilgi Yok:

iyi günler hocam benim protrombin zamanı(ınr) : 1.01,
APTT 26.8 sn
APTT 0.86 Ratio diyor sizce normal mi tüp bebek yaptıracağım da bunlar istendi benden


Cevap:

Sonuçlarınız normal

Bilgi Yok:

kuzenim henüz 4 aylık ama aptt si yüksek neden ve nasıl oluyor????


Cevap:

APTT testi yüksekliği yaşla ilgili değildir.Oluşan hastalık durumuna göre her yaşta değerler yüksek çıkabilir.Normal APTT değeri,çalışılan cihaz ve kullanılan laboratuvar kiti ve yöntemine göre az da olsa farklılıklar göstermekle birlikte 26-35 saniye arasındadır.APTT testinin hangi durumlarda yükseldiğine dair bilgiler ise aşağıda verilmiştir.

Hemofili A
VonWillebrand hastalığı,
FXII, XI, IX, diğer kontakt faktörlerin eksikliği,
Karaciğer Hastalıkları
Standard Heparin tedavisinde,
DIC adı da verilen ve hayatı tehdit edecek kadar ciddi bir hastalık olan Yaygın Damar içi pıhtılaşma vakalarında da APTT (Aktive Parsiyel Tromboplastin Zamanı) uzar.

Bilgi Yok:

Çölyak konusunda nasıl bir tedavi uygulanbillir, bu konuda yardımınızı beklıyorum.


Cevap:

Çölyak hastalığı, bağırsaklarda besin Maddelerinin sindiriminin ve emiliminin bozulmasına yol açan bir hastalıktır.Çölyak hastalığı olan insanlar, buğday,arpa, çavdar ve bir dereceye kadar da Yulafta da bulunan bir Protein olan 'gluten'e karşı hassasiyet gösterir.Çölyak hastaları, gluten içeren gıdalarla beslendiklerinde ince bağırsaklarında oluşan reaksiyonlar sonucu, hücrelerinde iltihap ve hasar oluşur. Oluşan bu hasar sonrasında besin maddelerinin sindirimi ve emilimi bozulacağından, ishal ve zamanla vücutta bazı maddelerin eksikliği ortaya çıkar.Çölyak hastalığında ilaç tedavisi yoktur.Diyet çok önemlidir.Sıkı bir glutensiz diyet uygulayan hastalarda hastalığın genelde iyi bir gidiş göstermektedir.

Bilgi Yok:

4 yaşındaki kızım geniz eti ameliyatı olacak ve kulağına tüp takılacak.fakat kan tahlillerinde aktive parsiyel tromboplastin zamanı 2 ay içinde 75 63,6 59,3 59,6 43,7 şeklinde değişti.protrombin zamanı sn 12,8 ınr 1,07 , Ri:Cof , fibrinojen , faktör VIII, IX ,XI, XII ve D_Dimer değerlerinde problem yok.Ayrıca Anti Kardiolipin Antikor IgG 37,7 şeklinde yüksek çıtı.Kızımın değerlerini düşürecek bir tedavi varmı? Doktor hiç tedavi yöntemi sunmadan eylül ayına gün verdi şu anda ne yapmamız gerekiyor? Sonuçlar bu durumda iken ameliyat olursa ne tür sorunlarla karşılaşırız, ameliyat risklimi bu durumda.


Cevap:

APTT testinde farklı sonuçlar çıkmış kızınız için.Ancak son yapılan test normal.Zaten ameliyat öncesi tüm bu tahliller tekrarlanacak.Eğer bir sorun çıkars azaten ameliyat yapılmaz.Şu anda endişenecek bir durum yok.Ameliyat gününü bekleyebilirsiniz.Anti Kardiyolipin testi pozitifliği ise ameliyat için bir problem olmaz görüşündeyim.Geçmiş olsun.

Bilgi Yok:

5 yaşındaki kızım diş çekimi ve dolgusu için genel anestezi alıcak fakat tahlil sonuçlarında aptt 40.0 çıkmış hemogram sonuçlarında ise wbc 9.6 - neu 37,5 - lym 50,3 - mon 8,6 değerlerinde bu durumda ne kadar endişelenmeliyim? ayrıca diş çekimi sonrası bu değerlerle oluşabilecek aksilikler nelerdir?bu değerlerle anestezide kullanılan gaz vb madde arasında oluşabilcek komplikasyon varmı varsa nelerdir?


Cevap:

APTT testi yüksek çıkmış ancak tek başına bir kriter değil,PTZ,INR gibi parametrelerde operasyon öncesi istenir.Bu testlerin sonucu da belirleyicidir.Anestezinin riskleri konusunda bir anesteziyoloji uzmanı size detaylı bilgi verecektir.