Toxoplasma Düşük Avidite Nedir?

Yayın Tarihi : 2018/04/25 11:43 • Güncelleme Tarihi : 2023/11/29 12:23 •

Toxoplasma Düşük Avidite testinin yorumlanması merak edilen bir konudur. Toxo avidite değeri 0,200 ve altı ise bu durumdan şüphelenilir.

Toxoplasma Düşük Avidite Nedir?

Toxoplasma Düşük Avidite değer 0.200'den düşük olduğunda söz konusudur.
Düşük avidite indeks değeri söz konusu enfeksiyonun 3 aydan kısa bir süre içerisinde geçirildiğinin kuvvetli bir göstergesidir.

Toxoplasma Nedir?

Hayvanlarda bulunan parazitler, insanlarda kuvvetli hastalıklara sebep olabilir. Toxoplasma bu parazitlerden biridir. Özellikle gebelerde ciddi sıkıntılara yol açan parazitler, bebeğin anne karnındaki sistemlerini de tehdit ederler.

Özellikle ev hayvanları bu unsur sebebiyle insanlara daha fazla hastalık bulaştırabilir. Sokaktaki hayvanlara temas sınırlıdır. Ancak ev hayvanları sizinle aynı yatağı paylaşabilir, kıyafetlerinize ve eşyalarınıza temas edebilir, sizinle aynı ortak alanları kullanabilirler. Ayrıca hayvanların dışkısından bulaştığı için, ev hayvanınızın tuvaletini temizlerken de bu parazitlere maruz kalabilirsiniz.

Ancak tabii ki bundan korunmanın bir yolu var. neticede evinde hayvan besleyen herkes tehlikede değildir. Düzenli aşıları yapılan, veteriner kontrolünden geçen hayvanlarda bu parazitlere rastlanmaz. Zaten yılda en az bir kez bu aşıların hayvanlara yapılması gerekir.

Ayrıca ev hayvanlarının beslenmesine de dikkat edilmelidir. Bazen bu hayvanların yedikleri pişmemiş et ürünleri de bu hastalığın başlamasına sebep olabilir.

Bu sayede evdeki; yaşlı, hamile, bebek de dahil olmak üzere herkes bu hastalıktan korunmuş olur. Tabii ki ev hayvanınız da sağlıklı kalır.

Toxoplasma taşıyan hasta hayvanların dışarıdan bakılarak tahmin edilmesi neredeyse imkansızdır. Ancak ev hayvanınızın özellikle tuvalet alışkanlığında bir değişiklik hissediyorsanız veya devamlı farklı, normalde çıkarmadığı, sesler çıkarıyorsa mutlaka veteriner hekiminize danışmalısınız.

Testlerin Normal Değeri Nasıl Değerlendirilir?

Vücudun sistemli ve düzgün çalışabilmesi için pek çok mineralin, vitaminin, kan hücresinin yeterince kan içinde bulunması gerekir. Bunların fazla veya eksik olması sistemlerin işleyişini bozabilir ve vücuda yan etki yapabilir. Dolayısıyla vücudu homeostaside yani dengede tutacak değerlerin ortalaması bize referans değerler aralığını verir ki bunlar; hastanın yaşına, cinsiyetine ve fiziksel koşullarına göre de değişebilir.

Kadın ve erkeklerde hatta bebek veya çocuklarda değerlerin farklı olması da son derece olasıdır. erkek ve kadın fiziksel olarak birbirlerinden çok farklıdır. mesela erkeklerde kas kütlesi çok fazla olduğundan, enerji ve oksijen ihtiyaçları çok daha fazla ayrıca metabolizmaları da daha fazladır. 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?