YORK Testi'nin Yeni Bir Avantajı: İnflamasyon (Yangı) Kontrolü

Yayın Tarihi : 2018/06/22 21:00 • Güncelleme Tarihi : 2023/09/22 09:57 •

İnflamasyon (yangı) günümüzün en büyük sağlık problemlerinden biridir ve tıbbın hemen her branşını yakından ilgilendirmektedir.

YORK Testi'nin Yeni Bir Avantajı: İnflamasyon (Yangı) Kontrolü

İnflamasyon (yangı veya enfeksiyon)  günümüzün en büyük sağlık problemlerinden biridir ve tıbbın hemen her branşını yakından ilgilendirmektedir .
York test yetkilileri York Test ile inflamasyon kontrolü de sağlanabileceğini belirtiyorlar. Tıpta yıllardır bilinen tüm sistemlerin hastalıklarının yanında, özellikle son yıllarda kalp damar sistemindeki yıpratıcı etkisi ve kanser oluşmasındaki negatif rolü ön plana çıkmaktadır.
İnflamasyonun tüm sistemlerdeki yıpratıcı etkisi, yaşlanmanın hızlanmasında da en önemli etkenlerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır.

- İnflamasyon milyonlarca kişiyi etkileyen ciddi bir tehdittir.
- Hücresel inflamasyon toplumun büyük bir bölümünü tutan ve en sıkgörülen dejeneratif hastalıkların temel sebebidir.
- İnflamasyon, diğer tüm sebeplerden daha fazla hastalık hali vehareket kısıtlamalarına neden olur.

İnflamasyon olarak bilinen enfeksiyon duurmlarında kişinin hayat kalitesi de bozulur. Enfeksiyona bağlı olarak kişide yüksek ateş, boğaz ağrısı, solunum güçlüğü, idrar yollarında şikayetler, öksürük, bağazda yanma, ishal, halsizlik, bitkinlik, çabuk yorulma gibi rahatsızlıklar ortaya çıkar. Bu yür şikayetler günlük yaşam aktiviteleri ve iş performansı üzerine de olumsuz etki yaratır.

Bu tür istenmiyen durumların araştırılmasında ise doktorların tanı için kullanacakları klasik laboratuvar tahlillerinin yanına York Testi de eklemeleri kimi zaman önemli avantajlara yol açarak ayırıcı tanıda işe yaramaktadır.

İNFLAMASYONDA GIDA İNTOLERANSININ ROLÜ:

Her geçen gün ne yazık ki giderek artan sayıda kişi bilmeden inflamasyona sebep olabilecek gıdaları tüketmektedir. Yanlış besin seçimleri ve gıda katkıları bağışıklıksistemini aşırı uyararak birçok inflamatuar hastalığa ve yaşlanmaya sebep olan immun cevabın oluşmasını tetikleyebilmektedir.
WHO (dünya sağlık örgütü) verilerinegöre şu anda 1 milyar kişide gıda intoleransı bulunmakta, bu sayının 2015yılında 2,5 milyar olacağı hesaplanmaktadır.

İNFLAMASYON KONTROLÜNDE YORK TESTİNİN YERİ:

İnflamasyona bağlı problemler beslenmenin düzenlenmesi ile yakından ilgilidir. Gıda intoleransının kontrol altına alınması ile aşırı inflamasyon azaltılabilir veberaberinde getirdiği sağlık riskleri önlenebilir. York testi yaptırarak vücudunuzda inflamasyona sebep olabilecek gıdaları tespit edebilirsiniz.
Yaşam kalitenizi arttırmak ve gıdaların gecikmeli olarak sebep olduğu hastalıklardan kurtulmak için York testini güvenle yaptırabilir ve başarılı sonuçlar alabilirsiniz.

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?