Çocuklarda Gece Öksürüğü

Yayın Tarihi: 2019/01/26 20:28 • Güncelleme tarihi : 2021/06/27 07:19

Çocuklarda Gece Öksürüğü, krup adı da verilen, solunum sistemini etkisi altına alabilen bulaşıcı ve viral kaynaklı bir enfeksiyon hastalığıdır.

 

Çocuklarda Gece Öksürüğü nasıl seyreder?


En belirgin özelliği öksürük, nefes alış verişlerinde hırıltı, ses tellerinde etki etmesinden dolayı da konuşma zorluğu, ses kısılmalarıdır. Aynı zamanda; tırnaklarda morarma, deride renk değişimi, burun tıkanıklığı, hafif ateşlenme de krup belirtileridir. Belirtilerin en sık yaşandığı zaman dilimi daha çok gece vakitleridir. Özellikle öksürük krizleri ve solunum güçlükleri gece uykularında meydana gelir.

Öksürük bulaşıcı mıdır?


Krup; solunum sisteminde var olan bir virüs olduğundan, kişiler arası geçişi de yine solunum yolu ile olur. Yani öksürük, hapşuruk, tükürük yoluyla başka bireylere de kolayca bulaşan bir virüstür.

Öksürük tedavisi nasıl yapılır?


Özellikle balgam birikmesi, vücudun bu virüse karşı gösterdiği tepkidir. Ancak çocuklar bu balgamı dışarı atmayı bilemediklerinden, ödem birikmesi neticesinde ciddi solunum sıkıntıları çekerler. Bu sebeple sağlık kuruluşlarında oksijen tedavisi, solunum cihazı ve buhar uygulamaları yapılır.

 

Nasıl korumalıdır?


Bebek ve çocukları öksürükten korumak için ısıtıcıların hava kurutma etkisini ortadan kaldırmak çok önemlidir. Özellikle uyudukları odanın devamlı nemli kalması sağlanmalıdır.

Özellikle okullar, toplu taşımalar, bu virüsün yayılmasında en büyük etkendir. Bu sebeple her dışarıdan gelmede kıyafetler değiştirilmeli, el yüz yıkanmalı, açıkta satılan yiyecekler iyice temizlenmediği sürece tüketilmemelidir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.

Bu Gönderiye 0 Adet Yorum Gelmiş
?