Erteleme Hastalığına Son

Zamanın hızla aktığı dönemlerde devamlı bir erteleme söz konusudur. ‘pazartesi diyete başlarım’, ‘yaz gelsin zayıflarım’, ‘düğmesi kopmuş sonra dikerim’… örnekleri artırmak mümkündür. Unutulmamalıdır ki; zaman çok kıymetli ve ertelediğimiz hiçbir an yeniden yaşanmayacak. Peki bu erteleme hastalığından nasıl kurtuluruz?
Erteleme Hastalığına Son

Zamanı verimli kullanmak gerektiğini sürekli hatırlayın. Uykusuz olabilirsiniz, ancak o anda ayakta durabiliyorsanız veya buna mecbursanız; boş durmayı, boş bir program izlemek gibi sizi hiçbir şekilde geliştirmeyecek bir meşgale değil, bir işi bitirmeyi planlayın.
Erteleme Hastalığına Son

Geçmişi düşünüp keşke demekten vazgeçin. ‘Keşke daha önce …. yapsaydım, artık geç, bu saatten sonra olmaz ki, yetişmez’ gibi bahanelere sığınmaktan vazgeçin. Yaşanmayan hiçbir an bitmiş değildir. Her zaman kalan vakitte en iyisini yapmaya çalışın. Ne bir sınava hazırlanmak için, ne bir okul bitirmek için, ne iş hayatına atılmak için… hiçbir şey için geç değil. Hemen şuan başlayın.
Erteleme Hastalığına Son

Kararlı olun. İnsan tedirgin olduğu veya yapmanın zor olduğu işleri sürekli erteler. İş ne olursa olsun, elbet kendinizin yapması gerektiğini hatırlayın ve bir an önce işe koyulun.
Erteleme Hastalığına Son

Başlangıçtaki enerjinizi iş bitene kadar koruyun. Yani başladığınız işi bitirmeden bırakmayın. Yarım kalan işler hep ertelemeyi beraberinde getirir.
Erteleme Hastalığına Son

Sonucu seyretmeyi ve kendinizi motive etmeyi ihmal etmeyin. Erteleme hastalığını bıraktığınızda hayatınızın ne kadar düzenli olduğunu göreceksiniz. Zaman zaman bu halinizi takdir edin ki, bir sonraki işlerinize başlayacak hevesi ve heyecanı yakalayın.
Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.

Benzer Konular
Sosyal Anksiyete Bozukluğu Sebepleri Nelerdir?İdrar Rengi Nasıl Olmalıdır? İdrar Rengi Ne Zaman Değişir?Maggot Terapisi: Sinek Larvaları İyileşmeyen Yaralara Çare Oluyor.Tuza Dikkat HaftasıVajina Kuruluğunun En Önemli NedenleriMüzik Ruhun Gıdasıdır! Ruh Neden Doymak İster?Bebeklerin Beyin GelişimiGüneş Gözlüğü Kullanımı ve Güneş GözlükleriPoliomyelit ( Çocuk Felci) Nedir? Çocuk Felci Belirtileri ve Korunma YollarıTürkiye'de Erken Boşalma Sıklığı AraştırıldıErkekte Hidrosel Nedir? Nasıl Oluşur?Menstrual Kap Nedir? Sağlıklı mıdır?

