Hamilelik Sürecinde Yedikleriniz Bebeğinizi Obez veya Diyabet Hastası Yapabilir
Yayın Tarihi: 2017/11/30 11:52 • Güncelleme tarihi : 2021/06/27 07:17
Günümüzün yaygın rahatsızlıkları arasında ilk sıralara yerleşen obezite ve diyabet, hemen her yaşta görülebilmektedir.
Obetize ve diyabetin pek çok sebebi olmasına karşın kişinin beslenme alışkanlığıyla doğrudan ilişkili olduğu bilinmektedir.
Bebeklik çağından çok daha önce bile, yani anne karnındayken beslenme, gelecekte obezite veya diyabet rahatsızlığına yakalanma olasılığını etkileyen bir faktördür.
Hamilelik döneminde aşırı şeker tüketen annelerin bebeklerinde diyabet veya obezite gelişim oranının yükseldiği belirlenmiştir.
Hamilelik sürecinde aşırı yağlı ve şekerli beslenen annelerde obezite veya diyabet gibi rahatsızlıklar görülmese bile bebeklerinde bu rahatsızlıkların görülme ihtimali yüksektir. Bebeğin anne karnındaki beslenme süreci tamamen annenin yediği besinlere bağlıdır.
Gebelik sürecinde aşırı yemek kadar gereğinden az miktarda besin tüketmek de bebeğin gelişimini olumsuz yönde etkileyecek, başka hastalıklara yakalanma ihtimalini arttıracaktır.
Hamilelik sürecinde her besin grubundan mutlaka tüketilmeli ancak aşırıya kaçılmamalıdır. Sağlıklı bir beslenme bebeğin de sağlıklı bir gelişim süreci geçirmesine yardımcı olacaktır.