Oyun oynamak; çocukların becerilerini geliştirmek ve onları hayata hazırlamak için çok önemli aktivitelerdir. Peki hangi oyunlar; hangi yaşta, hangi gelişimlere katkı sağlar?
Konuşan oyuncaklar; sayıları, renklileri, ninnileri, şarkıları, tekerlemeleri seslendiren bebekler, peluşlar, eğitim masaları; 1-3 yaş arası çocuklar içindir. Dil gelişimini destekler, akıcı ve güzel konuşmayı sağlar. Aynı zamanda söylenenleri akılda tutmayı ve tekrarı öğreten oyuncaklardır.
Parça birleştirme-yap boz oyunları; 2 yaşından itibaren seviyesi artırılarak oynanan bu oyunlar; sabretme, bütüncül düşünce yeteneklerini artırmaya yöneliktir.
Aynısını bulma oyunu; 5 yaşından itibaren oynanabilecek; dikkat, konsantrasyon, hafıza geliştiren oyundur. Evde çocukla birlikte kendinizde böyle bir oyuncak tasarlayarak, aynı zamanda üretme, motor beceri geliştirme etkinliği de yapabilirsiniz.
Satranç;5 yaşından itibaren tüm yaşlardaki bellekleri güçlendirmeye yönelik bir oyundur. Çocuklarda; alternatif düşünme, strateji geliştirme, ileriyi görme becerisi kazandırır.
Kelime oyunu; 8 yaşından itibaren yetişkinlik de dahil oynanabilecek bir oyundur. Genel kültür geliştirme, kelime dağarcığını geliştirme ve ifade edebilme becerisi kazandırır.
Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz. Soru sormak için buraya tıklayın.
Bu Gönderiye 0 Adet Yorum Gelmiş