Kıyafetleri Yıkamadan Giymeyin Ama Neden?
Cilt sağlığının başlıca koşulu; cildi hastalıklara ve dış etkenlere karşı korumaktır. Bu dış etkenlerin başında da, kıyafetler ve cilde temas eden kimyasallar vardır.
Kıyafetleri Yıkamadan Giymeyin Ama Neden?
Üretim aşaması; kıyafetler üretilirken pazarlanma aşamasının kolaylığı düşünülür. Çünkü zaten üretimin amacı, ürünü cazip hale getirip satmaktır. Bu sebeple ürünlerde çeşitli kimyasallar kullanılır. Bu kimyasalların başında boyalar gelir. Kıyafete renk vermek, daha canlı renklere sahip olmasını sağlamak, parlaklık katmak kıyafetin üretim aşamasında gerçekleşen durumdur. işte bu aşamada kullanılan kimyasallar, yıkanmadan giyilen kıyafetle direk olarak vücuda yapışır. Böylece deride kızarıklık, kaşıntı, döküntü gibi şikayetler ortaya çıkar.
Kıyafetleri Yıkamadan Giymeyin Ama Neden?
Taşınma aşaması; kıyafetler üretim yerinden satış yerine giderken küflenme, kokma ihtimali artar. Özellikle geniş satış alanı olan mağazalarda bu durum önemlidir. Bu kötü ihtimali ortadan kaldırmak için, kıyafetlerde formaldehit adında bir kimyasal kullanılır. İşte bu kimyasal maddeden arındırılmadan giyilen kıyafet de, başta deri hastalıkları olmak üzere pek çok rahatsızlığa sebep olur.
Kıyafetleri Yıkamadan Giymeyin Ama Neden?
Satış aşaması; kıyafetlerin çoğu, askılarda sergilenerek satılır. Bunun amacı her ürünü her müşteriye göstermek olsa da, kıyafetler bu vaziyette pek çok mikrobu üzerinde taşır. Hem açıkta durması sebebiyle, ortamdaki tozu, kötü havayı içine hapsederek tutar, hem de her bir kişi denediğinde onun teninde olan hastalığı, teri içinde saklar. Yani pek çok kişinin giydiği kıyafet, sizi vücudunuzda hiç bulunmayan bir mikrobun hastalığı ile karşı karşıya bırakabilir.
Kıyafetleri Yıkamadan Giymeyin Ama Neden?
Mağazalarda alışveriş süresini uzatmak için güzel kokular kullanılır. İşte bu suni üretilen güzel kokular, aslında ağır kimyasallardır ve alışveriş merkezinde devamlı olarak kıyafetler bu parfümlere maruz kalırlar.
Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz. Soru sormak için buraya tıklayın.
Bu Gönderiye 0 Adet Yorum Gelmiş