Oyun oynamak; keyifli vakit geçirmenin yanında, hayata dair pek çok beceri de kazandıran bir etkinliktir. Özellikle aile fertleriyle oynanan oyunlar; aile içi iletişimi, güveni artırdığından çocuk gelişimi için son derece önemlidir.
Oyun oynarken; çocuğun oyunu kurmasına ve yönetmesine fırsat verilmelidir. Bu sayede; kurgulama, soyut düşünme, hayal gücünü kullanma gibi kendini geliştirecek becerileri kazanabilir.
Karşılıklı diyalogların ve olayların gerçekleştiği oyunlarda; kendini ifade etmeyi, düzgün ve akıcı konuşmayı, paylaşma duygusunu geliştirebilir. Bu sayede sosyal hayatta da daima başarılı olur.
Çocuklar oyun kurar ve yönetirken, içlerinde yaşadıkları psikolojik ve duygusal yönlerini ortaya koyarlar. Bu şekilde duygusal olarak travmalarını daha kolay atlatırken, empati yeteneklerini de geliştirmiş olurlar.
Oyun oynarken kuralların önemini, kurallara bağımlı kalmayı, sıra beklemeyi ve sosyal hayatın gereklerini öğrenmiş olur ve hayatında duyarlı bir vatandaş olmanın temellerini atar.
Oyunda maddesel varlıkları düzenler, ayarlar ve algılarsa; motor becerilerini geliştirir ve el yatkınlıkları ortaya çıkar.
Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz. Soru sormak için buraya tıklayın.
Bu Gönderiye 0 Adet Yorum Gelmiş