Yüksek Sesle Konuşmanın Zararları

Yayın Tarihi: 2018/03/30 09:25 • Güncelleme tarihi : 2021/06/27 07:18
Birçok insanın fark etmeden yüksek sesle konuşması ya da nefes almadan heyecanlı ve hızlı bir şekilde konuşması ilerde kalıcı hasarlara sebep olabiliyor. Sesin yanlış kullanılması hayatı olumsuz etkilerken ses tellerinde de rahatsızlığa neden olabiliyor.

Yüksek Sesle Konuşmanın Zararları


Ses kısıklığı önemsenmesi gereken bir durumdur. Eğer 2 haftadan uzun bir süredir ses kısıklığı şikayetiniz varsa bir doktora görünmek fayda sağlayacaktır. Aşırı konuşan kişilerde ve sesini yanlış kullanan kişilerde de ses kısıklığı görülür.

Yüksek Sesle Konuşmanın Zararları


Heyecanlı ve konuşkan bir aile yapısı içinde yetişmek, gürültülü ortamlarda fazla bulunmak, nefes almadan konuşmaya başlamak ses tellerinde rahatsızlığa sebep olabilir.

Yüksek Sesle Konuşmanın Zararları


Gün içerisinde sürekli konuşma halinde olunan pazarlama sektörü, şarkıcılık gibi meslek gruplarında, klimalı ya da hava kirliliği olan ortamlarda çalışmak da ses teli hastalıklarına zemin hazırlayabilir.

Yüksek Sesle Konuşmanın Zararları


Aşırı sigara içmek kadınlarda erkeklere nazaran ses kalınlaşmasına sebep olabiliyor. Çok fazla sigara dumanı ses teli mukozasının zemininin bozulmasına yol açar. Bu durum da gırtlak kanseri riskini artırır.

Yüksek Sesle Konuşmanın Zararları


Ses kısıklığı birçok hastalığın habercisidir. Gırtlak, tiroid, akciğer, boyun, beyin kanserlerinin belirtisi olabilir. Beyindeki sinir sistemine baskı yapıldığında ses kısılması meydana gelebilir. Aynı zamanda ses telindeki her olumsuzluk nefes almayı da olumsuz etkiliyor.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.

Bu Gönderiye 0 Adet Yorum Gelmiş
?