Bacaklarınızda (ve vajinanızda!) yukarı ve aşağı hareket eden şimşek benzeri bir his hissedebilirsiniz.
38 haftalık bebek muhtemelen pelvisinizde oldukça aşağıda duruyor, yani orada sahip olduğunuzu bilmediğiniz bazı süper hassas olanlar da dahil olmak üzere her türlü sinire çarpıyor. Bu yeni rahatsızlıkla uğraşırken, gebeliğin 38.haftasında, daha düzenli aralıklarla daha güçlü olan kasılmalar ve tabii ki “nişan gelmesi " de dahil olmak üzere doğum belirtileri için uyanık olun. Büyük olay şimdi her an olabilir-ya da birkaç hafta daha olmayabilir. O zamana kadar sakinleşmeye çalışın.
Bebeğin Kış Kavunu Kadar
38. haftada bebek bir kış kavunu kadar büyüktür. Bebek yaklaşık 49.7 cm uzunluğunda ve kafası karnınız ile hemen hemen aynı çevre uzunluğuna sahiptir. 38. haftada ortalama bir bebeğin kilosu 3.1 kg'dır. Doğum ağırlığına benziyor, değil mi?
38 haftalık hamilelik sekiz ay ve yaklaşık iki haftalık hamilelik demektir. Hamileliğin son düzlüğündesiniz.
38 haftalık hamileliğin yaygın semptomları gerçekten, ama gerçekten hamile olmakla ilgili her şeye sahiptir. Kocamansınız; bebeğiniz neredeyse gelmeye hazır ve vücudunuz doğum günü için hazırlanıyor. İşte vücudunuzun nasıl etkilendiği:
38. haftada doğum belirtileri başlayabilir. Yakında doğuma gireceğinizi gösteren bazı erken işaretler şunlardır:
Gebeliğin 38. haftasında, preeklampsi veya gebelik şekeri, rahim enfeksiyonu veya plasentayla ilgili bir problem gibi bir komplikasyon varsa, doğumun başlatılması tıbbi olarak gerekli olabilir. Aksi takdirde, ikizlere 38 haftalık hamileyseniz veya 38. haftada kanamanız varsa, doktorunuz “zamanı geldi!” diyebilir. Doktor panik içinde iki haftaya daha ihtiyacı olan anne adaylarını geri gönderebilir ve her şeyin iyi olacağını bilin. Gerçekten yüzde 100 hazır olamayız (belki de 42. haftaya kadar gelen kadınlardan birisiniz) ve siz ve bebeğiniz doğum uzmanınızın ve çocuk doktorunuzun emin ellerindesiniz..
Unutmayın, 38. haftada doğurmak doğal olarak önerilmez ve bazı yöntemler güvenli kabul edilmez. Bebek genellikle içeride biraz daha zamana ihtiyaç duyar. Bu nedenle doğumu kendiniz başlatmaya çalışmak istiyorsanız, önce doktorunuza danışın ve bebeğinizin “miyadında doğmuş” olması için en az bir hafta bekleyin.
38 haftalık hamile karnınızın içinde, bebek zaten yaklaşık yarım cm ya da daha fazla saçlara sahip olabilir. Bebek yavaş yavaş derideki beyaz tüyleri döküyor ( verniks kazeoza denen şeyleri unuttun mu?) ama bir kısmını doğumda görebilirsiniz.
Doğum uzmanınızı her hafta görmeye başladığınıza göre bu hafta randevunuz var demektir. Bu haftalık randevularda, doktorunuz bebeğin baş aşağı pozisyonda olup olmadığını kontrol edecek ve başın pelviğe doğru hareket edip etmediğini görecektir. Ayrıca rahim ağzınızın açılması ve incelmesi açısından kontrol edileceği bir pelvik muayeneye hazır olun. Her iki işaret de vücudunuzun doğum için hazırlandığını gösterir. Ne yazık ki, açılmaya veya incelmeye dayalı doğumu öngörmek söz konusu olduğunda “normal” bir durum yoktur; doğum başladıysa saatler ya da haftalar sürebilir. Ama hiç açılma olmasa bile, yarın hala doğuma girebilirsiniz. Ah, doğumun öngörülemezliği!
Doktorunuz gerek görürse38 haftalık hamile ultrasonu isteyebilir.Ultrason muayenesinde bebeğin solunumuna, hareketine, kas tonusuna, kalp hızına, plasentaya ve amniyotik sıvısına bakılacaktır. Bazı durumlarda doktorunuz bebeği doğum tarihinizden daha erken doğurtmaya karar verebilir.
Bu hafta için hatırlatmalar:
Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz. Soru sormak için buraya tıklayın.
Merhaba ben gebelik için kan verdim sonuçum 404 çıktı doktorum iki gün sonra testin tekrarını istedi donuç 506 artiş normal degil dedi sizcede öylemi daha erken degilmi