2 ay önce WBC değerim 15,87 çıktı.Ayrıca hgb,hct,MCV,MCH düşük. Kalsiyum ve HDL,LDL kolesterolde düşük çıktı.
Yayın: 0 yorum
Anonim Soru
Yaklaşık 2 ay önce wbc değerim 15,87 çıktı. Bunun üzerine enfexia adında bir antibiyotik verildi. Değerler düşmeyince doz 2 katına çıkarıldı. Gene düşmedi. Bir üniversite hastanesine gitmem önerildi.Ayrıca hgb,hct,mcv,mch düşük. Kalsiyum ve hdl,ldl kolesterolde düşük çıktı. Bu durumda ne yapmamı önerirsiniz?
Annem ilerlemiş artrit hastası, babam hodgking lenfoma ama vefat etti. Kalıtsal olarak bu hastalıklar üzerinde tahlil yaptırmalı mıyım?Herşey için şimdiden çok teşekkür ederim.
Tahlil.com Cevabı
wbc değerinizin son çıkan sonucunu belirtmemişsiniz.Eğer antibiyotik tedavisi almanıza göre sürekli wbc değerleriniz yüksek çıkıyorsa Periferik Yayma adlı tahlili yaptırmanız gerekir.Hgb ve hct gibi testlerinizin düşük çıkması anemi bulgularınız olduğunu gösteriyor.Bununla ilgili olarak tedavi olmanız gerekir.
Artrit yönünden özellikle kontrolden geçmenizde bir gereklilik olduğunu düşünmüyorum.Ancak artritler bir çok etkene bağlı olabilir.Annenizdeki artritin hangi nedenli olduğundan bahsetmemişsiniz.Rahmetli babanızdaki hodgkin lenfomaya gelince düzenli olarak kan sayımı yaptırabilirsiniz.Normal bir bireyde yılda en az bir kere tam kan sayımı yaptırabilir.Sizin de bu sıklıkla yaptırmanız yeterli olacaktır..LDL kolesterol kötü huylu kolesterol olarak da bilinir.Düşük olması zaten istenen bir bulgudur.HDL yi yükseltmek için ise düzenli spor,egzersiz ve diyet yararlıdır.
Bu soruda geçen tahliller
Sizin de benzer bir sorunuz mu var?
Sorunuzu 3 adımda yazıp gönderin; değerlendirmeyi güvenli hesabınızdan okuyun.
Bu soruya benzer sorular
Tüm sorular
Tahlil Yorumları
Anonim