Ana içeriğe geç
Tahlil Yorumları CevaplandıSoru #70231

İdrar ve kan tahlilimde Lokosit +15CELL/uLrnEritrosit 4-5rnL

Yayın: Güncelleme: 0 yorum

Anonim Soru

İyi çalışmalar yapılan rnİdrar ve kan tahlilimdernLokosit +15CELL/uLrnEritrosit 4-5rnLökosit 5-6rnBlood +10CELL/uLrnSedim 1saat 22rnSedim 1/2 saat 12rnCPK 203rnLDL kolestrol 135rnCRP 0,87rnFerritin 9,3rnVitamin D 21,65 rnOlarak çıktı bunlar yüksek olan sonuçlar doktor yanlizca demir ve d vitamini eksikliğim olduğunu söyledi diğer sonuçlar normal mi acaba bilgilendir misiniz?

Tahlil.com Cevabı

Tam idrar tahlilinde lökosit  diğer adıyla da WBC görülmesi normal değildir.Bu tahlil sonucu  idrar yollarında bir enfeksiyon olabileceğini akla getiriyor.
Bu durumda idrar yolu enfeksiyonu varlığı açısından ek olarak  idrar kültürü tahlili yol gösterici olacaktır.
İdrar kültürü pratik, kolay ve güvenilir bir mikrobiyolojik tahlil türüdür.
Mikrobiyoloji laboratuvarlarında mikrobiyoloji uzmanlarının kontrolünde yapılır.Ancak nedendir bilinmez meslektaşlarımızın bir çoğu bu çok yararlı testi pek istemiyorlar hastalarından.Kültür istemeden doğrudan antibiyotik tedavisine başlayabiliyorlar.Bu da zamanla dirençli bakterilerin oluşunuza yol açabiliyor.

Sonuç olarak idrar yolu enfeksiyonu olup olmadığının araştırılması için idrar kültürü testi yapılmasını öneriyoruz.
İdrar kültürü testine dair daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıyı tıklayınız...
 

 

Bu soruda geçen tahliller

Sizin de benzer bir sorunuz mu var?

Sorunuzu 3 adımda yazıp gönderin; değerlendirmeyi güvenli hesabınızdan okuyun.

Hemen Soru Sor · 449 TL

Bu soruya benzer sorular

Tüm sorular