A-Z Filtre

LAKTİK ASİT (Laktat, L-laktat)


Metabolik asidoz, dehidratasyon ve diabetik asidozun değerlendirilmesinde kullanılan bir biyokimya testidir. Egzersiz, hiperventilasyon ve kan alımı sırasında turnikenin uzun süre kalması laktik asit düzeyini arttırır.

Normal Değer: 5,70-22,00 mg/dl'dir.




Bu Gönderiye 4 Adet Yorum Gelmiş
ozge:

24 yaşındayım faktör VIII testi yaptırdım sonuçları
APTT H 37 saniye
Protrombin zamanı 12.80 saniye
INR 1.100
Faktör VIII L 19.9 %
çıktı acaba nasıl sonuçlarım bakarmısınız.


Cevap:

Tahlil.com da tahlil sonuçlarınızın uzmanlarımızca sağlıklı bir şekilde yorumlanması için tahlillerinizin sonuç raporunda belirtilen normal değerlerini de yazmalısınız.
Bu konuda sitemizde bir çok uyarıda bulunup okurlarımızı bilgilendik.
Aşağıda konuya dair uyarılarımızı gözden geçirmenizde yarar var.



selcakir99:

27 yaşında bayanım bacaklarda oluşan morarma için testler yapıldı. fvııı değeri aralık altında bir hastalık teşkil eder m? von Willebrant Faktör antijeni 99 :50-160 von Willebrant faktör, ristosetin kofak 64 50-150 Faktör 8 50 70-140 APTT 26,8 21-36 diğer değerlerde normal. önceden kanama prob yok


Cevap:

Trombosit fonksyonları da değerlendirilmeli ve birlikte karar verilmelidir..

uzeyir.akbaba85:

Hocam benim sol testisimde arada bir agri oluyor ve agri kasiklarima ve belime vuruyor. Bosalma olmayinca agri kesilmiyor nedn olabilir. Yardimci olursaniz sevinirimu


Cevap:

Üroloji tarafından muayene edilmeniz gerekmektedir..

selcakir99:

27 yaşındayım bacaklarımda oluşan morarma sonucu aşağıdaki testler yapıldı. fvııı değeri aralık altında bir hastalık teşkil eder m? teşekkürler. von Willebrant Faktör antijeni 99 :50-160 von Willebrant faktör, ristosetin kofak 64 50-150 Faktör 8 50 70-140 APTT 26,8 21-36 diğer değerlerde normal.


Cevap:

Cinisyetinizi ve 27 yaşınıza kadar herhangi bir kanama probleminiz olup olmadığını belirtmeniz gereklidir..