5 Soruda Hepatit Testleri ve Değerlendirilmesi

Yayın Tarihi : 2018/09/06 18:43 • Güncelleme Tarihi : 2023/04/05 12:45 • Yazar: Uz.Dr. Cem Argun

Tahlil sonuçlarının yorumlanması konusunda hizmet veren sitemize,en sık gelen gelen sorular arasında Hepatit testlerinin yorumlanması ve değerlendirilmesi bulunmaktadır .En çok istenen hepatit testlerinin başlıcaları; HBs AG, Anti HBS, Anti HVC, Anti HAV dır. Bu sıklıkla istenen 4 hepatit testinin değerlendirilmesi ve yorumlanmasında aşağıdaki yazımızın faydalı olacağını düşünüyoruz.

5 Soruda Hepatit Testleri ve Değerlendirilmesi

Tahlil sonuçlarının yorumlanması konusunda hizmet veren sitemize,en sık gelen gelen sorular arasında Hepatit testlerinin yorumlanması ve değerlendirilmesi bulunmaktadır. Aslında çok basit bir mantığa dayanan hepatit testlerinin yorumlanması birçok sağlık sitesinde gereksiz yere çok fazla ayrıntıya yer verilmesi nedeniyle karmaşık hale gelmiştir.
Tahlil.com olarak en çok istenen hepatit  testlerini, en basit şekilde anlamanız amacıyla sizin için derledik.
5 soru ve cevapla hepatit testlerinin nasıl değerlendirileceği ve yorumlanacağı konusunda uzmanlarımızın sisler için hazırladığı bilgilendirme yazısını okumanızı öneriyoruz.

1.En sık istenen hepatit testleri nelerdir ?

Genel check up taramaları, kan bağışlayacak kişiler ve ameliyat edilecek hastalara ameliyat öncesi istenen hepatit testleri;  HBs Ag (Hepatit B varlığını ortaya koyar) ve Anti HCV(Hepatit C varlığını ortaya koyar) dir.
Bunlar en sık mikro elisa adı verilen bir yöntemle çalışılmaktadır. Ayrıca Anti HBs testi de sıkça istenmektedir.Makro elisa ve farklı yöntemler de bu testlerin çalışılmasında uygulanmaktadır.
Diğer testler kadar sık olarak istenmemekle birlikte Anti HAV (Hepatit A varlığını ortaya koyar) testi de çocuk hastalar ağırlıklı olmak üzere istenen bir hepatit testidir.

2. Hepatit testlerinin hangilerinin Pozitif (+) çıkması hastalık yani Hepatit olduğunu göstermektedir?

HBsAg, Anti HCV ve Anti HAV testlerinin pozitif  (+) yani müsbet çıkması Hepatit hastalığı olduğunu gösterir.
HBs Ag: Pozitif (Hepatit B hastalığı var)
Anti HCV: Pozitif (Hepatit C hastalığı var)
Anti HAV: Pozitif (Hepatit A hastalığı var)

3. Anti HBs testinin Pozitif(+) yani müsbet (reaktif) çıkması ne anlama gelir?

Pek çok hasta Anti HBs testinin pozitif çıkmasında telaşlanmaktadır.Anti HBs pozitifliği bir hastalığın aktif olarak geçirildiği anlamına gelmemektedir. Hepatit B ye karşı aşılama sonrası vücutta antikor yani koruyuculuk oluştuğu anlamına geldiği gibi Hepatit B virusu ile vücudun daha önce karşılaşıp bu virüse karşı bir tür doğal bağışıklık oluştuğu anlamına da gelmektedir. Burada çıkan pozitiflik bir hastalık anlamına gelmemektedir.

4.HBsAg, Anti HCV ve Anti HAV testlerinin negatif (-) yani menfi (non reaktif) çıkması ne anlama gelir?

Vücutta Hepatit hastalığı bulunmadığını gösterir. Böyle bir tahlil sonucu çıkması halinde korkulacak bir şey yoktur.

5.Hangi test sonuçlarının varlığında Hepatit B aşısı yapılabilir?

Hem HBs Ag testinin negatif(-) yani menfi (non reaktif) hem de Anti HBs testinin negatif (-) yani menfi (non reaktif) olması durumunda Hepatit B aşısı uygulanmaktadır.Hepatit B aşısı, farklı aylarda toplamda 3 doz olarak uygulanır. Hayat boyu koruyucu olduğu düşünülmektedir.

Tahlil.com’un Notu:  Hepatit testleri; hepatit hastalığının cinsi, hastalığın kuluçka süresi ve gelişimine göre çok daha farklı testleri içermektedir. Burada sizlere, en sık istenen temel hepatit testleri hakkında temel bilgilerin verilmesi hedeflenmiştir..
Enfeksiyon hastalıkları uzmanları ve Gastroenteroloji uzmanları başta olmak üzere doktorunuz Hepatit hastalığı ile ilgili çok daha farklı testleri ve ileri teknolojiye dayanan doğrulama testlerini isteyebilmekte olup sizleri detaylı olarak bilgilendirmektedir.

Tahlil.com doktorlarının sizler için geliştirdiği Tahlilmatik uygulaması ile hepatit olup olmadığınız konusunda ön bilgi sahibi olabilirsiniz.Tahlilmatiği kullanmak için tıklayınız...

Hepatit B testleri nasıl yorumlanır?

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
m******* :

Merhaba, benim (HBsAg - negativ %0) AST 15.20 U/I. ALT 18.85 U/I çıktı ne anlama gelir? lütfen açıklaynız


Cevap:

Tahlil.com'a sorduğunuz tahlil sonuçlarını normal olarak yorumluyoruz.
Test sonuç değerlerinizde bir anormallik görülmüyor.

F********* :

Hocam merhaba anneme taşıyıcı tanısı aşağıdaki tahlil sonuçları ile konuldu ama içimiz hiç rahat etmiyor. Siz de bakabilir misiniz?nHBEAG (KEMOLUMİNESANS VEYA BENZERİ)n0,118 NEGATİFS/NnANTİ HBE (MİKROPARTİKÜL İMMÜN ASSAY-MEIA VEYA BENZERİ)n0,004 POZİTİFS/COnANTİ HBS (MİKROPARTİKÜL İMMÜN ASSAY-MEIA VEYA BENZERİ)n8.88mIU/mL<7 NEGATİFnHBSAG (KEMOLUMİNESANS VEYA BENZERİ)n1236 ReaktifS/CO0-1nALANİN AMİNOTRANSFERAZ (ALT)n31U/L0-34nALFA- FETO PROTEİN (AFP)2.02ng/mL0-9nHBV DNA pozitif(470ıu/ml)n1ıu/ml=4,5 kopyan


Cevap:

Evet bu sonuçlar annenizin Hepatit B taşıyıcısı olduğunu destekliyor.

M******** :

Hocam merhabalar sonuçlarım şu şekilde,nnAnti hav igg <3.00 s/co 0-20nAnti hbc igg 2.06 (negatif)nAnti hbs <2.00 mIU/mL 0-10nAnti hcv 0,047 (negatif)nHbsag 0.375 (negatif)nAnti Hiv 0,193 (negatif)nnHocam sonuçlarım bunlar hiv ve hepatit a ve c yok diye anlıyorum fakat hepatit a emin değilim. Aslında anti hav igg 3.00 olmasına takıldım biraz. Bu koruyucu özellikte birşey mi yani yüksek mi olmalı düşük mü? Şimdiden teşekkür ederim.


Cevap:

Tahlil.com'a sorduğunuz tahlil sonuçlarını normal olarak yorumluyoruz.
Test sonuç değerlerinizde bir anormallik görülmüyor.

R************* :

Anti HBs 0 nHBeAg. 0.292 Nonreaktif. s/conHBsAg. 3687.32 H s/conAnti HBe 0.02 Reaktif s/conSonuç ne hocam


Cevap:

Bizlere sorduğunuz tahlilleri inceledik, Tahlil sonuçlarınız normal.Herhangi bir problem veya sorun görülmüyor tahlil sonucunuzda.
Ancak hepatit B ye karşı bir koruyuculuk olmadığını gösteriyor sonucunuz.

Ö************** :

Hocam bugün farklı hastaneden aldığım sonuç negatif 0.66 RNA sonucu farklı çıkarmı önceki sonuçlar 1.14 -1.04


Cevap:

Değrinizde düşme var.Bu da olumlu bir göstergedir.

Ö************** :

Hocam iyi günler benim hcv değerim ilk testte 1.14 cikti doktor tekrar istedi bu seferde 1.04 çıktı büyük ihtimal yalancı pozitif dedi ama RNA testinide istedi iki hafta sonra çıkacakmış benim bu referans degerlerine gore yalancı pozitif olma ihtimalim yüzde kaç bundan 6 ay önce yaptığım testtede 0.75 çıkmışti


Cevap:

Bu tür bir yüzde verilemez.En sağlıklığı HCV RNA sonucunu beklemek olacaktır.

Ş*********** :

Merhaba cevaplarsanız çok sevirim. nANTI HCV ( Makro) sonuç: 0,14nANTI HBS sonuç: 52,03nANTI HIV kemiluminesans sonuç: 0,14 nHBSAG (makro) sonuç: 0,15


Cevap:

Tahlil sonuçlarınızı değerlendirdik.
HIV testiniz normal, hepatit B enfeksiyonunuz da bulunmuyor.
Sizde Hepatit B ye karşı bağışıklık yani koruyuculuk oluşmuş.
Bu sonuç iki nedene bağlı gelişebilir.
Aşağıda olası iki nedeni görebilirsiniz.

1.Daha önce Hepatit B aşısı olmuşsunuz.Olduğunuz aşıya bağlı olarak bağışıklık gelişmiş.Bu nedenle Anti HBS testiniz pozitif çıkmış. 
2.Önceden Hepatit B enfeksiyonu geçirmişsiniz ve sonrasında da vücudunuz buna karşı bağışıklık oluşturmuş.

Her iki durumda da şu anda  bir hastalığınız bulunmadığını gösterir sonucunuz, korkulacak bir durum yok.

 

a**** :

yazılarda ne demek istiyor açıklarmısınıznn HBSAG 4831,00 S/CO 0-1,00 Reactive nANTI HCV 0,15 S/CO 0-1,0 Nonreactive nAnti HBS 0,00 - Tekrarlandın Anti HIV 0,10 S/CO 0-1 Nonreactive


Cevap:

Hbs TESTİ pozitif çıkmış.Hepatit B hastalığınız var gözüküyor.

V******* :

Merhaba hocam yazılanları okudum ancak bir noktayı çıkaramadım, Şimdi benim HBsAg ve Anti HBs değerlerim negatif yani antikorum yok bu şuanda benim hepatit hastası olduğumumu gösterir yoksa hepatite yakalanmamam için aşı olmam gerektiğini mi. Kardeşim ve babam hepatit b ye karşı bağışıklar.


Cevap:

Hepatit hastası değilsiniz ancak korunmak için ası olmalısınız

a********* :

HBsAg : 0.46 negatif
anti HCV :0.05 negatif
anti HIV : 0.25
anti HBs : 63.5 pozitif
15 yasındayım bu aralar aşı olmadım sağlık meslek lisesine gidiyorum sağlıklı olduguma dair rapor almam lazım .aile hekımım baska yere sevk ettı sonuçlarımı merak edıyorum TEŞEKKÜRLER


Cevap:

Hepatit test sonuçlarınızı değerlendirdik.
Sizde Hepatit B ye karşı bağışıklık yani koruyuculuk oluşmuş.
Bu sonuç iki nedene bağlı gelişebilir.
Aşağıda olası iki nedeni görebilirsiniz.

1.Daha önce Hepatit B aşısı olmuşsunuz.Olduğunuz aşıya bağlı olarak bağışıklık gelişmiş.Bu nedenle Anti HBS testiniz pozitif çıkmış. 
2.Önceden Hepatit B enfeksiyonu geçirmişsiniz ve sonrasında da vücudunuz buna karşı bağışıklık oluşturmuş.

Her iki durumda da şu anda  bir hastalığınız bulunmadığını gösterir sonucunuz, korkulacak bir durum yok.

s******** :

Merhaba,
anti-hcv 47,03
AST 33,4
ALT 28.2

Hepatit c pozitif cikmis,bu kesinlikle hastaliginin olmasini gosterirmi?gosterirse hangi asamada oldugunu nasil ogrene bilirim?
tesekkurler


Cevap:

Evet testiniz pozitif HCV yönünden. Ancak HCV RNA gibi bazı doğrulayıcı testler ile bunun teyid edilmesi gerekir.

t******** :

Merhaba,
26 Gün önce şüpheli bir ilişkim oldu bugun anti hiv testi yaptırdım sonucum
Hıv ag/ab NEGATİF 0,380 COI olarak çıktı 0.380 değerini tam olarak anlıyamadım hiv oluştuda yukselıcekmı yavaş yavaş ?


Cevap:

HIV testi  erken yapılmış size . Bazı özel laboratuvarlar  para kazanmak için erken sürelerde ve sadece sizlerden gelen istek  üzerine  HIV testi yapmakta. Tahlil.com olarak sizlere önerimiz tercihen bir enfeksiyon hastalıkları uzmanına başvurmadan asla kendi başınıza HIV testi yaptırmamanız yönünde.İlişki durumunuz ve risk faktörlerinizi de göz önüne alarak size ne zaman test yapılacağı konusunda en doğru bilgiyi verecektir.
Devlet kuruluşlarına başvurup muayene olabilir ve ücret ödemeden testinizi sosyal güvenceniz de varsa yaptırabilirsiniz.

HIV ile ilgili araddığınız tüm bilgiler, hastalığın belirtileri ve testin ne zaman yapılacağına dair aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

e********* :

Hocam yüzme havuzu icin test yaptirdim sonuc hbsag(meia) sonuc 5238 herhangi bir tedavi yaptirmam gerekirmi havuza girmede sorun cikarirlarmi


Cevap:

Sonucunuzu değerlendirdik. Hepatit B enfeksiyonu yönünden HBS Ag testiniz pozitif çıkmış.Enfeksiyonu yeni geçiriyor olabilirsiniz veya taşıyıcı da olabilirsiniz.
Bu durumda ilave testlere de gerek olacaktır.
Havuza girmenize mani bir durum ise yoktur.
Bir enfeksiyon hastalıkları uzmanı veya gastroenteroloji uzmanına başvurmanızda yarar var.

Hepatit testlerinin değerlendirilmesi ve yorumu hakkında aşağıdaki yazımızın ilginizi çekeceğini umuyoruz. Bu konuda sorulmuş benzer sorular ve cevapları da görebilirsiniz...

Hepatit testleri nedir ve nasıl yorumlanır?


g************ :

Merhaba Hocam. Sağlık Raporu almak için kan testi yaptırdım. Değerlere göre sizlerden bilgi rica ediyorum..
HBs Ag : Negatif 0,4444
Anti HCV : Negatif 0,190
Anti HIV 1/2 : Daha belli olmamış ..

Şuan ki durum nedir acaba ?


Cevap:

Şu haliyle sonuçlarda bir anormallik yok.

y******* :

Hocam 2 seneden beri beraber oldugum nisanlim var korunmasiz iliskiye girdik bugune kadar saglik kontrolu acisindan anti hiv testi yaptirdim sonuc negatif cikti. Beraber oldugum insan benden baska kimseylede beraber olmadi bende negatif ise onda olma hiv olma ihtimali olabilir mi


Cevap:

HIV sadece cinsel ilişki ile geömez.Kan ve kan ürünleri ile de geçebilir.Tabii ki arkadaşınızda enfeksiyon riski yok denecek kadar azdır.Ama ihtimal hiç yok denemez.Herekse olduğu gibi ona da bir şekilde enfeksiyon bulaşma ihtimali olabilir.

t************* :

Merhaba,
Bir süredir taşıyıcı ollduğumu biliyorum. Hiç kontrole gitmemiştim. Son sonuçlarım;
ALT    22.53        U/L     N(<= 50)
AST    22.34        U/L     N(< 50)
HBsAg +     73.79     Pozit
Tehlike durumunu öğrenebilirmiyim?


Cevap:

Sadece bu sonuçlara göre  bir tanı veya tehlike durumundan söz edemeyiz.Diğer hepatit test sonuçlarınızla birlikte değerlendirmekte yarar var.Muhtemelen önceden bir Hepatit B enfeksiyonu geçirmişsiniz.

u******** :

Merhaba;
Test yaptırdım, sonuçlarım bunlar. Anormal olan bişey varmı acaba ?
HBsAg 0,10 (Negatif)
Anti HCV 0,02 (Negatif)
Anti HIV 0,16 (Negatif)
Anti HBS 827,13 (Pozitif)

Cevabınız için teşekkür ederim.


Cevap:

Hepatit test sonuçlarınızı değerlendirdik.
Sizde Hepatit B ye karşı bağışıklık yani koruyuculuk oluşmuş.
Bu sonuç iki nedene bağlı gelişebilir.
Aşağıda olası iki nedeni görebilirsiniz.

1.Daha önce Hepatit B aşısı olmuşsunuz.Olduğunuz aşıya bağlı olarak bağışıklık gelişmiş.Bu nedenle Anti HBS testiniz pozitif çıkmış. 
2.Önceden Hepatit B enfeksiyonu geçirmişsiniz ve sonrasında da vücudunuz buna karşı bağışıklık oluşturmuş.

Her iki durumda da şu anda  bir hastalığınız bulunmadığını gösterir sonucunuz, korkulacak bir durum yok.

r*************** :

hocam yapılan test sonuçları şu şekilde: Anti Hbs :2,000 Anti HIV :0,568 HBsAg :0,887 Anti HCV(ELISA) :0,288 .Tşk ederim


Cevap:

Hepatit test sonuçlarınızı değerlendirdik.
Sizde Hepatit B ye karşı bağışıklık yani koruyuculuk oluşmuş.
Bu sonuç iki nedene bağlı gelişebilir.
Aşağıda olası iki nedeni görebilirsiniz.

1.Daha önce Hepatit B aşısı olmuşsunuz.Olduğunuz aşıya bağlı olarak bağışıklık gelişmiş.Bu nedenle Anti HBS testiniz pozitif çıkmış. 
2.Önceden Hepatit B enfeksiyonu geçirmişsiniz ve sonrasında da vücudunuz buna karşı bağışıklık oluşturmuş.

Her iki durumda da şu anda  bir hastalığınız bulunmadığını gösterir sonucunuz, korkulacak bir durum yok.

o****** :

iyi günler doktoruma hepatit şüphesi için test yaptırmak istiyorum dedim elisa testi yaptılar bugün sonucumu aldım yorumlarsanız sevinirim.
Anti-HBs >1000.00
Anti-HCV 0.090
Anti-HIV 1-2 sub Tip0 0.308
Anti Rubella lgG 109.0
Anti Rubella lgM 0.378
teşekkürler


Cevap:

Hepatit test sonuçlarınızı değerlendirdik.
Sizde Hepatit B ye karşı bağışıklık yani koruyuculuk oluşmuş.
Bu sonuç iki nedene bağlı gelişebilir.
Aşağıda olası iki nedeni görebilirsiniz.

1.Daha önce Hepatit B aşısı olmuşsunuz.Olduğunuz aşıya bağlı olarak bağışıklık gelişmiş.Bu nedenle Anti HBS testiniz pozitif çıkmış. 
2.Önceden Hepatit B enfeksiyonu geçirmişsiniz ve sonrasında da vücudunuz buna karşı bağışıklık oluşturmuş.

Her iki durumda da şu anda  bir hastalığınız bulunmadığını gösterir sonucunuz, korkulacak bir durum yok.

m************ :

hocam yapılan tahlil sonucları şöyle ..anti hcv0.11..anti HIV 0.23 negatif..anti HBS 0..HBSag 2113,87.,VDRL neg ,,antiHAV ILG 14.78 tskkr ederim


Cevap:

Sorduğunuz tahlil sonuçlarınızda kayda değer bir anormallik görülmüyor. Sonuçlarınızı normal olarak yorumlayabiliriz.

s******* :

Doktor tahlil sonuçlarına baktı temiz diyor. Ben hepatit miyim diyorum evet diyor nasıl temiz oluyor anlamadım .. Tahlil sonucum; HBsAg: 5838,21 pozitif HBeAg: 0,392 negatif AntiHBs: 0,00 negatif AntiHBe 0,01 pozitif AntiHCV 0,04 negatif


Cevap:

Sonucunuzu değerlendirdik. Hepatit B enfeksiyonu yönünden HBS Ag testiniz pozitif çıkmış.Enfeksiyonu yeni geçiriyor olabilirsiniz veya taşıyıcı da olabilirsiniz.
Bu durumda ilave testlere de gerek olacaktır.
Bir enfeksiyon hastalıkları uzmanı veya gastroenteroloji uzmanına başvurmanızda yarar var.

Hepatit testlerinin değerlendirilmesi ve yorumu hakkında aşağıdaki yazımızın ilginizi çekeceğini umuyoruz. Bu konuda sorulmuş benzer sorular ve cevapları da görebilirsiniz...

Hepatit testleri nedir ve nasıl yorumlanır?


s*************** :

Hepatit B asşısı için kan testi yaptırdım

Anti HBs >782.0 (POZİTİF)
Anti HCV 0.13 (NEGATİF)
Hbs Ag 0.25 (NEGATİF)
Aşı olmama gerek varmı?
Teşekkürler


Cevap:

Antikorunuz oluşmuş.Hepatit B aşısı olmanıza gerek yok

p************* :

hbs ag 1000.0pozitif antihbs 3.10 negatif a hcv 0.12 negatif anti hıv 0.121 negatif
alt 68.0
ast 28.02
yorumlayabilir misiniz?


Cevap:

Sonucunuzu değerlendirdik. Hepatit B enfeksiyonu yönünden HBS Ag testiniz pozitif çıkmış.Enfeksiyonu yeni geçiriyor olabilirsiniz veya taşıyıcı da olabilirsiniz.
Bu durumda ilave testlere de gerek olacaktır.
Bir enfeksiyon hastalıkları uzmanı veya gastroenteroloji uzmanına başvurmanızda yarar var.

Hepatit testlerinin değerlendirilmesi ve yorumu hakkında aşağıdaki yazımızın ilginizi çekeceğini umuyoruz. Bu konuda sorulmuş benzer sorular ve cevapları da görebilirsiniz...

Hepatit testleri nedir ve nasıl yorumlanır?


m******* :

İyi günler kızımın tahlil sonuçları
EBV VCA IgM (dış ) Negatif (0.53)
EBV VCA IgG (dış ) Nagatif (0.56)
Anti CMV IgM 0.251-neg
Anti CMV ıgG 481.1- poz

kızımın boynunda lenfleri şişmişti


Cevap:

Sonuçlarınızda kayda değer bir problem görülmüyor, normal olarak değerlendirebiliriz.

o********* :

Bende böyle bir sorun çıkmıştı,aradan 5 yıl geçti,bir test aşamasında hepatit b li olduğumu bildirdim,yapılan test sonucuna göre benden 2.ci bir testi başka bir yerde yaptırmamı istediler yapılan test sonucunu tekrar aynı yere götürdüm ve hastalığınız antikor oluşturdu dediler.


Cevap:

Sonuçlarınızı yazarsanız yorum yapılabilir..

m************ :

Anti HAV IgM:0,35
Anti HAV IgG:13,95 H
Anti HBs: > 1000,00

Bunlara gore sorun varmi? Anti HAV IgG:13,95 ne anlama geliyor?


Cevap:

Hepatit A' ya karşı vücudunuzun bağışık olduğunu gösteriyor..

w******** :

Slm. Hepatit b taşıyıcısı oldğumu yeni öğrendim. Sonuçlar şöyle:

Anti HBs: <3,1
HBsAg: >1000

Ne tür yorumda bulunabilirsiniz. Teşekkürler şimdiden.


Cevap:

Hepatit B enfeksiyonu yönünden HBS Ag testiniz pozitif çıkmış.Enfeksiyonu yeni geçiriyor olabilirsiniz veya taşıyıcı da olabilirsiniz.İlave testlere de gerek olacaktır durumunuzu değerlendirmek için.Bir enfeksiyon hastalıkları uzmanı veya gastroenteroloji uzmanına başvurmanızda yarar var.

   Hepatit testlerinin değerlendirilmesi ve yorumu hakkında aşağıdaki yazımızın ilginizi çekeceğini umuyoruz. Bu konuda sorulmuş benzer sorular ve cevapları da görebilirsiniz bu bağlantıda....

Hepatit testleri nedir ve nasıl yorumlanır?


k********* :

Selamlar,

15 yıl önce hepatit-b aşısı yaptırmıştım. Yeni yaptırdığım testlerde

ANTI HBC IGG -- Pozitif

ANTI HBS TİTRE -- Negatif çıktı.

Tekrardan 3 doz aşı veya rapel aşı mı olmam gerekiyor?



Teşekkürler.


Cevap:

Daha önce AntiHBs pozitifliği oluştu ise aşı olmanız gerek yoktur..

D************* :

Benim elime hepatit b li hastanın iğnesi battı. 24 saat geçti üzernden. Titresi 5binin üstündeydi. En son 2009da aşı vurulmuştum antihbs 1000in üzerindeydi ama şuan 86 civarında. Enfeksiyon hastalıklarına gittim immunoglobuline gerek yok rapel yaptırsan yeter dedi sizce sadece rapel yeterli olur mu


Cevap:

Son yapılan çalışmalara göre rapel yapılmasına da gerek yoktur, yeterli düzeyde korunmanız vardır..

t****** :

HBsAg: 0,23negatif

anti hcv:0,005 negatif

anti hbs: 596,37 pozitif

bu sonuçlarla hıv pozitif miyim? ileri tahlil istememe gerek varmı?

ve anti hbs pozitif de antikor ve virüs ayrımı değerlendirilir?

kuru öksürük kilo kaybı ve halsizlikde var gibi bende sanki hocam?


Cevap:

Bu tahlillerin hiçbiri HIV ile ilgili değil ancak HIV ve AİDS konusunda yeterince bilgi sahibi olmadığınız anlaşılıyor. HIV virusu, bulaşsa bile  kısa zamanda hiç bir belirti vermez
AİDS belirtileri, testin ne zaman yapılacağı gibi konular hakkında detaylı  bilgi almak ve benzer sorulmuş yüzlerce soru ve cevabı okumak için tıklayınız....




b************** :

Hocam şüpheli ilişkiden 20 gün sonra anti hepatit c testi yaptırdim negatif çıktı bir daha yaptirmam gerekiyor mu? bilgilendiriseniz iyi olur ?


Cevap:

6 ay sonra testi tekrarlamanızı öneririz..

a******* :

karaciğer sağ lob kraniokaudal uzunluğu 15 cm ölçülmüş olup parankim ekosu hafif-orta derecede steatoz ile uyumlu artmıştır



yukarıdaki sonuç ne anlama geliyor acaba


Cevap:

Karaciğerinizde yağlanma olduğunu gösteriyor..

u*********** :

İlişkiden yıllar geçti eliza testi yaptırdım sonuçlarda sorun yok problem oluşmaz dimi


Cevap:

Hayır problem yoktur..

o******** :

Merhabalar

Anti hcv:0.3

Hbsag:1.21

Sonucu değerlendirebilirsiniz



Çok teşekkürler


Cevap:

Hepatit B enfeksiyonu yönünden HBS Ag testiniz pozitif çıkmış.Enfeksiyonu yeni geçiriyor olabilirsiniz veya taşıyıcı da olabilirsiniz.İlave testlere de gerek olacaktır durumunuzu değerlendirmek için.Bir enfeksiyon hastalıkları uzmanı veya gastroenteroloji uzmanına başvurmanızda yarar var.

   Hepatit testlerinin değerlendirilmesi ve yorumu hakkında aşağıdaki yazımızın ilginizi çekeceğini umuyoruz. Bu konuda sorulmuş benzer sorular ve cevapları da görebilirsiniz bu bağlantıda....

Hepatit testleri nedir ve nasıl yorumlanır?



a******** :

MERHABA



ALANİN AMİNOTRANSFERAZ (ALT) H 47



AST N 23



T.BİLİRUBİN H 2,38



D.BİLİRUBİN H 0,48



KREATİNİN L 0,78





yukarıdaki kan sonuçlarına göre nasıl bir teşhis konulabilir


Cevap:

Teşhis koyulabilmesi için karaciğer enzimlerinin neden yükseldiğine bakmak için bazı ek testler gereklidir..


a************ :

Hepatitler

Anti HBS + 173.06 Pozitif mlU/mL H(0 - 7,5)

Anti HCV 0.06 Negatif Index N(0 - 0,8)

HBs Ag < 0.10 Negatif Index N(0 - 1)

Anti HIV < 0.05 Negatif Index N(0 - 1)

MERHABALAR; sorum şu, anti HBS yüksek olması HIV antikorunun oluşumunu etkiler mi


Cevap:

Hepatit B ye karşı bağışıklık yani koruyuculuk oluşmuş.Bu iki nedene bağlı olabilir.

1.Hepatit B aşısı olmuşsunuz önceden ve bu nedenle bağışıklığınız olmuş
2.Önceden Hepatit B enfeksiyonu geçirmişsiniz ve sonrasında da vücudunuz buna karşı bağışıklık oluşturmuş.
  Her 2 durumda da şu anda  bir hastalığınız bulunmadığını gösterir sonucunuz, korkulacak bir durum yok.


p******* :

HBs Ag [H] 5987,00 (REACTİVE) COl 0-1
Anti HBs <2,00 ( NON REACTİVE)
HBe Ag 0,09 ( NON REACTİVE )
Anti HBe 0,01 (REACTİVE )
Anti HAV IgG 4,74 ( NON REACTİVE )
Durumum Nedir Bulaştırma Riskim Çokmu Yüksek Bilgilendirirseniz Sevinirim :(


Cevap:

Hepatit B virus enfeksiyonu olup olmadığının anlaşılması için HBV DNA testinin de yapılması gerekir, enfeksiyon hastalıkları uzmanına başvurmanız gerekir.

n************ :

HBsAg =868,68 S/CO 0-0,89 -YÜKSEK olarak yazıyor



HB taşıyıcısıyım son yaptırdığım kan testinde bu sonuç çıktı durum nedir ?


Cevap:

Taşıyıcılığınız devam ediyor


g********* :

meraba ben 5 ay önce elisa testi yaptırdım ve sonuc olarak Anti HBs (ELISA)POZİTİF (153) HBsAg (ELISA) NEGATiF (0,13) çıktı 1 gün önce yaptırdıgım testte ise Albümin 4,9 Bilirubin(Total)    1,6 Direkt Bilirubin 0,5 çıktı bu ne demek ve testi tok karnı yaptırdım bu sonucu değiştirebilir mi ?


Cevap:

Hepatit B ye karşı bağışıklık yani koruyuculuk oluşmuş.Bu iki nedene bağlı olabilir.

1.Hepatit B aşısı olmuşsunuz önceden ve bu nedenle bağışıklığınız olmuş
2.Önceden Hepatit B enfeksiyonu geçirmişsiniz ve sonrasında da vücudunuz buna karşı bağışıklık oluşturmuş.
  Her 2 durumda da şu anda  bir hastalığınız bulunmadığını gösterir sonucunuz, korkulacak bir durum yok.


m*********** :

Hepatit aşısı vurulmadan önce test yaptırdım,bağışık çıktığımı öğrendim.hepatit değilim değil mi? Kimseye bulaştırmam dimi? Bir de prozac antideprasanı kullanıyorum,bu ilacın testi yanıltma etkisi var mıdır?


Cevap:

Hepatit B ye karşı bağışıklık yani koruyuculuk oluşmuş.Bu iki nedene bağlı olabilir.

1.Hepatit B aşısı olmuşsunuz önceden ve bu nedenle bağışıklığınız olmuş
2.Önceden Hepatit B enfeksiyonu geçirmişsiniz ve sonrasında da vücudunuz buna karşı bağışıklık oluşturmuş.
  Her 2 durumda da şu anda  bir hastalığınız bulunmadığını gösterir sonucunuz, korkulacak bir durum yok.


m*********** :

İyi akşamlar ben bugün hepatit testi yaptırdım;onucunda bağışık çıktığımı aşı yaptırmama gerek olmadığını söyledi doktor.bu durumda kimseye bulaştırmam değil mi?yani hepatit değilim.bir de prozac antidepresan ilacı kullanıyorum her gün,testin sonucunu etkiler mi?


Cevap:

Hepatit B ye karşı bağışıklık yani koruyuculuk oluşmuş.Bu iki nedene bağlı olabilir.

1.Hepatit B aşısı olmuşsunuz önceden ve bu nedenle bağışıklığınız olmuş
2.Önceden Hepatit B enfeksiyonu geçirmişsiniz ve sonrasında da vücudunuz buna karşı bağışıklık oluşturmuş.
  Her 2 durumda da şu anda  bir hastalığınız bulunmadığını gösterir sonucunuz, korkulacak bir durum yok.


c*********** :

Bugün aldığım test sonuçlarında hepatit c olduğum söylendi ne aşamada ve ne yapabilirim yardımcı olurmusunuz Anti HCV 5.17 Negatif 0-o,99


Cevap:

Hemen panik olmayın bir de bunun HCV RNA denilen kan testiyle de doğrulanması gerekir bir enfeksiyon  veya gastroenteroloji

uzmanına başvurun.

h********** :

3 ay once hepatıt gecırdım kontrollere gıdıyorum ultrasonda hafıf heterojen gorunumde karacıger parankımısplenomegalı cıktı dunku elıza kan tahlılındede

HBeAg    0,371 NEGATİf    

Anti HBe    0,01 Pozitif

cıktı bılgılendırırsenız cok memnun olucam sımdıden tesekkr ederım...


Cevap:

Belirtiğiniz test sonuçları olumlu, bulaştırıcılık olmadığı yönünde bilgi veriyor

o********* :

Merhaba Hocam,



Ameliyat olmak için kan testi yaptırdım vede sonuçlar şöyle çıktı;



Antı HIV (Elisa) 0,4 Negatif

Anti HCV (Elisa) 0,39 Negatif

HBsAg (Elisa) 33,57 Pozitif

Anti HBs (Elisa)


Bunun anlamı nedir Hocam?


Cevap:

Hepatit B enfeksiyonu yönünden HBS Ag testiniz pozitif çıkmış.Enfeksiyonu yeni geçiriyor olabilirsiniz veya taşıyıcı da olabilirsiniz.İlave testlere de gerek olacaktır durumunuzu değerlendirmek için.Bir enfeksiyon hastalıkları uzmanı veya gastroenteroloji uzmanına başvurmanızda yarar var.

   Hepatit testlerinin değerlendirilmesi ve yorumu hakkında aşağıdaki yazımızın ilginizi çekeceğini umuyoruz. Bu konuda sorulmuş benzer sorular ve cevapları da görebilirsiniz bu bağlantıda....

Hepatit testleri nedir ve nasıl yorumlanır?
http://tahlil.com/5-soruda-hepatit-testleri


y***** :

enfeksiyon hastalıkları uzmanı doktorum şüpheli ilişkiden 25. günde test istedi ve bu testte hepatit c negatif göründü.Sizce 25. günde hepatit c için kesin bir şey söylenebilir mi?


Cevap:

Bir kaç hafta sonra bir test daha yapmak gerekebilir

m*********** :

Merhaba bugün genel cerrah hepatit için test verdi kan tahlili sonuçlarım;





Anti HBs. 280,9 (REACTIVE) IU/L 0,00 - 10,00

Anti HIV 0,22 (NON REACTIVE) COI 0 - 1 0.000 - 1.000

Anti CCP <7 (NON REACTIVE) U/mL 0 - 16



kafama takılan anti hbs değerim yüksek nedendir?


Cevap:

Anti HBs değerinin yüksek olması, hepatit B virüsüne karşı korumada olduğunu gösterir.

c********* :

Merhaba Hocam yaptırdığımız testte aHCV 7.04 ile reactive çıktı bunun üzerine yaptırdığımız RNA testi negatif çıktı hepatit c hastasımıyım değilmiyim ? Başka testlerde yapmamız gerekiyor mu? Farklı bir karaciğer hastalığı olabilir mi ? Cevabınız için çok çok teşekkür ediyorum iyi günler


Cevap:

HCV RNA tetsi son derece güvenilirdir.Bunun negatif çıkması çok iyi. ELİSA yöntemiyle çalışılan bazı HCV tetsleri ne yazıkki yalancı pozitif çıkabilmektedir. Sonuç olarak en doğrusu yine de bir gastroenteroloji ve/veya enfeksiyon hastalıkları uzmanına da son kez danışmanız.Ancak bu haliyle bir sorun görülmüyor.

c********* :

Bugün aldığım test sonuçlarım şöyle:

HBsAg 0,208 negatif 1 ile 999 arası pozitif. anti hiv 0,356 negatif 1 ile 999 arası pozitif anti HCV 0,230 negatif 1 ile 999 arası pozitif anti HBs pozitif VDRL-RPR (REF ARALIGI YOK) NEGATİF.Bu testler yeterli ve kesin mi? gizli hepatit hakkında ne diyorsunuz?


Cevap:

Hepatit B ye karşı bağışıklık yani koruyuculuk oluşmuş.Bu iki nedene bağlı olabilir.

1.Hepatit B aşısı olmuşsunuz önceden ve bu nedenle bağışıklığınız olmuş
2.Önceden Hepatit B enfeksiyonu geçirmişsiniz ve sonrasında da vücudunuz buna karşı bağışıklık oluşturmuş.
  Her 2 durumda da şu anda  bir hastalığınız bulunmadığını gösterir sonucunuz, korkulacak bir durum yok.
  Diğer testler de normal.


k******* :

Merhaba 24 yaşındayım sırt ve boyun bölgemdeki ağrılar sonrası beyin ve sinir cerrahisine gittim.Kan tahlillerim sonrasında bir gastroentroloji uzmanına görünmemi önerdi. Anti-HBs (H)3.36 , Anti-HCV (H)0.04 , Hbs Ag (H) 0.672 . Yorumlarsanız çok sevinirim


Cevap:

Testlerin referans değerlerini vermemişsiniz. Ama Anti HBS pozitif görülüyor, HBS AG de yüksek çıkmış ama aşırı bir yükseklik değil.Her ikisinin pozitif olması olağan değil.Testler tekrar edilebilir.Bir enfeksiyon hastalıkları ve/veya gastroenteroloji uzmanına başvurabilirsiniz.

e********** :

Merhaba 23 yasindayim. HEPATIT B testi yaptirdim sonuclarim HBs ag 0.15 NEGATIF; anti HBs 1.32 NEGATIF; Anti HCV 0.08 NEGATIF; Anti HIV 0.47 NEGATIF ve Anti HBc 7.76 POZITIF. VDRL NEGATIF. Yorumlariniz icn simdiden tsk ederm


Cevap:

Sonuçlarınızda kayda değer bir problem görülmüyor, normal olarak değerlendirebiliriz.


s************ :

Merhaba hocam test yaptirdim sonuclarim anti hbs 3.10 hbsag 0.93 cikti yorumlarsaniz sevinirim


Cevap:

Hepatit B ye karşı bağışıklık yani koruyuculuk oluşmuş.Bu iki nedene bağlı olabilir.

1.Hepatit B aşısı olmuşsunuz önceden ve bu nedenle bağışıklığınız olmuş
2.Önceden Hepatit B enfeksiyonu geçirmişsiniz ve sonrasında da vücudunuz buna karşı bağışıklık oluşturmuş.
  Her 2 durumda da şu anda  bir hastalığınız bulunmadığını gösterir sonucunuz, korkulacak bir durum yok.


s************ :

Merhaba hocam test yaptirdim sonuclarim anti hbs 3.10 hbsag 0.93 cikti yorumlarsaniz sevinirim


Cevap:

Hepatit B ye karşı bağışıklık yani koruyuculuk oluşmuş.Bu iki nedene bağlı olabilir.

1.Hepatit B aşısı olmuşsunuz önceden ve bu nedenle bağışıklığınız olmuş
2.Önceden Hepatit B enfeksiyonu geçirmişsiniz ve sonrasında da vücudunuz buna karşı bağışıklık oluşturmuş.
  Her 2 durumda da şu anda  bir hastalığınız bulunmadığını gösterir sonucunuz, korkulacak bir durum yok.


a******** :

iyi günler kan tahlili sonuçlarım şu şekilde hbsag <0,10 . antihbs <3,10 antihcv 0,26 . benm

için yorumlarmısınız acaba teşekkr ederimm


Cevap:

Sonuçlarınızda kayda değer bir problem görülmüyor, normal olarak değerlendirebiliriz.


o************ :

iyi günler.babamı hepatitB sonucu kaybettik doktorlar bizimde tahlil yaptırmamızı söylediler.annemin tahlil sonuçları şu şekilde çıktı: HBSAG:1925.90 (Reaktif) Anti HBS:24.56 (Reaktif) Anti HBE:0.04 (Reaktif) Anti HIV:0.12 (Nonreaktif) Anti HCV:0.07 (Nonreaktif) yorumlarsanız sevinirim teşekkürler


Cevap:

Hem HBS hem de Anti HBS testlerinin reaktif olması çok anlamlı değil, bu testleri bir daha tekrarlatmakta yarar var.

b*********** :

HBsAg NEGATİF - 0.766 COI

Anti - HCV NEGATİF 0.057 COI

ޞžüpheli İlişkiden 110.Günden Sonra Yapılan Bu Testlerim Kesinmidir Değerleri Normalmidir ? Birdaha Yaptırmalımıyım Yoksa Konuyu Kapatabilirmiyim ?


Cevap:

HIV testi sonuçların normal ancak HIV ve AİDS konusunda yeterince bilgi sahibi olmadığınız anlaşılıyor. AİDS belirtileri, testin ne zaman yapılacağı gibi konular hakkında deatylı bilgi almak ve benzer sorulmuş yüzlerce soru ve cevabı okumak için tıklayınız....



http://tahlil.com/tag/hiv

m********** :

HCV RNA PCR (VİRAL YÜK) SAPTANMADI IU/mL

Cobas AmpliPrep/Cobas Taqman 48 (Roche)sistemi ile çalışılmıştır.

Testin lineer aralığı 15-100 000 000 IU/mL?dir.

benim anlamadığım yorumlama kısmında 15-100 000 000 IU/mL :Pozitif olarak değerlendirilir diyor .şimdi pozitifmi oluyo sonucum teşekkürler ?


Cevap:

Sonucunuz 15-100 000 000 IU/mL aralığında ise pozitiftir.

z*********** :

Anti HCV (Kemiluminesans veya benzeri) 0.04 S/CO 0 - 1 UZMAN HEKİM MUSTAFA EKİCİ 13.05.2013 HBsAg (Kemoluminesans veya benzeri) 0.15 IU/ml 0 - 1 Anti HBs (Kemiluminesans veya benzeri) kantitatif 443.50 mIU/mL H 0 - 10 Sorun var mı?


Cevap:

Anti HBS testi pozitif çıkmış, bu da Hepatit B ye karşı koruyuculuk oluştuğunu gösteriyor, sorun yok sonuçlarda

i********* :

mrhabalar hocam.babam 2 yıl önce fıtık ameliyatı oldu.o zamanlar kanında bir mikrop bulgusuna rastlamıslardı.ve bize anth hcv testi yapmamız gerektini söylediler.biz bu testi bugün yaptırdk ve sonucu hh 22.00 çikti pozitif.doktorbey bize hcv rna testini önerdi.cigeri temiz denildi.korku icindeyiz.


Cevap:

HCV testi pozitif çıkmış, doktorunuz da doğrulama için HCV RNA testi istemiş.Bu testin sonucuna göre daha net bir şeyler söylenebilir.

o******** :

merhaba ben hepatit testi yaptırdım sonuçlar: Anti HBs < 5 mUI/ml <8 NEGATİF <8= TİTRE <=12 ޞžÜPHELİ >12 POZİTİF Anti HVC 0.01 <1 NEGATİF >= 1 POZİTİF HBaAG 0,00 <0,13 NEGATİF >=0,13 POZİTİF sonuçlar böyle hocam. orda şüpheli yazan ne oluyor. Ne yapmam gerekli? şimdiden teşekkürler.


Cevap:

Sonuçlarınızda kayda değer bir problem görülmüyor, normal olarak değerlendirebiliriz.


o********* :

hocam ben gecen gun hepatit b ve c testlerı yaptırdım . hepatıt b negatıf hepatıt c ise tekrarı uygun cıktı . tekrar hepatıt c testı yaptırdım bu sefer 1:39 oranında poztıg hepatıt c cıktı . ben sımdı hastamı oldum ? mlutfen yardımcı olunn


Cevap:

Hemen panik olmayın her ne kadar Hepatit C testiniz pozitif çıksa da, bu test çalışmalarında zaman zaman yalancı pozitiflikler de olabilir.
HCV RNA denilen bir konfirmasyon testi ile de sonucun doğrulanmasında yarar var, bir enfeksiyon hastalıkları uzmanına başvurun.

a********* :

Merhaba Hocam bugün test sonuçlarımı aldım HBsAg: 3.19 Zayıf Pozitif Anti HIV: 0.29 Negatif VDRL-RPR: NEGATİF Anti HCV: 0.33 Negatif yardımcı olursanız sevinirim bulaşıcımıdır eşim hamile 1 çocuğum var ne yapmalıyım?


Cevap:

Hepatit B cinsel yolla bulaşabilir.ޞu aşamada eşinizle beraber olurken prezervatif kullanız.Eşiniz ve çocuğunuza da aşı yapılmalı.Ancak testi başka bir merkezde tekrar ettirmek de uygun olabilir.

e********* :

Mrb hocam yaptığım testte değerler şöyle HBs Ag Serum Pozitif 5372,85 Anti HBS Serum Negatif 3,06 Ne derece hebatit b var bende ve neler yapabilirim? Teşekkürler.


Cevap:

Hepatit B taşıyıcısı olduğunuz anlaşılıyor. Enfeksiyon hastalıklarına başvurunuz.

y*********** :

merhaba bu gün yapılan test sonucunda değerlerim şu şekilde çıkmıştır Anti Hbs (2.46) HbsAg(0.14) yardımcı olursanız sevinirim hepatit b hastasımıyım acabaa??


Cevap:

Hayır değilsiniz ancak bağışıklığınız oluşmuş.

c**** :

merhaba, Eşim şuhan hamile kadın doğum uzmanı dr bir kaç kan tahlili istedi ve eşimin hepatit b olduğunu o tahlil sonuçlarından öğrendik 3 cocuğum var 2 de Anti HBs pozitif bir cocuğumda Anti HBs negatif cıktı benim de Anti HBs negatif çıktı, cocuk dr hemen cocuklara birer doz aşı vurdu banada aynı şekilde bir toz aşı vurdular ama immun globulininin (koruyucu serum) yapmadılar. yaptırmam gerekl


Cevap:

Doktorunuz gerekli önlemleri almış, şu aşamada başka bir önleme doktorunuz gerek görmedikçe ihtiyaç yok.

c******** :

Merhaba kızıma kan tahlili yaptırdık.sonuçlar VLDL-KOL 12.40 mg/dl LDL-KOL 97.60 mg/dl SGOT * 68 U/L SGPT * 95 U/L GGT 6 U/L LDH * 630 U/L çıktı.
Bunun sonucunda doktorun elle kontrolünde karaciğer biraz büyük gibi elime geliyor dedi karaciğer dopleri istedi.dopler sonucunda normal boyutunda diye sonuç çıktı. doktor bunun üzerine hepatıt b olabilir dedi. tekrar kantahlili istedi.onların sonucu HBsAg NEGATiF Anti HBs 18.40 mIU/ml Anti HAV Total NEGATiF Anti HBc IgM NEGATiF çıktı. b


Cevap:

Sonuçlarda hepatit bulgusu yok. Bir çocuk gastroenterolojisi uzmanına danışabilirsiniz.

s****** :

Merhaba;

Anti HCV (Kemoluminasans veya benzeri) Pozitif(Değer:1,67)

HBsAg (Kemoluminasans veya benzeri) Negatif(Değer:0.637)

Anti HIV (Kemoluminasans veya benzeri) Negatif(Değer:0.308)

yorumlamanızı rica ediyorum.. tesekkurler..


Cevap:

HCV testiniz pozitif çıkmış Bu normal değil Hepatit C enfeksiyonu geçiriyor olabilirsiniz Sncak bu testin HCV RNA testi ile de doğrulanmasından sonra kesin bir şey söyleyebiliriz

e**** :

HBs Ag(elisa) 0,24 (Negatif) S/Co 0,0 - 0,9 Negatif 1,10
Anti HBs 16,7 (DÜŞÜK POZİTİF) mlU/ml Negatif
30
Anti HCV 0,28 (NEGATİF) S/Co 0 - 0,99 Negatif 1,10
Anti HIV 0 (Negatif) S/Co 0 - 1 Negatif 1

yorumlayabilir misiniz acaba? şimdiden teşekkürler.


Cevap:

HBs Ag(elisa) 0,24 (Negatif) S/Co 0,0 - 0,9 Negatif 1,10Anti HBs 16,7 (DÜŞÜK POZİTİF) mlU/ml Negatif 30Anti HCV 0,28 (NEGATİF) S/Co 0 - 0,99 Negatif 1,10Anti HIV 0 (Negatif) S/Co 0 - 1 Negatif 1referans değerleri eksik olduğu için tekrar gönderdim. 5 ay kadar önce yaptırdığım testte olumsuz bir şey yoktu ama geçen hafta yaptırdığımda bu değerler çıktı. Anti HBs nin pozitif çıkması bağışıklık kazandığım anlamına geliyormuş görünce korktum çünkü aşı da olmamıştım. Bu değerlerde olumsuz bir şey var mı acaba?

o******* :

merhaba

Anti HCV (ELISA) 0.08 S/CO NEGATİF 0 0.90
         
Anti HBs (ELISA) 0.1 mIU/ml 0 10
    
HBsAg (ELİSA) >1032 S/CO NEGATİF 0 0.90
    
yorumlamanızı rica ediyorum.. tesekkurler..


Cevap:

HBS AG testi pozitif, referans değeri belirtilen normal değerlerin üstünde.
HBV DNA, HBE AG ve ANTİ HBE gibi testlerin yapılması uygun olacak

h*********** :

hocam birde hbs ag negatif sonuc
anti hbs Ig POSITIF SONUC KORUMA DEGERIDE 32.8 MIE/ML BU KORUMA YETERLIMI ASI OLUNABILIRMI BU DEGERI YUKSELTMEK ICIN TESEKURLER


Cevap:

Anti HBS değeri pozitif, bu durumda koruyuculuk var ve aşıya da gerek bulunmuyor.

h*********** :

sayin hocam ben supheli iliskinin ardindan 44 gun sonra hiv eliza antijen testi negatif sonuc, sonra 64. gunde hiv eliza 1+2 negatif sonuc ve 70. gundede parmaktan alinan kanla basit bir hizli test p24 antijen tsti oldum sizce bu yeterlimi illa 90. gunu beklemelimiyim yeni bir test icin karin agrisi mode bulantisi ve gecmeyen ishal var yaklasik 1 aydir saygilar sunarim cevabiniz icinde simdiden tsekurler


Cevap:

Bilgi sahibi olmalısınız önce konu hakkında,
aşağıdaki yazıyı okuyun yanlış bilgileri kafanızdan atın
http://tahlil.com/hiv-testi-ve-aids-ile-ilgili-sikca-sorulan-soru-ve-cevaplar/

e*** :

Merhabalar benim sonuclarim : HBS AG = 0.682 ve ANTI HBS = < 2.00 degerlerim ayni yazdigim sekilde belirtilmis , simdi ben tam olarak anlayamadim her ikiside negatif mi olmus oluyor , hepatit ile ilgili bir problemim var mi yada aşımi yaptirmam gerekiyor ? yardimci olursaniz cok sevinirim


Cevap:

Hepatit ile ilgili bir sorununuz yok, korunma amaçlı aşı yaptırabilirsiniz.Antikorunuz yok

m****** :

Merhabalar.
HbsAG: 3390 reactive, HCV: 0,10 ANTI-HBS: 0 yaziyor. Cevaplarsaniz sevinirim tesekkurler.


Cevap:

Hepatit B testiniz pozitif çıkmış.Bir enfeksiyon hastalıkları uzmanına ileri testler için başvurun

m****** :

Merhabalar.
HbsAG : 3390 Reactive , HCV: 0,10 , ANTI-HBS: 0 yazıyor.
cevaplarsaniz sevinirim. Teşekkur ederim.


Cevap:

Hepatit B testi pozitif çıkmış, enfeksiyon hastalıkları uzmanına ileri testler için başvurun

m****** :

Test Sonuç Birim Referans Değerleri
HBsAg (Hepatit B s Antijeni)      NEGATİF (0,13)      COl      NEGATİF
Anti HBs (Hepatit B s Antikoru) NEGATİF ( 11,00) COl      NEGATiF
hepatit c oldugunumu gösteriyor


Cevap:

Hepatit B ile ilgili bu sonuçlar, hepatit c yönünden ise bilgi vermiyor.Hepatit B testiniz ise normal çıkmış

a******** :

Doktor Bey,
Ben,m test değerlerim şöyle;
HbsAg Serum - Negatif
Anti HCV (Kemiluminesans vb. )Serum- Negatif
Anti HBS (Kemiluminesans vb. )Serum - 142,56 Pozitif

Hepatit B taşıyıcısı olup olmadığımı öğrenmek istiyorum.Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.


Cevap:

Hepatit B taşıyıcısı değilsiniz.Ayrıca Hepatit b ye karşı da bağışıklığınız oluşmuş.

s***** :

slm aşağıdaki değerleri yorumlarsanız sevinirim bu arada çocukken sarılık rahatsızlığı geçirmişim.

anti-hcv 1.58(pozitif)referans aralığı verilmemiş ama.
alt: 14.1 aralığı ise: <41-
alp67 aralığı ise: 40-130
AST:17.1 aralığı ise: <40-
BİLİRUBİN( TOTAL): 0.76 ARALIĞI İSE <1.2
BİLİRUBİN( İNDİREKT): 0.55 ARALIĞI İSE 0.3-1.5
BİLİRUBİN(DİREKT): 0.21 ARALIĞI İSE <0,2-


Cevap:

Hepatit C testiniz pozitif çıkmış . Bu istemediğimiz bir sonuç. Testin tekrar edilmesi ve yine pozitif çıkması halinde bir enfeksiyon hastalıkları veya gastroenteroloji uzmanına başvurmanız gerekmektedir

l**** :

Sayın Hocam,
Sağlık ocağında kan testi uygulaması yapıldı. Genel olarak değerlerin iyi olduğunu söyleyen DOKTOR, tahlilde HBsAg isimli testin karşısında POZİTİF veya NEGATİF yerine 5.74 yazdığını görünce bir yorum yapamadı. REFERANS aralığı hakkında fikir söyleyemedi. Tekrar bir test önerdi. Sizin yorumunuzu merak ediyorum. Kafamda gerçekten çok soru işareti var yardımcı olursanız sevinirim.

Test İSMİ SONUCU BİRİMİ REFERANS ARALIĞI

HBsAg 5.74 S/CO

Bu sonuçlar ne anlama geliyor acaba?


Cevap:

Muhtemelen pozitif sonucunuz.Yine de tekrar ettirmeniz uygun olabili.r

n***** :

Dün elime geçen tahlilim de;

HBsAg reaktif yazıyor. Doktorla konuştuğumda akut olduğunu söyledi. Virüsün form değiştirğini karaciğere yayılmış olabileceğini en kısa süre zarfında genel bi kontrolden geçmem gerektiğini söyledi.
Hemşirenin ve doktorun tavırlarından durumun çok ciddi oldu kanısına kapıldım.
Bu hastalık hakkında nerdeyse hiç bilgim yok.
Açık bir şekilde bilgi verirseniz çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler..


Cevap:

Hepatit B enfeksiyonu geçirdiğiniz anlaşılıyor.Hastalığın durumu ve derecesi hakkında yorum yapabilmek için ilave testlere ihtiyaç var.Bir enfeksiyon hastalıkları veya gastroenterroloji uzmanına danışmalısınız

******* ******* :

HCV - Neg - Normal
HBsAg - Neg - Normal
HIV - Neg Normal
VDRL-RPR - Negatif - Normal

Ne anlama geldiğini öğrenebilirmiyiz.

şimdiden Teşekkürler


Cevap:

Herhangi bir hastalık etkeni yok

******* ******* :

buarada özür dileyerek bir düzeltme yapmak istiyorum referans aralıklarım şu şekilde:

HBsAg- 0,79 (alt değer yok üst dğr 0,99)

Anti HBs- 0.1 (alt değer yok üst dğr 12,5)

Anti HCV -0,5 (alt değer yok üst dğr 0,99)

teşekkür ederim...


Cevap:

Sonuçlarınız nrmal,hepatit b ye karşı da bağışıklığınız yok

******* ******* :

hocam merhaba,ben öğretmenim ve çalıştığım okulda bir çok öğrenci sarılık geçirdi ve yayılarak bu durum diğer öğrencilerede yansıyor bende endişelendim tahlil yaptırdım da sonuçlarımı değerlendirebilir misiniz acaba?daha önce hatırladığım kadarı ile sarılık aşısı olmadım (çocukluk dışında)risk grubunda olduğumu düşünüyorum bu sonuçlar göz önüne alınarak sizce aşı yaptırmam gerekir mi?
HBsAg- 0,79
Anti HBs- 0.1
Anti HCV -0,5
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.


Cevap:

Sonuçlarınız normal hocam,ancak hepatit b ye karşı aşı yaptırmanız yararlı olabilir

******* ******* :

HBs Ag(elisa) 0,02 (Negatif)

Anti HBs 0,12 (NEGATİF)

Anti HCV 0 (NEGATİF)

Anti HIV 0,17 (Negatif)

Merhabalar 19 yaşında gencim. elisa testi ve aynı zmanda hepatit testi yaptırdım.tahlil sonuçlarımı yorumlarsanız sevinirim.


Cevap:

Sonuçlarınız normal.Hepatit B ye karşı ise bağışıklığınız yok

******* ******* :

hocam ben bır bayanla opüstüm benım dudagımda acık yara vardı kanayan bı yara ve onun dudagında yara yoktu her ıhtımala karsılık sormak ıstedım bana bayanı9n tukurgundan hepatıt bulasmıs olabılırmı ve bulasmadan ne zaman sonra test yapılması gerekır hocam tskler sımdıden


Cevap:

CVP BEKLIYORUM HOCAM

******* ******* :

mrb hocam hepatıtlı bıryle berber olsak benım agızmda yara var onda yok bulasırmı sızce hocam bana hastalık


Cevap:

Soruyu biraz daha açık ve imla kurallarına göre tekrar sorabilir misiniz

******* ******* :

merhaba bi sorum vardı aHCV 0.08 NR . hepatit c li bi hastanın kanı yara olan parmagıma deydi. birhafta oldu ben test yaptırsam gerçek sonuç nezaman ortaya çıkar. bu virüs hemen kendini göstermiyomuş galiba. ii günler ii çalıimalar.


Cevap:

Bir enfeksiyon hastalıkları uzmanına başvurun.Rİsk durumunuzu da değerlendirerek gerekli önerilerde bulunacaktır

******* ******* :

Merhaba,
Anti HBC IGM 0,12
Hbsag H1958,92 (22.06.2011) -bugünün değeri yine pozitif
Anti Hcv 0,13 (22.06.2011) ---bugünün değeri(0,02 - normal değer 0 -0.8)
Anti Hbs 3,1

Bu sonuçlara göre <Hbsag pozitifken Anti-Hbs negatif olması gerekmez mi?benim ikisininde pozitif olmasında mantık hatası yok mu?
saygılar...


Cevap:

Haklısınız, testin tekrarlanması uygun olacak,gerekirse ilave testler de istenebilir.

******* ******* :

iyigünler eşimde HbsAg pozitif çıktı bende negatif 3 yıllık evliyiz bana bulaşmaması aktif veya pasif hepatit b li olduğunu gösterir mi ? ayrıca HBV DNA testi tam olarak ne işe yarıyor şimdiden teşekkür ederim.

******* ******* :

Hocam Merhaba! Test sonuçlarım şöyle:
Anti HBS 0,50(Negatif<10)
Anti HCV 1,49(tekrarlanmıştır)
Trigliserid 201
HDL-C 35
yorumunuz nedir ciddi bir sorun var mı?


Cevap:

HCV ve diğer testler için referans değeri yazmamışsınız.Bu durumda sağlıklı yorum yapamayız

******* ******* :

hocam iyi günler. benim anti-hbs (2.00 negatif, anti- hcv 0.79 negaitf hbsag 0.586 negaitf sizce durumum nedir bunu yorumlarsanız çok sevinirim.


Cevap:

hepatit b ye karşı bağışıklığınız yok. hepatit b ve c enfeksiyonu da yok

******* ******* :

doktor bey ben 18 yaşında bayanım .hemşirelik bölümünü kazandım ve okul sağlık raporu istedi.aldığım rapora göre beni kuşkuya düşüren bir sorun çıktı
anti HBs – POZİTİF:819 negatif12 tahlil sonuçlarım bu.1995 te 3 doz aşı oldum aşı olduğum için mi pozitif yoksa hepatitb hastası mıyım ?doktor bu sonuca göre aşı olup olmadıgımı sormadan hepatitb lisin dedi.Ben aşı olduğum için böyle cıktıgını düşünüyorum sizce böyle olabilir mi yoksa hasta mıyım? bu sonuca göre okul da sorun cıkar mı hemşireliğimi etkiler mi acaba ? cevabınızı bekliyorum teşekkürler


Cevap:

http://tahlil.com/bayram-tatili-boyunca-tahlil-yorumlama-hizmetimiz-hakkinda-onemli-duyuru/

******* ******* :

merhabalar, 20.05.2011 tarihli ölçümlerime göre hepatit teşhisi konuldu ve aşağıdaki ekstra testler yapıldı.ben bu testleri en yakın zamanda ne zaman tekrarlamalıyım,belki hastalığı atlatırım,bu hastalığın kendiliğinden geçme ihtimali varmı?
hbsag:H 3292.44 REACTİVE
AST:19
ALT:15
ANT,-HBS:0.12 nonreactive

antihbc IgG:pozitif 0.52
ANTİ-HBC-IGM:negatif 0.38
anti hbe:pozitif 0.70
hbeag:negatif 0.54

******* ******* :

Tetkik Adı Sonuç Faz Adı Referans Aralığı Birimi
AST (SGOT) 22 0 - 40 U/L


ALT (SGPT) 18 0 - 41 U/L


Alfa Feto Protein (AFP) 7.2 0 - 5,8 IU/mL


HBs Ag 591.7 0,0 - 0,99 NEGATİF


Anti HBs 2 0,0 - 12,0 NEGATİF


bu sonuçlar ne anlama geliyor teşekkürler


Cevap:

Alfa fetoprotein testinde hafif bir yükseklik dışında diğer testleriniz normal

******* ******* :

Merhaba.eşim 43 yasında.1 hafta önce yapilan hahlil sonucları söyle:HBsAg P-3.35 Anti HBc IgG P-25.4 Anti HBs N-0.01 HBeAg N-0.5 Anti HBe BORD DİREKT BİLİRUBİN 0.1 İNDİREKT BİLİRUBİN 0.30 BETA 2 MİKROGLOBULİN 1.51 ALBUMİN 4.7 Eşimin hepatit b si aktifmidir ve ne yapmamız gerekir?şimdiden cok tesekkur ederim.


Cevap:

Pek aktif gibi durmuyor.Doktorunuz gerek görürse HBV DNA testi isteyecektir

******* ******* :

hbsag negatif 2.96 anti hbc ıgg 0.11 anti hbc ıgm 0.08 hbeag negatif 0.01 hbeag pozitif 16.50 annem dio ki okuması yazması yok hocam bu durumda na yapmalıyım


Cevap:

Sonuçları tam olarak doğru yazmamışsınız.SONUÇ raporundaki normal değerlerle bir daha yazın,

******* ******* :

ben bir test yaptırdım sonuç şöyle..
HbsAg pos 230.562
HbsAb neg 0.000
ANTI HBC IGM neg 0.598
ANTI HBC TOTAL pos 100.598
ANTI HCV Neg 0.020
ANTI HIV IgM Neg 0.606

ben 19 yaşımdayım ve bu sonuçtan sonra aşı oldum..ben şimdi ne yapmalıyım ve bu sonuçlara göre durumum ne ve hangi seviyede .
yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

******* ******* :

hacam meraba.Dört aylık evliyim.benim eşimde yapılan test sonucu hepatit b cıktı ancak bende ise bütün degerler negatif.aşının ilk dozunu yaptırdım ancak bana su ana kadar bulasmamıs olması anormal bı durum deglmı yada bulastıda henüz testlerde etkinliğini göstermemiş olabilirmii?? tesekkurler...

******* ******* :

mrb doktor bey . nikah işlemleri için istenen kan testi yaptırdım..değerlerim antı hıv , anti hbs , anti hbc ıgm , anti hcv , hbsag değerlerim negarif ve normal değerlerinde , anti hbc ıgG negatif evet ama değer normal in üstü 2.03..endişelenmelimiyim..teşekkürler


Cevap:

Şu an için endişelenecek bir durum yok

******* ******* :

Merhaba,35 yaşında erkeğim,2000 yılında 2 doz aşı olmuştum.
hbsag negatif
anti hcv negatif
anti hbs pozitif 255mlu/ml normal değerler 0-0.99
anti havigg 100mlu/ml normal değerler 0-19.9
anti hbc igg negatif çıktı .Henüz hekime göstermedim.Şikayetlerim göğüste yanma nefes darlığı,mide üst kısmında yanma, halsizlik sırtta batmalar.Teşekkürler.


Cevap:

Hepatit B ye karşı bağışıklığınız var, ayrıca önceden Hepatit A da geçirmişsiniz. Şu an itibariyle sorun yok sonuçlarda

******* ******* :

DOKTOR BEYLER BEN 39 YAŞINDA ERKEĞİM BENİM TAHLİL SONUÇLARI ŞÖYLE ATI HCV 0,07 NEGATİF HBSAG 0 NEGATİF ANTI HIV 1-2 0,12 NEGATİF ANTİHAV IGG 1,16 NEGATİF ANTİ HAV IGM 0,13 NEGATİF HBEAG 0,5 NEGATİF ANTİHBE 0 POZİTİF ANTİ HBS 0 BAGIŞIK DEGİL ANTİHBC IGM 0,03 NEGATİF ANTİ HBC TOTAL 0,02 POZİTİF BEN COK MERAK EDİYORUM BUNA GÖRE NEYAPMAMLAZIM BANAYARDIMCI OLUPDA CEVAPLARSANIZ ŞİNDİDEN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM


Cevap:

Bu testlerin hangi nedenle yapıldığından bahsetmemişsiniz.Hepatit yönünden şüpheli bir durum veya kan nakli gibi bir durum sonrası mı bu kadar ayrıntılı panelde hepatit testlerinin yapılmasına gerek duyulmuş.Bu bilgiler yorumlarken yararlı olacak.Ayrıca karaciğer fonksiyon testlerinizin de bilgisi gerekli.Anti HBc Total testinizin pozitif çıkması şüpheli.HBV DNA adındaki daha hassas bir testin yapılması Hepatit tanınız yönünden belirleyici olacaktır.

?