Anne Sütünü Artırmak İçin Bol Su Tüketin

Yayın Tarihi : 2017/06/23 00:43 • Güncelleme Tarihi : 2017/06/23 00:43 •
Su; H ve O bileşenlerinden oluşan polar yapıda bir maddedir
Anne Sütünü Artırmak İçin Bol Su Tüketin

Su; H ve O bileşenlerinden oluşan polar yapıda bir maddedir.Bu polar maddenin; her bileşenle bağ kurma özelliğinden dolayı bir çokhastalığı giderir ve faydası çoktur. Denebilir ki; su girdiği her kimyasalreaksiyondan başarıyla çıkar. Bu sebeple bol su içmenin çok üzerinde durulur veen sağlıklı insana dahi bu tavsiye yapılır.

Suyun anne sütüne kattığı değerde çok önemlidir. Gebeliktede günde en az 2 litre su içmek gereklidir. Hamilelikte mutlak surette yaşananterlemeyi en aza indirger, bu dönemde hassaslıktan dolayı daha çabuk enfeksiyonkapan anneyi enfeksiyonlara karşı korur, bebeğin vücut gelişimine,sistemlerinin tam gelişmesine yardımcı olur.

Bunun dışında; doğum yapan bayanlarında bol su içmesigerekmektedir. Anne sütünün az olması, bebeği doyurmaması maalesef sıkkarşılaşılan bir durumdur. Sütü artırmak için bir çok yöntem denense de enetkilisi bol ve ılık su içmektir.

Anne adayları ve yeni anneler; güne bir bardak ılık su ilebaşlamalı, çantasında devamlı su bulundurmalı, çay gibi kafeinli içeceklerimutlaka bir bardak su ile tüketmelidir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?