Beta HCG Testi 0-5 ne demektir?

Yayın Tarihi : 2022/11/08 14:09 • Güncelleme Tarihi : 2024/02/16 17:50 •

Kanda çıkan Beta HCG test sonuçlarına göre hamilelik hakkında bilgi sahibi olunabilir. Beta HCG test sonuçlarında 0-5 ne demektir sorusu da sıklıkla karşımıza çıkıyor. Bu yazımızda Beta HCG testi 0-5 ne anlama gelir konusunda sizi bilgilendireceğiz.

Beta HCG Testi 0-5 ne demektir?

Beta HCG testinin hamilelik şüphesi olan kadınlarda bakılması gebelik tanısında pratik bir tahlil yöntemidir. Kandan alınan numune ile Beta HCG test sonucu değerlendirilir.

Beta HCG Testi 0-5 ne demek?

Kan test sonucununda çıkan Beta HCG değerleri iki aşamada testi inceleyecek kişiye sunulur. Öncelikle testin sonucu ve hemen yanına da testin normal değerleri belirtilir. Normalde kanda Beta HCG hormunu 5 mlU/ml ve altı olmalıdır.
Bunun üstü değerler ise normal değildir. Hamilelik yönünden bilgi verir.

Kanda Beta HCG testi 0-5 ise testin normal değerlerini  gösterir. Bu değerler içinde çıkan sonuçlar, yani 0 ile 5 arası çıkan değerler Beta HCG testinin negatif bir diğer ifadeyle ise normal olduğunu gösterir. Bu nedenle raporda bu değerleri gördüğünüzde bu tahlil sonunu olmayıp kişiyi normal Beta HCG değerleri yönünden bilgilendiren bir sonuç aralığıdır.

Beta HCG değeri 5 mlU/ml'in üstünde olduğunda ise gebelikten söz edilir. Yani 6 mlU/ml ve üstü değerler gebelik yönünden bilgi verir.

Beta HCG'nin 6 mIU/ml ile 24 mlIU/ml arasında olduğu değerler ise gri zon olarak bilinir. Bu değerlerde çıkan sonuçlar için gebelik tanısı için birkaç gün sonra yapılacak yeni bir teste ihtiyaç vardır. Yeni testde değerler 25 ve üstü olur ise hamilelik yönünden değerli bilgi verecektir.

25 ve üstü değerler ise hamilelik yönünden pozitif değerlerdir. Ancak kesin gebelik tanısı için gebelik kesesinin ultrason muayenesinde de görülmesi gerekmektedir.

Beta HCG değerleri ile ilgili çok daha detaylı bilgi almak için tıklayınız...
Online Beta HCG testi ile hamile olup olmadığınızı anlamak ve Gebematik kullanmak için tıklayınız...

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?