Cildinizi Nemlendirin, Kırışık Sayınızı Azaltın

Yayın Tarihi : 2015/04/08 15:16 • Güncelleme Tarihi : 2024/07/03 22:15 •

Yüzdeki kaslar, öncelikle yüz hareketleriyle geliştirilir. Bu sayede kaslar daha güçlü, daha sıkı görünüm sağlar ve sarkıkları engellediği için cildin, yaşınızdan daha genç görünmenizi sağlar.

Cildinizi Nemlendirin, Kırışık Sayınızı Azaltın

İlerleyen yaşla birlikte ciltte kırışıklıkların oluşması doğal sürecin bir parçasıdır. Ancak kırışıklıkların oluşma şekli ve sayısı kişinin cilt yapısı ve cildine bakması ile yakından ilişkilidir. Yapılan incelemeler göstermiştir ki cildini düzenli olarak nemlendiren, güneş ışınından koruyan ve yüz - kas egzersizlerini yapan kişilerde cilt kırışıklıklarını minimum seviyededir.

Yüzde Kas Var mı?

Vücutta isteğimizle hareket edebildiğimiz tüm uzuvlarımız, isteğimizle çalıştıramadığımız tüm organlarımız dahi kaslardan meydana gelir. Bunların düz kas bölümünde olan organlar; mide, bağırsak, dalak, böbrek gibi isteğimiz dışında çalışan yani otonom sisteme sahip kaslardır. Duyu organlarımız, uzuvlarımız da çizgili kaslardır ki, bu kaslar da isteğimizle çalıştırabildiğimiz kaslardır. işte bu kasları geliştirebilmek ve dinç tutabilmek bizim elimizdedir. Bu kasları ne kadar diri ve dinç tutarsanız o kadar genç ve sıkı kalacaklardır. İnsan yüzünde de çok fazla kas vardır. Bu kaslar çizgili kaslardır. Bu çizgili kaslar, yüzün sıkı ve genç görünmesinden sorumludur. Yüz kaslarını geliştirmek bu açıdan oldukça önemlidir.

Yüzdeki Kaslar Nasıl Geliştirilir?

Yüzdeki kaslar, öncelikle yüz hareketleriyle geliştirilir. Bu sayede kaslar daha güçlü, daha sıkı görünüm sağlar ve sarkıkları engellediği için cildin, yaşınızdan daha genç görünmenizi sağlar. Yüzdeki kaslar da, diğer kaslar gibi aktif olduklarında gelişirler. O yüzden sadece bir gün veya düzensiz aralıklarla değil, sık sık ve rutin çalışmalarla gergin ve güzel kaslara sahip olabilirsiniz. Yüz kaslarının üzeri, deri yapısıyla kaplıdır. Bu sebeple sadece kasları geliştirmek yetmez aynı zamanda deri yapınızı da diri ve sağlıklı tutmanız gerekir.

Derinizi dinç tutmak için öncelikle deri gözeneklerinin açık olması gerekir. Bunun için cildin temiz olması gerekir. Derinin dinç tutulabilmesi için aynı zamanda vitaminlere de doymuş olması gerekir. Özellikle E vitamini hücre yenilenmesinde çok önemlidir. Hem iç organların gelişmesi, hem de derinin gençleşmesi ve güzelleşmesi için E vitamini ile beslenmelidir. Zaten dikkat ederseniz cilt ürünlerinin üzerinde genelde E vitamini içeriğine vurgu yapılır. Yüz kaslarını geliştirmekte olmazsa olmaz devamlılıktır. Haftada en az 3 gün yüz egzersizleri ve cildinizi nemlendirmeyi ihmal etmeyin.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?