Cips Yerine Kuru Yemiş Tercih Edin

Yayın Tarihi : 2018/06/09 22:29 • Güncelleme Tarihi : 2022/01/01 14:01 •

Kuru yemişler içerdikleri yağ asitleri nedeni ile vücudun ihtiyaç duyduğu besin gruplarındandır.

Cips Yerine Kuru Yemiş Tercih Edin

Kuruyemişler içerdikleri yağ asitleri nedeni ile vücudun ihtiyaç duyduğu besin gruplarındandır. Özellikle E vitamini bakımından çok zengindir kuruyemişler. Peki E vitamini vücutta ne işe yarar? 

E vitamini, hücrelerin yenilenmesini sağlayan ve yağda eriyen bir vitamindir. Yani hücre yenilenmesi sayesinde, genç, sağlıklı ve yaraların, hasarların çabuk iyileştiği bir cilde sahip olursunuz. E vitamini yeterince alan kanser hastalarında dahi, iyileşmelerin daha hızlı olduğu görülmüştür. Çünkü yenilenen her hücre, savaşmayı daha iyi yapabilen ve daha genç hücreler demektir. Hatta cilt için kullanılan kremlerinin hepsinin içeriğinde E vitamininden bahsedilir. Hamilelik ve kilo yırtıklarının kapanması, yanıkların iyileşmesi, yara izlerinin geçmesi için kullanılan tüm krem ve yağlar, E vitamini içeriği sayesinde bu işi yaparlar. 

Ayrıca E vitamininin, yağda eriyen bir vitamin olması da kuruyemişlerin önemini artırıyor. Çünkü kuruyemişte yağ da, E vitamini de vardır. Yanında bir eşliği olmadan, sadece kuruyemiş yiyerek onun içindeki tüm E vitamininin emilimini yapabilir ve ondan maksimum derecede faydalanabilirsiniz demektir bu.  

Günlük yaşamda sohbet ortamlarına veya bir filme eşlik eden ve sağlıksız yağlarla pişirilen cipsler yerine az tuzlu kuru yemişleri tercih etmenizde fayda var. Kuruyemişlerin taze olması ve mümkünse işlemden geçmemiş olması, onları daha da sağlıklı kılar. 

Ancak unutmayın her şeyin olduğu gibi kuru yemişin de aşırı tüketimi istenmeyen sağlık sorunlarına ve kilo almaya yol açabilir. Çünkü kuruyemişler yağlar bakımından zengindir. Bu yağlar; sivilce oluşumu, ciltte ve saçta yağlanmalar, kilo alımına sebep olabilir. 

Hatta sağlıklı kilo almak isteyen kişilere sıklıkla tavsiye edilen besin, kuruyemişlerdir. 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?