Çocuğu Ağlayan Anne ve Babalar Ne Yapmalıdır? 3 Pratik Çözüm Önerisi:

Yayın Tarihi : 2015/03/26 10:55 • Güncelleme Tarihi : 2015/03/26 10:55 •
Ağlayan çocuk anne ve babalar için patlamaya hazır bir bombadır
Çocuğu Ağlayan Anne ve Babalar Ne Yapmalıdır? 3 Pratik Çözüm Önerisi:

Ağlayan çocuk anne ve babalar için patlamaya hazır bir bombadır.
Çocuklarda agresif davranışlar ve ağlamak farklı nedenlerden kaynaklıdır.
Ama genelde istediklerini elde etmek için ağlamak çocuklar için ebeveynlerinekarşı güçlü bir silahtır. Bu durumda ne yapmalıyız?

1.En iyi tepki anne ve babaların bu durumu  önemsememesidir.

Psikologlara göre çocuklar istedikleri herşeyi elde etmek içingenelde ağlarlar ve ebeveyn çocuklarının sesini kesmek için hemen çocuklarınınisteklerini yerine getirmeye çalışır.
Hatta bazen çocuğun sağlığına zararlı olanyiyecekler alırlar. Bu durumda hem çocuklarının sağlığına zarar verirler hem deonları psikolojik açıdan olumsuz etkilerler. Çocuklarının her zaman ebeveyndenbeklentileri olur.Bu da çocuğun geleceğini etkiler.

2.Çocuk ağlarken büyük bir aynayı önüne tutunuz

Ağlayan çocukla baş etmenin kolay bir yoludur. Bu durumda aynayıçocuğun önüne tutarak ağlayan çocuğa kendini aynada gösteriniz ve ona senin yüzifadenin böyle olmasını istemiyoruz gibi cümleleri kurarak çocuğa yaptığıhatayı anlatmaya çalışınız. Çocuk bu yolla ağlama nedenini düşünmeyebaşlayacaktır.

3.Çocuğun ellerini 15 saniye tutunuz ve direkt olarak  gözlerine bakınız

Çocukların agresif davranışlarını kontrol etmek için pratik ve kolay biryöntemdir. Bu durumda ebeveyn çocuğa kızmadan ve her hangi bişey söylemeden,ellerini tutarak sadece 15 saniye gözlerine bakmalıdır.

Çocuğunuz her ağladığında istediğini elde ederse bu yanlışdavranışına ömür boyu devam eder ve bu da çocuğun istediğini elde edemediğizamanlarda agresifleşmesine yol açar.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?