Değişik Pozisyon, Orgazmı Kolaylaştırıyor

Yayın Tarihi : 2017/06/23 00:43 • Güncelleme Tarihi : 2024/03/27 11:36 •

Cinselliği hayatınıza dahil ettiğinizde bu sizin için hoş bir duygu olsa da, aynı tempoda devam ettiğinde sıkıcı bir hal alabilir. Hatta daha da kötüsü bir vazife haline dönüşüp, hiç zevk almadığınız halde yapmak durumunda kalabilirsiniz.

Değişik Pozisyon, Orgazmı Kolaylaştırıyor

Orgazm Nedir?

Orgazm; cinsellikte hazza ulaşma neticesinde, vücudun meni salgısı yapması durumudur. Bu meni, erkekte spermi içerir ve gebelik için olmazsa olmaz bir durumdur.

Orgazm, her zaman ve her koşulda gerçekleşen bir durum değildir. Genelde cinsel ilişkinin hayata dahil olduğu birkaç yıl boyunca hızlıca ve kolayca gerçekleşse de, zamanla rutinlerden sıkılan kişi, cinsellikte bir değişim olmadığı sürece orgazm hissini önce daha az hissetmeye, daha sonra da orgazm olmakta zorlanmaya başlar.

Bazen de bunun tam tersine, yeni evlilik hayatına başladığında orgazm kişiye kötü ve çirkin gelirken, orgazmı yaşaması güçleşir. Ancak evlilikte cinsellik rutinleşmeye başladıkça korkularını yener ve orgazmı daha rahat olmaya başlar.

Cinsellikte Kabul Edilebilir Değişiklikler, Cinsel Hayatı Canlandırır

rutinlik, insan fıtratına ters bir durumdur. Rutinler, kendini geliştirmediği sürece sıkıcıdır. Örneğin bir kişi spor alışkanlığını kazanırken hergün yarım saat tempolu yürüyüş yaptığında, bir süre bu sporun kendine çok iyi geldiğini, genç ve dinç hissettiğini ortaya koyar. Ancak başladıktan üç ay sonra dahi hala sadece yarım saat tempolu yürüyüşe devam ediyorsa, bu vücudu zorlamadığı için kas kütlesini de artırmaz, metabolizmayı da hızlandırmaz.

İlişkilerde de durum böyledir. Cinselliği hayatınıza dahil ettiğinizde bu sizin için hoş bir duygu olsa da, aynı tempoda devam ettiğinde sıkıcı bir hal alabilir. Hatta daha da kötüsü bir vazife haline dönüşüp, hiç zevk almadığınız halde, sırf partneriniz istiyor diye yapmak durumunda kalabilirsiniz.

Değişiklik; her zaman için merak uyandıran ve dikkat çeken bir durumdadır. Aynı durum cinsellikte de geçerlidir. Yeni pozisyonlar, ilişkiyi canlı tuttuğu gibi, orgazmı da kolaylaştırıyor.

Orgazm sorunu yaşayan çiftler, ilişkide mutlaka değişik ve ilgi çekecek yöntemler uygulamalıdır. Bu sayede dışarıdan yardım almaya gerek kalmadan, sorun çözülmüş olacaktır.

Değişik pozisyon denerken uyulması gereken yegane kural; partnerinizin bu işe razı olmasıdır. Herkesin, her durumda bir kırmızı çizgisi vardır. Cinsellikte de bunun olması son derece normaldir. Bu sebeple değişik pozisyonlar denemek istediğinizde, partnerinizin rızasını almanız, orgazmı daha keyifli hale getirecektir ve rutinliği ortadan kaldıracaktır. 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?