Kondom, Orgazm Kalitesini Etkilermi?

Yayın Tarihi : 2017/06/23 00:43 • Güncelleme Tarihi : 2023/12/22 12:37 •

Kondom; en sık kullanılan korunma yöntemidir.

Kondom, Orgazm Kalitesini Etkilermi?

Kondom; en sık kullanılan korunma yöntemidir. Hakkındaki dedikodular ise; kişileri tedirgin etmektedir.

Kondomun orgazm kalitesini etkilediği görüşü kesinlikle yanlıştır. Hatta orgazm süresini uzattığını varsayarsak, daha kaliteli bir orgazma dahi katkı sağlayabilir. Bu sebeple güvenle kullanabilirsiniz.

Kondom Nasıl Bir Korunma Sağlar?

Kondom; pen*se takılan esnek bir materyaldir. Ucunda boşluk olan bu malzeme sayesinde; pen*s ucuna gelen meni, dişi rahmine değil, bu boşluğa akar. Yumurtalıklara ulaşamayan sperm hücreleri de gebelik oluşturamaz ve böylece istenmeyen gebeliklerin önüne geçilmiş olur. Bu korunma yönteminde kondomun kesinlikle sağlam olması, en ufak bir deliğin dahi olmaması sperm kaçağını önlemek adına son derece önemlidir.

Kondom Orgazma Etki Eder mi?

Erkeklerde cinsel haz beyinde başlar yani kişi erekte olmaya psikolojik olarak hazırsa pen*s sertleşmeye başlar. Dolayısıyla kondomun bunu engellemesi mümkün değildir. Kadında ise, G noktasının uyarılması orgazmı sağlar ki, zaten kondon pen*se takıldığından G noktasını engellemez. Burada hazzı düşürecek tek bir nokta vardır ki; bu da pen*s ve vajinanın ten tene temas etmemesi, arada ince bir zarın olmamasıdır. Ama eğer partnerlerin böyle bir beklentisi, arzusu yoksa bu da bir engel sayılmamaktadır.

Kondom Çeşitleri ve Fonksiyonları

Ayrıca kondomların tek fonksiyonu sperm geçişini engellemek değildir. Bazıları kimyasal içeriği sayesinde geciktirici etkide olabilir. Yani erkeğin orgazmını geciktirererk cinselliğin daha uzun sürmesini sağlayabilir.

Bazıları düz değil, şekil itibariyle tırtıklıdır. Bunlar da kadındaki hazzı artırmak için uygulanan bir satış yöntemidir.

Bazıları kullanılan parfümler sayesinde kokuludur ve kişinin bu sebeple hazzını artırabilir, temizlik hissini uyandırarak cinselliğe heyecan katabilir şekildedir.

Bazı kondomlar da renklidir ve bu haliyle de kadın için başka bir çekicilik unsuru olabilir.

Yani kondom sadece görevini yapmak dışında, ilişkinizi de renklendirebilir.

Kondom Dışında Korunma Yöntemleri Nelerdir?

Kondom ne kadar güvenelir bir yöntem olsa da, ilişki akışında bunu kullanmak her zaman pratik değildir. Bunun yerine alternatif yöntemler de vardır. Bu yöntemlerden bazıları; spiral kullanmak, doğm kontrol hapı kullanmak, kadında yumurtalık ve erkekte meni çıkış damarlarını bağlatmaktır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?