Gebelikte 8. Hafta

8 haftalık hamileyken, hamileliğin ikinci ayını bitiriyorsunuz. Henüz karnınız çıkmamış olsa bile, hamile olmak muhtemelen çoğu kadında olduğu gibi sizi fazlasıyla heyacanlandırmış durumda.

8 Haftalık Hamilelik

Bebeğin Frambuaz Kadar

Gebelikte 34. Hafta
Henüz yok
32
Doğuma Kalan Hafta

Gebelikte 8. Hafta Tahlil Sonucu

8 haftalık hamilelikte, hamileliğin ikinci ayını bitiriyorsunuz. Henüz karnınız çıkmamış olsa bile, hamile olmak muhtemelen çoğu kadında olduğu gibi sizi fazlasıyla heyecanlandırmış durumda. 8 haftalık hamilelikte bebek ne kadar büyük olur?

Hamileliğinizin 8. haftasında, bebek barbunya kadar büyüktür ve yaklaşık 1.13 gram ağırlığında ve 1.60 cm'dir. Bebek her gün yaklaşık bir milimetre büyüyor. Tahlil sonucu, bebeğinizin gelişimiyle ilgili önemli bilgiler verebilir.

8 Haftalık Hamilelikte Tahlil Sonuçları

haftada neredeyse 2 aylık hamilesiniz. Gebeliğinizin 8. haftasında yapılan kan tahlili sonucu, hamileliğinizin sağlık durumunu daha net gösterebilir. Bu nedenle, doktorunuz tarafından istenen tahlil sonuçları, sağlığınız ve bebeğinizin durumu hakkında bilgi sağlayacaktır. Ayrıca, bu tahlil sonucu, gebeliğinizin doğru bir şekilde ilerlediğini ve herhangi bir sağlık sorunuyla karşılaşmadığınızı öğrenmenize yardımcı olabilir.

8 Haftalık Hamilelik Belirtileri ve Tahlil Sonuçları

Neyin böyle pis koktuğunu merak ediyorsunuz değil mi? Muhtemelen hiçbir şey ve her şey. 8. haftada hormonlarınız size insanüstü koku hissi vermek gibi birtakım çılgın şeyler yapıyor ve böylelikle midenizi alt üst ediyor. Hamileliğinizin 8. haftasında, deneyimleyebileceğiniz garip hamilelik rüyalarının başladığını söylemeyin! Bu belirtiler, tahlil sonucu ile de doğrulanabilir.


Bir takım hamilelik belirtileri şunlardır:

    • Hassas Göğüsler: Göğüsleriniz daha büyük, daha ağır hissedebilirsiniz ve tabi ki göğüslerinizin ağrısıyla da yüzleşmeniz gerek. Çünkü göğüslerinizdeki süt üreten lopçuklar genişlemeye başlıyor. Hepsi iyi bir nedenden dolayı yani göğüsleriniz emzirmeye hazırlanıyorlar.
    • Yorgunluk: 8 haftalık hamileyseniz bol bol dinlenmeniz gerekir. Nedeni ise hormonlarınız dalgalanırken, vücudunuz bebek için daha fazla kan üretir ve kan basıncınız ve kan şekeri seviyeniz gebelik öncesi olduğundan daha düşüktür. Üstesinden gelmenin en iyi yolu ise daha fazla uyumaktır.
    • Sabah Bulantıları: Bulantı yine bu gebelik hormonları ile ilgili, 8. haftada gerçekten şiddetli olabilir. Gün boyu bol bol su için ve sağlıklı atıştırmalıklar tüketin. 8. haftada şiddetli mide bulantısı yaşıyorsanız, midenizde yiyecek tutmak zor olabilir, sağlıklı beslenin.

    8 Haftalık Hamilelikte Kan Tahlili Sonucu

    Gebelikteki 8. haftada, kan tahlili sonucu, bazı hastalıkların veya gebelikle ilgili risklerin belirlenmesine yardımcı olabilir. Özellikle beta HCG değerlerinizi kontrol etmek, bebeğinizin sağlığı hakkında bilgi sağlayabilir. Beta HCG hesaplama, gebeliğin sağlıklı ilerleyip ilerlemediği konusunda önemli bir gösterge olabilir.

    8 Haftalık Hamilelikte Beta HCG Hesaplama

    Hamilelikte yapılan beta HCG hesaplama robotu, gebeliğinizin başlangıcından itibaren HCG değerlerinizi takip eder. Bu değerler, bebeğinizin gelişimini izlemek için önemli bir yol göstericidir. 8. haftada beta HCG seviyeniz, hamileliğinizin ne kadar ilerlediğini gösteren bir referans olabilir.

    8 Haftalık Hamilelikte Gebelik Kontrol Listesi ve Beta HCG

    8. haftada gebeliğinizin takibini yapmak önemlidir. 12. hafta doğum öncesi ziyaretinizi planlayın ve doktorunuzdan gerekli tahlil sonuçlarını isteyin. Beta HCG hesaplama, gebeliğinizin düzenli olarak takip edilmesine yardımcı olabilir. Ayrıca, haberlerinizi paylaşmak için eğlenceli ve yaratıcı yollar düşünün.


    8. haftada yapılan tahlil sonuçları ve kan tahlili sonucu, hamileliğinizin sağlıklı şekilde ilerleyip ilerlemediğini öğrenmenize yardımcı olabilir. Unutmayın, her kadın farklı bir hamilelik süreci yaşar ve tahlil sonuçları kişisel sağlık durumunuz hakkında önemli ipuçları verebilir. Tahlil sonuçları, doktorunuz tarafından gebeliğinizin durumu hakkında daha fazla bilgi edinmenizi sağlayacaktır.

    Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz. Soru sormak için buraya tıklayın.




    Bu makale Dr. Cem Argun tarafından yazılmış olup,
    Op.Dr.Çiğdem İstanbulluoğlu tarafından gözden geçirilmiştir
    Bu Gönderiye 0 Adet Yorum Gelmiş
    ?