Merhaba, sonuçlarınızı inceledim. kan sayımı ve biokimya testlerinizde sorun görünmüyor. Toxoplasmosis avidite testiniz ise;
düşük avidite olarak çıktığı için öncelikle akut enfeksiyon lehine yorumlanabilir. Düşük avidite testi sonuçları itibari ile bazen bebeğin alınması kararına kadar gidilebileceğinden farklı bir laboratuvarda testin tekrarını öneririm.Eğer yeniden düşük avidite çıkar ise; bu durumda kadın doğum uzmanı tarafından ayrıntılı bilgi verilir ve riskler kabul edilerek yola devam edilmek isteniyorsa toxo IgA ve IgE testleri de yaptırılır. Akut enfeksiyon tanısı almış hastalarda, ultrasonografi ve diğer bulgular değerlendirilerek spiramisin tedavisi kadın doğum uzmanı tarafından başlanabilir. Sonrasında gebeliğin 18 haftasında tekrar amniyon sıvısında PCR yöntemi ile fetal enfeksiyon olup olmadığı araştırılmalıdır. Ancak tüm bu izlemlere rağmen anne karnındaki bebekte enfeksiyon komplikasyon riskleri tamamen ortadan kalkmayabilir.
Toxoplasmosis enfeksiyonu olduğunda bebeğe geçme oranı 1. trimestirde(ilk 3 ayda ) %10-25'dir. Bebeğin enfeksiyonu ne kadar erken aylarda olursa o kadar fazla sorun oluşur. Toxoplasmosis enfeksiyonu alan bebeklerde ağır, orta veya hafif bulgular ortaya çıkabilir. Bunlar ağır beyin hasarından, duyma kaybına kadar giden çeşitli semptomlar şeklindedir. Düşük avidite 12-16 hafta içinde geçirilmiş bir enfeksiyonu gösterir. Sınırdaki testleri yorumlamak oldukça zordur. Bu nedenle riskler gebe olan hastaya anlatılıp ultrasonografi, daha sonra gerektiğinde amniyon sıvısından PCR çalışmaları şeklinde ilerlenebilir.
Sağlıklı günler dilerim.
Sizin de benzer bir sorunuz varsa uzmanlarımıza 7/24 sorunuzu sorabilirsiniz.
Tıklayın, Hemen Sorunuzu Sorun.