Hangi Doktor Soruları


Hocam adem dönemini 2 ay gectim ilk tahlillerde sonuc 0.1 cikti tekrar bir test yaptirdım?

Regliniz iki ay boyunca gecikiyorsa mutlaka bir kadın doğum uzmanıyla görüşmelisiniz. 

Hocam, 11 ekim 2015 tarihinde bir iliskim oldu, içe bosalma olmadi, ama vajina bolgesine azda olsa geldigini dusunuyorum?

İlişki sonrasında regl görülmüşse hamilelikten söz edemeyiz. Adet gecikmesinin başka nedenleri olabilir. İlgili doktora başvurmalısınız. 

Anti-TPO 75,7 (0-35) FT4 1,17 (0,89-1,76) İnsülin 14,37 (6-10) TSH 1,51 (0,35-5,50) Teşekküler.

İnsülin değeriniz yüksek, insülin direnciniz olabilir.Ayrıca TPO yüksekliği de otoimmün bir tiroid bezi hastalığınuı düşündürebilir.Endokrinoloji bölümüne danışmalısınız.

Tam kan tahlili yaptırdım yorum istiyorum ne yapmam lazım yaşım 39 hgb 8.3 hct 27.4 ?

 Tahlil.com'a göndermiş olduğunun kan sayımı ( hemogram) sonuçlarında anemi bir diğer adıyla da kansızlık bulguları var.Bu yönde bir tedavi olmalısınız.Ayrıca kansızlık araştırılması amacıyla da bir takım i

Yeni doğan 17 günlük sizce bu sonuç için ne yapmalıyız ? PİRUVAT KİNAZ (PK) Sonuç normalden yüksek 244.7 mU/10^9RBC 60-220?

Az da olsa bir yükseklik var.Bu testin bebeğe neden yapıldığı konusunda ise bilgi vermemişsiniz.Yukarıdaki yazımızda yükselme nedenlerini görebilirsiniz.

Merhaba. Eşimin spermiogram sonuçları: hızlı progresif hareketlilik 5%, hızlı progresif hareketli sperm sayısı 8 mln, morfoloji(Strict)(MEİSC) 2% ?

Sperm tahlil sonucunuzu değerlendirmeye aldık.Tahlil sonucunuzu değerlendirdiğimizde normal şekilli spermlerin yüzdesinin düşük olduğu gözleniyor.Bu sonuç ise, sperm tahlilinde  istenen bir durum değildir.Bu durumun araştırılması ve

19 yaşındayım b12 vitamin eksikliği ve gilbert hastalığım var sizce cinsel hayatımda sorun yaşarmıyım ?

Bu hastalıklar cinsel hayatınızı direkt etkilemez.Cinsel hayatınızda sorun yaşamazsınız.

Aşılama yaptirdim.kanamam var doktorum olabilecegini soylemisti ama beni asil endiselendiren rengi siyah zift gibi

Olağan dışı kanamalarda önerdiğimiz bir kadın doğum doktoruna başvurarak muayene olmanızdır.

2 aydır akıntım kanlı geliyor adetim gününde geldi hiçbir belirtisi olmadı 2 gün sürdü fakat pıhtılaşma ve kan fazlaydı hangi doktora gitmem gerekiyor?

Bir kadın doğum doktoruna başvurun.Rahimdeki bir hastalık, hormanal bozukluklar, enfeksiyonlar bu tür durumlara yol açabilir.Muayene olmanız ve tahlil yapılması gerekiyor sebebinin anlaşılması için.

: Glukoz açlık:108, tokluk:79 hemoglobin a1c:5,11 .6 haftalık gebeyim

Açlık kan şekeri yani glukoz değerinizdeki hafif yükseklik diyabet hastalığı yönünden risk altında olabileceğinizi gösteriyor.Ancak gebelikte bir miktar yükseklik de olabilir.Bir endokrinoloji doktoruna başvurmanız en doğru yaklaşı

Merhaba gebelik şüphesi ile 19ocakta BETA HCG 181.3 çıktı iki gün sonra 632.9 çıktı son adet tarihim 6 Aralık 2015 ancak PCO nedeniyle adet düzensizliğim var ?

Bizlere belirtmiş olduğunuz kanda yapılan Beta HCG değerleriniz gebelik bulgusu.Ancak sürekli olarak belirtiğimiz gibi sağlık gebelik varlığını ortaya koymak için ise  önümüzdeki süreçte ultrason muayenesi ve muayene sonrası da ge

Maalesef ki arkadaş kurbanı oldum şeker hapı (exyacy) kullandım.Kan tahlilnde kaç gün içerisinde çıkar Ve en kısa sürede nasıl vücuttan atılır?

Bırakmanız çok iyi.Eğer bırakmakla ilgili bir kuşkusuz var ise, tercihen AMETEM veya bir uzman hekimden destek alabilirsiniz.Sperm tahlilinde çıkmaz ancak bunun araştırılmasına yönelik tükrük testi, kan testi, idrar testi gibi özel te

Hapı bıraktığım zaman burun kaşıntısı,tıkanıklığı,hapşırık tekrar başlıyor sürekli hap ve burun spreyi mi kullanmak zorundayım

Alerjik kökenli bir nezleniz olabilir.Bir kulak burun boğaz uzmanına muayene olmanızı öneriyoruz.Kendisi tedavinizi planlayacaktır.

Merhabe .ben sevgilimle bir ay 35 gun once surtunme yoluyla iliskiye yasadik?

İlişki sonrasında regl görülmüşse hamilelikten söz edemeyiz. Şikayetleriniz devam ederse ilgili doktora başvurmanızda fayda var.

Günlük pet kullandım aralık ayında siyah parça parça kan geldi test yaptım ama olumsuz çıktı ?

Regliniz düzenli olmazsa nedenini öğrenmek için bir kadın doğum uzmanına başvurabilirsiniz. 

Sürtünme yoluyla ilişkiye girdik ama boşalma olmadı adetim 5 gün geçikti vajina üstüne veya etrafına boşalma olmadı?

Gecikmenin hamilelik dışında pek çok nedeni olabilir. Bir kadın doğum uzmanına başvurmanızda fayda var. 

Merhaba 1.5 2 ay once erkek arkadasim penisini anusume surttu vucudumun uzerine bosalma ya da vajinaya temas olmadı?

Anlattığınız şekilde hamileliğin oluşması beklenmez. Regl düzensizliği için tedaviye mutlaka devam edin. 

Hocam bakireyim surtunme ile bosalma olmadan iliski yasadim 19 gun once?

Durumunuzu gebelik testi yaptırarak netleştirebilirsiniz. Regl gecikmesi devam ederse mutlaka bir kadın doğum uzmanına başvurun. 

Merhabalar 14 yaşındayım ASO değerim 372 bu neyi gösterir?

ASO değeriniz yüksek.Streptokok adlı bakterinin yol açtığı  enfek­siyonunun ardından Anti Streptolizin O  üre­timi meydana gelir.Kanda yüksek oranda ve sürekli antistreptolizin-0 bulunması vücudumuzda streptokokların yol açtığı

Hacim (ml) 4,0 Görünüş normal Viskozite normal Likefaksiyon normal Sp.Kons (mil/ml)1,7

Sperm tahlil sonucunuzu değerlendirmeye aldık.Tahlil sonucunuzu değerlendirdiğimizde normal şekilli spermlerin yüzdesinin düşük olduğu gözleniyor.Bu sonuç ise, sperm tahlilinde  istenen bir durum değildir.Bu durumun araştırılması ve

Merhabalar 14 yaşındayım ASO değerim 372 bu neyi gösterir?

ASO değeriniz yüksek.Streptokok adlı bakterinin yol açtığı  enfek­siyonunun ardından Anti Streptolizin O  üre­timi meydana gelir.Kanda yüksek oranda ve sürekli antistreptolizin-0 bulunması vücudumuzda streptokokların yol açtığı

Tam kan tahlili yaptırdım yorum istiyorum ne yapmam lazım yaşım 39 hgb 8.3 hct 27.4 mcv 66.7 ?

Tahlil.com'a göndermiş olduğunun kan sayımı ( hemogram) sonuçlarında anemi bir diğer adıyla da kansızlık bulguları var.Bu yönde bir tedavi olmalısınız.Ayrıca kansızlık araştırılması amacıyla da bir takım ilave t

Sol el bilegimi buktugum zaman bir yumru olusmakta . sert bir yumru

Bir ortopedi uzmanına muayene için başvurmalısınız.