A-Z Filtre

KAN KÜLTÜRÜ (Hemokültür)


Özellikle hastanede yatan hastalarda enfeksiyon şüphesi olduğundan kandan alınan örnekte enfeksiyon bulunup bulunmadığını ortaya koyan mikrobiyolojik tahlildir.
 Bakteriyemi veya sepsis etkeni bakterilerin izolasyonu ve identifikasyonu için kullanılır.




Bu Gönderiye 7 Adet Yorum Gelmiş
meral_156:

benim ıggt Gamma glutamil trans tahlilim 105 çıkıyor 3 gün önce olan tahlilde 80 idi yüksek denilmişti 3 gün sonra dahada yükselmiş ve bununla beraber SGPT Alanin aminotrans 46 SGOT ALT Aspartat trans 44 bu sonuçlar neyi ifade eder
sizden cevap bekliyorum


Cevap:

Belirtiğiniz değerler ve testler karaciğer fonksiyonları yönünden bilgi veriyor. Karaciğer yağlanması, kullandığınız ilaçlar ilk akla gelen yükselme nedenleri.Ultrason muayenesi ilk aşamada fikir verecektir bu testlerin yüksekliğine dair.Aşağıda konu ve karaciğer testlerine dair detaylı bilgi ve sorulmuş benzer sorular ile cevapları görebilirsiniz.

http://tahlil.com/ggt-nedir-ggt-yuksekligi-neden-gorulur

mehmetyerli02:

Merhaba benim GGT 1366 ALT 84 Klor 115 çıktı. Safra kesesinde yoğun olarak kalkül ve çamur bulundu.Neyin belirtisidir??????????


Cevap:

Karaciğer enzim tetsleri yüksek çıkmış.Karaciğer ve safra kesesi hastalıkları da buna etken olabilir.Doktorunuz gerek görürse ilave testler de isteyecektir.

cilemdemirkan:

Selam, benim dedemin ggt deberi 626 cikti kendisinin karacigerinde tümöruü var. Bu yüzdende cok halsiz. Bu degeri nasil düsüre biliriz ve nasil bir önlem almaliyiz?


Cevap:

Doktorunuzun önerilerine uymanızı tavsiye ederiz, karaciğer tümörlerinde yükselebilir..

sivas_73:

GGG sonucum H 88 ÇIKTI REFERANS ORANI DA 9 36 NEYİM VAR


Cevap:

Belirtiğiniz değerler ve testler karaciğer fonksiyonları yönünden bilgi veriyor.
GGT yüksekliğine dair aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

http://tahlil.com/ggt-nedir-ggt-yuksekligi-neden-gorulur


selmaa:

selam
glukoz değerim 127
ggt değerim 72
alt ve ast normal sınırlarda çıkmış. alkol kullanmıyorum daha öncedende kolesterolümünün sınırının üstünde oldugunu biliyorum. acaba napmalıyım hangi bölüme gitmeliyim bideee babam pankreas kanserinden vefat etti ve şekeri vardı. bunlar beni korkuttu...


Cevap:

Sizde de muhtemelen diyabet var.Diyabette de GGT yükselir.İlk fırsatta bir endokrinoloji uzmanına başvurun.

Bilgi Yok:

senin değerlerinin 10 katı kan değerlerimde var .hastalığın adı ise aşırı yağlı karaciğer sendede yağlanma olabilir oyüzde yağlı yiyeceklerden uzak durmak lazaım tam teşekküllü bir hastanede gastroentorolejide tedavi olman lazım.karaciğerenzimlerini etkilemeyecek düşük dozlu connor 10mg kullana bilrsin allah şifalar versin

Bilgi Yok:

AST (Aspartat Aminotransferaz) : 41.00 IU/L ref. aralığı: 10.00-40.00
ALT (Alanin Aminotransferaz) : 79.00 IU/L ref. aralığı: 8.00-41.00
GAMA-GT (Glutamil Transferaz): 97.00 IU/L ref. aralığı:8.00-61.00

bu sonuçlar, karaciğer veya safra kesesinde sorun olduğunu gösterir mi. kan testi konsantrasyon zorluğu ve sürekli yorgunluk hissi sebebiyle yaptırılmıştır.


Cevap:

Karaciğer testleriniz bozuk, muhtemel karaciğer yağlanmasına bağlı olabilir, ama gastroenterolojiye gitmenizi öneririm.