TSH RESEPTÖR ANTİKORU (Tiroid-Stimulating immünoglobulin, TSI)

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w y z

TSH RESEPTÖR ANTİKORU (Tiroid-Stimulating immünoglobulin, TSI) Hakkında Bilgi

Bir tiroid bezi hastalığı olan hipertiroidi nedeninin tespitinde kullanılır. Özellikle Graves hastalığı ile hipertiroidinin ayırıcı tanısı ve antitiroid ilaç tedavisine cevabın değerlendirilmesinde değerlidir.
Endokrinoloji doktorlarınca sıklıkla istenen bir tahlildir.

Normal Değer: 0-10 U/L 

YORUM YAP

Yorum yapilmeniz için üye girişi yapmalısınız. Giriş yapmak için tıklayınız...

YORUMLAR

beyza-dal | 28.07.2018 04:06

TSH reseptör antikor 0'32 çıktı normal mi yoksa yüksek bir değer mi

Tahlil.Com |

Bizlere sorduğunuz tahlilleri inceledik, Tahlil sonuçlarınız normal.Herhangi bir problem veya sorun görülmüyor tahlil sonucunuzda.

faize.baylan | 28.03.2015 10:31

tsh ım 6 cıktı sınırdaydı doktor 3 hafta geçsin yaptır dedi ben tarama vardı o zaman yine yaptırdım bi hafta sonra tsh 3 cıktı üst değer 5 yada 6 tm bilmiyorum . ilaç başlayabiliriz diyor

Tahlil.Com | 30.03.2015 10:21

Tahlil sonucunuzu değerlendirdik.TSH hormonu değeriniz yüksek.TSH yüksekliği olması hipotiroidi sorununuz olabileceğini düşündürüyor.Yani tiroid bezinizde hastalık olabilir.
Bu durumda daha ileri tetkik, muayene  ve tedavi için endokrinoloji bölümüne başvurmanız uygun gözüküyor.

TSH testleri ve TSH testlerinin yorumlanmasına dair detaylı bilgi sahibi olmak, bu konuda Tahlil.com'a sorulmuş soru ve cevapları okumak için aşağıdaki bağlantıyı tıklayınız.

TSH ve tiroid testlerinin yorumlanmasına dair bilgiler....



eaglebody | 23.03.2015 08:57

Sayın Doktorum test sonuçlarım aşağıdaki gibidir. litfen yorum yaparmısınız teşekkür ederim.
TSH 1,03 0,35-4,,94 mIU/mL

Tahlil.Com | 24.03.2015 06:36

Tahlil.com'a sorduğunuz tahlil sonuçları normal olarak yorumluyoruz.
Test sonuç değerlerinizde bir anormallik görülmüyor.

aslankarabulutt | 12.11.2014 06:29

Sayin doktorum Ca125:6,5 sendimantasyin ise saatte:12 mm sanirsam tehkikeli degil ama yarun renkli doplor cekmim var rahimdeki kist 7 cm olmus.antiboyotik tedavisi verildi iyi cjkarmi sorun ameliyata gerek kalmadan kuculebilirmi.cok agrim var 5 gundur dayanilmaz yorumlarmisinjz

Tahlil.Com | 15.11.2014 12:27

Tahlil.com'a sorduğunuz tahlil sonuçları normal olarak yorumluyoruz.
Test sonuç değerlerinizde bir anormallik görülmüyor.
Doktorunuz muayene bulgularına göre gerek görürse ialve tahliller isteyebilir.

aysegulesraoduncu | 12.11.2014 01:25

serbest t3:4,71, t4 1,64 tsh 0,14 acaba bir bozukluk mu var tiroidin çalışmasında. 3-4 ay önce normaldi seviyeler.

Tahlil.Com | 12.11.2014 10:27

Bir tiroid bezi tahlili olan TSH hormonu değeri düşük çıkmış.
TSH düşüklüğü normal değildir.
Tiroid bezi fazla çalışıyor olabilir.İleri tetkik ve muayene amaçlı olarak Endokrinoloji bölümüne başvurunuz.

TSH testi ve hangi durumlarda düşük çıktığına dair aşağıdaki yazımızda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Tiroid Testleri,


bangel_35 | 12.11.2014 11:36

bebeğimin t3 ve t4 normal çıktı tsh 41,33 çıktı bebeğim su an 5 günlük ve doktorumuz ilaç verdi kullanıyoruz düzelir mi bi zeka geriliği felan olur mu cevabınız için şimdiden teşekkürler

Tahlil.Com | 12.11.2014 11:42

Tahlil sonucunuzu değerlendirdik.Bebeğinizin TSH hormonu değeriniz yüksek.TSH yüksekliği olması hipotiroidi sorunu olabileceğini düşündürüyor.Yani tiroid bezinizde hastalık olabilir.
Şu aşamada panik olmanızı gerektiren bir durum yok.Doktorlarınız çocuğunuza gereken tedaviyi planlayacaklardır.

İleri tetkik ve tedavi için çocuğunuzu bir üniversitenin çocuk endokrinolojisi bölümüne götürebilirsiniz.

TSH testleri ve TSH testlerinin yorumlanmasına dair detaylı bilgi sahibi olmak, bu konuda Tahlil.com'a sorulmuş soru ve cevapları okumak için aşağıdaki bağlantıyı tıklayınız.

TSH ve tiroid testlerinin yorumlanmasına dair bilgiler....



mustafatavas | 18.10.2014 04:48

eşim 10 hafta 5 günlük gebe.serbest t3 4.66 referans değerleri 2.8-7.1 serbest t4 18.28 referans değeri 12-22 tsh değeri 0.133 referans değeri 0.4-4.5 t3 v t4 normal ama tsh düsük.yorumlarsanız sevinirim

Tahlil.Com | 20.10.2014 05:58

Bir tiroid bezi tahlili olan TSH hormonu değeri düşük çıkmış.
TSH düşüklüğü normal değildir.
Tiroid bezi fazla çalışıyor olabilir.İleri tetkik ve muayene amaçlı olarak Endokrinoloji bölümüne başvurunuz.

TSH testi ve hangi durumlarda düşük çıktığına dair aşağıdaki yazımızda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Tiroid Testleri,


lolacoren_ | 12.09.2014 12:25

Merhaba;
20 yaşındayım, Halsizlik yorgunluk sebebi ile doktora gittim ve cıkan sonuclarımı paylaşacağım. Adet kanamam her ayın 25inde oluyor
VitaminB12 263,7 Referans Aralığı :170-663
Folat:7,76 Referans Aralığı: 7,76 Referans Aralığı:3,1-17.5
TSH:4,5 Referans Aralığı: 0,5-4,3
Teşekkürler.

Tahlil.Com | 12.09.2014 02:23
Sonuçlarınız normaldir..
sewda.acar | 18.06.2014 04:47

Mrb, tsh değerim 5 referans aralığı 0.27 - 4.2 'dir. hamile kalmaya engel bir durummudur. ayrıca ELİSA ANTİ RUBELLA IGH *500 POZİTİF REF ARALIОžI >10



Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Tahlil.Com | 04.08.2018 12:04
ޞu anki değerlerinizde ciddi bir problem görünmüyor..
damlasu8934 | 30.05.2014 05:51

Ben ilişkiye girmedim.Erkek arkadaşım kendi kendine boşaldı sonra ben onun eline dokundum elime çok az sperm bulaştı.Daha sonra unutup elimle 30 dk sonra vajinama dokundum.Günümde regl oldum ama yinede içimde şüphe kalmasn diye regl bitince idrar testi yaptım negatf çıktı rahat olablrmiym

Tahlil.Com | 30.05.2014 09:31
Evet rahat olabilirsiniz.
DAHA FAZLA GÖSTER