Tahlil Değerleri Nedir? Tahliller Nasıl Değerlendirilir?

01.08.2018 05:28 | Güncelleme: 08.05.2020 10:24
Tahlil yaptırıp sonuçları aldıktan sonra ilk işimiz tahlil değerlerini incelemek olur.
Tahlil Değerleri Nedir? Tahliller Nasıl Değerlendirilir?
A

Tahlil yaptırıp sonuçları aldıktan sonra ilk işimiz tahlil değerlerini incelemek olur.Tahliller normal değerlerin dışında çıktığında,tahlillerin yanında bazen koyu harflerle yazılmış H veya L görürüz.
Bunun anlamı tahlil değerlerinin normal değerlerin dışında çıktığını göstermek ve gerek tahlili isteyen hekimi gerekse de hastayı uyarmaktır.
H, İngilizce yüksek anlamına gelen High kelimesinin ilk harfi olup tahlil değerinin yüksek olduğunu gösterirken L ise İngilizce düşük anlamına gelen Low kelimesinin ilk harfi dir.
Tahlil değerinin düşük çıktığı konusunda uyarıcıdır. Ayrıca tahlil değerlerinin yanında normal veya referans değerlerin alt ve üst değerlerini gösteren normal değer aralığı olur.Bunları doğru şekilde incelediğimizde tahlil değerlerimiz hakkında kabaca fikir sahibi olabiliriz.
Birçok tahlil değeri ise yaş,cinsiyet,açlık,tokluk gibi faktörlere bağlı olarak farklılık gösterebilir.
Sitemizde yer alan A'dan Z'ye Tahliller ve Normal Değerleri bölümünde tahlil değerleri konusunda çok daha ayrıntılı bilgi yer almaktadır.
Bu bölümü ziyaret ettiğinizde tek yapmanız gereken inceleme yapacağınız tahlilin ilk harfine tıklamanız.

YORUM YAP

Yorum yapilmeniz için üye girişi yapmalısınız. Giriş yapmak için tıklayınız...

YORUMLAR

guven-bakisli | 13.10.2018 01:37

Wbc.13.1 Hgb.11.5 Hct. 34.2 Mcv 71.2 Mch.23.9 Mpv. 6.5 Mon.22.4 Lymph.4.3 Mon. 2.9 Aspartat transaminaz.44.5 rica etsem bana bu sonucları yorumlarısınız

Tahlil.Com | 14.10.2018 11:21

Kan sayım tahlili diğer adıyla da hemogram testi sonucuna göre WBC yani lökosit yüksekliği olduğu görülüyor.
Anlayacağınız dille akyuvarlar normalden yüksek diyebiliriz.
WBC  yüksekliği durumunda akla gelen ilk olasılık enfeksiyon varlığıdır..Çeşitli enfeksiyonlarda wbc değeri yüksek çıkabilir.Özellikle bakteriyel kökenli enfeksiyonlar buna örnektir.Kan sayımında  wbc yüksekliği farklı sebeplere  bağlı olarak da izlenebilmektedir.

Kan sayımı tahlilinde WBC (lökosit)  yüksekliğine ilişkin aşağıdaki bağlantımızda çok daha detaylı bilgi bulabilirsiniz.

WBC yüksekliği

Tahlil.com'a göndermiş olduğunun kan sayımı ( hemogram) 
sonuçlarında anemi bir diğer adıyla da kansızlık bulguları var.
Bu da normal bir durum değil.
Bunun çözümüiçin tedavi olmalısınız.
Kansızlığınızın araştırılması amacıyla da bir takım ilave tahlillere de gerek olabilir.
Bu konuda bir dahiliye veya hematoloji uzmanına başvurmanızda yarar var.

Kansızlık ve tanı yöntemleri hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak ve bu konuda benzer sorular ve uzmanlarımızca verilmiş cevapları okumak isterseniz aşağıdaki bağlantıyı tıklayabilirsiniz:

Kansızlık ( anemi ) nedir? Anemi  tanısı nasıl koyulur, anemi hakkında sorulmuş soru ve Tahlil.com uzmanlarının cevapları

 

 

dilaramemis06 | 05.03.2015 10:53

Wbc7,1 4.5-10
Rbc 4,9 4-5.2
hgb40 36-46
MCV 83 80 - 100
mch 28 27-34
mchc 34 -32-36
Rdw15.9 10.20
plt 211-130 .400
mpv10,8-6.5 -12
pct 0,226 -0,108-0.280
Pdw21-.9 -28
ney62- 45-78
Lyy29 10-48
moy 7,4 3-12
Eoy1,5 0-7
Bay0.3 0-3
NeS4.4 2-7
Lys2.06 0.8-4
mos0.53 0.12-1.2
Eos0.11 0.02-05
Bas002-

Tahlil.Com | 09.03.2015 05:42

Tahlil.com'a sorduğunuz tahlil sonuçları normal olarak yorumluyoruz.
Test sonuç değerlerinizde bir anormallik görülmüyor.

kudretsondogan | 16.03.2014 07:34

15.03.2014 27.12.2013

WBC 8.13 7.8

NE% 48.5 61

HGB 15.0 14.1

MCHC 36.9 34.7

PLT 223 223



24 YAޞžINDA ERKEK KALP AОžRISI ޞžİKAYETİ VAR

Tahlil.Com | 16.03.2014 08:05
Hemogram sonuçlarınız normaldir..
Trafikte Alkol Muayenesinde Sonra Uyuşturucu Testi İle Denetim de Başlıyor
Trafikte sürücülere alkol kullanımı yıllardır yapılmaktaydı.Ancak atrık trafikte uyuşturucu testi de trafik polisleri tarafından genel kontrollerde yapılmaya başlandı.
İdrar Tahlil Örneği Nasıl Alınır?
İdrarda yanma veya kan görülmesi yada farklı şikayetlerle doktora giden hastalardan idrar tahlili için idrar örneği alınmaktadır
24 Sure Testi (Tüm Kromozom Analizi) Nedir?
Tüp bebek yönteminde bebek kayıplarının en sık görülme nedeni; kromozom sayılarındaki anormalliklerdir.
Ovulasyon Testi Nasıl Yapılır?
Ovulasyon kitinin kullanış şekli; markasına göre değişir.
İdrar Yolu Enfeksiyonu Tanısı Nasıl Koyulur?
İdrar yolu enfeksiyonu; idrarda yanma ve ağrıyla kendini belli eden, bakteri  ve/veya mantar kaynaklı hastalıktır.
HbA1c Tahlili Nedir? Diabet Tanısı ve HbA1c Testi
HbA1c: kronik bir hastalık olan diyabetin takibinde en önemli tahlillerden birisidir. HbA1c tahlili son üç ayın kan şekeri ortalaması hakkında bilgi verir. Kanda şeker yükseldikçe…
Düzenli Olarak Yaptırmanız Önerilen 10 Tahlil Nedir?
Sağlığımızın takibi ve kontrolü için düzenli aralıklarla bazı tahlillerin yapılması gerekmektedir. Özellikle doktorların hastalarından en sık istediği ve düzenli olarak yapılmasını…
Evde Kısırlık Testi
Kısırlık (infertilite); kadın veya erkekte, bebek sahibi olmayı engelleyen durumlardır.Kısırlık tanısında evde yapılan bazı testler vardır.Doktor kontrolünde sağlık merkezlerind eyapılan laboratuvar…
ASA (Anti Sentromer Antikor) Testinin Normal Değeri Nedir?
ASA; anti sentromer antikorun kısaltmasıdır. Anti Sentromer Antikor testi sonuçları incelendiğinde normal değeri ve anormal değerleri sıklıkla merak edilmektedir.
Biyokimya Laboratuvarı ve Klinik Biyokimya
Biyokimya bitki, hayvan ve mikroorganizma biçimindeki bütün canlıların yapısında yer alan kimyasal maddeleri ve canlının yaşamı boyunca sürüp giden kimyasal süreçleri…
Kadınlar Hormon Tahlillerini Gönderirken Nelere Dikkat Etmeliler?
Sitemize kadınların hormon tahlilleri ile ilgili sorular sık olarak sorulmaktadır.Ancak sorularınızın sağlıklı şekilde cevaplanması için bazı bilgilere ihtiyacımız var.
Tahlil.com’a Soru Sormadan ve Tahlil Göndermeden Önce Lütfen Uyarılarımızı Okuyun!!!
Tahlil.com'a uzmanlarımız tarafından cevaplanmak üzere gelen sorularınızı göndermeden önce uyarılarımızı okumanızı öneriyoruz.
tahlil.com
tahlil.com
tahlil.com