A-Z Filtre

FERRİTİN


Özellikle demir eksikliği tanısında sıklıkla kullanılan bir tahlildir.
Demir eksikliği anemisi, kronik hastalık anemisi, talasemi, hemakromatozis ve demir yükleme tedavisinin takibinde doktorlarca istenir.
Karaciğer hastalıklarının varlığında demir eksikliği olmasına rağmen normal düzeylerde çıkabilir. Ayrıca akut faz reaktanlarından biridir.

Normal Değerleri Aşağıda Verilmiştir:

Prematüre 25-200 ng/ml
0-7 gün 25-200 ng/ml
7 gün –1 ay 200-600 ng/ml
2-3 ay 50-300 ng/ml
4-6 ay 40-200 ng/ml
7-12 ay 15-140 ng/ml
1-5 yaş 12-140 ng/ml
6-12 yaş 15-140 ng/ml
13-15 yaş 17-140 ng/ml

Cinsiyete göre de normal değerler farklılık gösterebilir.

                        Erkek                   Kadın
16-50 yaş        15-200 ng/ml   14-150 ng/ml
51-60 yaş        15-220 ng/ml   14-150 ng/ml
60 yaş üstü      18-250 ng/ml   18-200 ng/ml 




Bu Gönderiye 6 Adet Yorum Gelmiş
calvinkleinyonja:

Hocam,3 hafta önce idrarımda hafif yanma ve çok az akıntı gördüm.İdrar testi yaptırdım ve herşey negatif fakat LEU(++) Pozitif ,10-12 Lökosit görüldü ve Dr.Cipro500 ile Piyeloseptyl verdi 5gün içinde geçti ve idrar tahlilim temiz çıktı.Şimdi yine penis ucunda huylanma var Bel Soğukluğu olabilir mi?


Cevap:

Üretrit olmanız da ihtimal dahilindebel soğukluğu da bir olasılık.Ancak Mycoplasma, Ureaplasma gibi farklı üretrit etkenleri de var.En  iyisi bir üroloji uzmanına tekrar başvurun şikayetleriniz tam olarak geçmediyse.İlave tahliller isteyebilir üretri taraştırması yönünden.

Akıntınızdan Gram boyama ve kültür yapılması gibi.

muratakbasph:

Sürekli İdrar Testi Yaptırdığımda 1-2 Lokosit Çıkıyor.Bu Benim Çok Canımı Sıkıyor.Polislik İçin Uğraşırken Bunun Bana Engel Olmasından Korkuyorum.Sizce Bunun İçin Ne Yapmalıyım


Cevap:

Sonuçlarınızda kayda değer bir problem görülmüyor, normal olarak değerlendirebiliriz.Dert etmenize gerek yok.


mahir_2012:

merhabalar benim idrar sorunum var fakat lökosit 1 çıktı. olması gereken 0 bunun anlamı nedir.

İyi Çalışmalar.


Cevap:

Sonucunuz normali 1 ile 0 arasında bir fark yok

artelit:

hocam çok saolun tsk ettim (=

bu sitede bütün emegi geçen arkadaslarımı kutlarım.

SAYGILAR//

artelit:

s.a hocam
doktora hıv süphesi için gittim iki adet test yaptı
bana boyalı mik

bun 12.2 8.9-20.6 mg/dl
kreatinin 0.88 0.72-1.25 mg/dl

boyalı mik
2-3 lökosit gr(+) pozitif kök görüldü

diye sonuçlarım açıkladı ve bunların sonucunda bana igne ve hap verdi.
hocam yapılan testin adı ve sonuçlarım ne anlama geliyor bir bilginiz varmı?
bu tesde çıkan sonuç hıv tasıdıgım anlamınamı geliyor
SAYGILAR//


Cevap:

Bu testlerinizin hiç birinin HIV ile uzaktan yakından ilgisi yok.HIV şüpheniz varsa, HIV ELİSA TESTİ YAPTIRIN. Sonuçlarda da anormallik yok

burakk:

merhaba 17 yasındayım bu gun tansıyonum dustu bayıldıgım ıçın hastahaneye gıttık ve tansıyonum 9 a 6 cıktı. kan degerlerımden normal sevıyenın uzerınde olanlar ıse wbc 14 cıktı normal degerı 4.5-10 ımıs, Grand# 9.47 cıktı normal degerı 2-7,8 ımıs, rdw 16.3 cıktı normal degerı11,6-14.8 ımıs , pct ıse 0.17, pdw 17 cıktı ayrıca mcv 89.7 ve mch29.1 degerlerım nasıl degerlendırırsenız.... cıddı bı sorun cıkar mı ?


Cevap:

WBC yüksekliği bir enfeksiyon bulgusu olabilir. Enfeksiyon yönünden bir takım ilave tahliller de yapılabilir.