A'dan Z'ye Tüm Kan Tahlilleri, Laboratuvar Testleri ve Normal Değerleri Tahlil.com'da

Yayın Tarihi : 2018/06/22 21:00 • Güncelleme Tarihi : 2019/03/16 20:26 •
A'dan Z'ye tüm laboratuvar testleri,normal değerleri ve testlerin kullanımlarına dair bilgiler Tahlil Sözlüğünde.Başka hiçbir sitede bulamayacağınız Tahlil Sözlüğü ile merak ettiğinin tüm tahliller ile ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz.
A'dan Z'ye Tüm Kan Tahlilleri, Laboratuvar Testleri ve Normal Değerleri Tahlil.com'da

A'dan Z'ye tüm laboratuvar testleri,normal değerleri ve testlerin kullanımlarına dair bilgiler Tahlil.com'da.Tahlil.com sizler için Tahlil Sözlüğü geliştirdi.Başka hiç bir sitede bulamayacağınız Tahlil Sözlüğü'nü tüm okurlarımıza öneriyoruz.
Başka hiçbir sağlık sitesinde bulamayacağınız alfabetik sıraya göre tahlillere dair bilgileri sitemizde bulunan Tahliller ve Normal Değerleri bölümünde bulabilirsiniz.
Tahlil.com sizler için tüm laboratuvar testleri ve normal değerlerini Tahlil Sözlüğü'nde topladı.
Tahlil sözlüğünde dilerseniz araştırmak istediğiniz tahlilin altına tahlille ilgili merak ettiğiniz soruyu yazabilir ve ilgili tahlille ilgili daha önce sorulmuş sorular ve cevapları okuyabilirsiniz.
Tahliller ve Değerleri bölümünü içeren Tahlil sözlüğünde tüm tahliller alfabetik sıraya göre listelenmiştir.
A'dan Z'ye Tahiller ve Değerleri için tıklayınız......

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
E*********** :

Tam kan testi istendi iş yerinden yaptırdım ig%olan kısım 0.90 değerinde çıktı bu neden yüksek çıkmıştır acaba bilgi alabilirmiyim iyi günler


Cevap:

Tahlil.com'a gelen yüzlerce soru arasından belirtiğimiz kurallara göre sorulan sorular editörlerimizce onaylandıktan sonra doktorlarımızca  cevaplanmaktadır.

Sorunuzu belirtilen kurallara göre sormamışsınız.
Soruyu sorma aşamasında bu konuda gereken uyarılarda bulunmamıza rağmen bu tür uyarılara dikkat etmeyen sizin gibi bir çok okurumuz var.
 
Aşağıdaki uyarıları dikkatle okuyup sorunuzu tekrar sorunuz.
 
 

 

a********* :

Merhaba yaptırdığım hormon testi sonuçları aşağıdaki gibidir.Yorumlarsanız sevinirim...ANTİ TG 37.89 ,Serbest T3 3.50,Serbest T4 1.42,TSH 0.194,Ferritin 10.04,Vitamin B12 348.4,Anti TPO 8.92


Cevap:

Test raporundaki tahlil sonuçlarının normal değerlerini belirtmemişsiniz.

Bunlar laboratuvardan laboratuvara bazı farklılıklar gösterebilir.
Ancak genel hatlarıyla Demir değeriniz düşük.Bu yönde bir tedavi olmanız gerekebilir.

s******** :

demir(fe)=26 hgb=10.1 hct=33.2 mcv=70.9 mch=21.6 mchc=30.5 mon#=0.598 bas#=0.119 eos#=0.032 sedimantasyon=31 ferrıtın=2.1 bu sonuçlara bakarak bana bi açıklama yapabilir misinz? çoğu düşük normalden..


Cevap:

Demir eksikliğine bağlı kansızlığınız var, nedeni araştırılarak tedavi verilmelidir..

r*********** :

Oglum 5 yasinda pankeras divizum teshisi konuldu.ayni zamanda da kistik fibrozis kani heterozigot M470V (c.1408 A>G) polimorfizmi saptanmistir.bu konularla ilgili bilgi verirseniz cok sevinirim.oglum kistik hastasi mi yoksa tasiyici mi ne demek oluyor anlatirmisiniz.


Cevap:

Sadece verdiğiniz bu bilgilerle detaylı bir şey söyleyemeyiz.Size önerimiz çocuğunuzu bir üniversite hastanesinin çocuk hastalıkları bölümüne götürmeniz.

N*********** :

Benim 2 ay sonra düğünüm var kan testi sorunlu çıkınca hemotoloji bölümünde muayene oldum kan sonuçlarım şimdi elimde bi çok değerim düşük . Mesela Hgb:10.8 hct 33.15 mcv 79.33 Mch 25.85 rdw 15.87(bu yüksek) Kretenin 0.53. Ürik asit 2.5. Yardımcı olursanız sevinirim ne yapmalıyım tedirginlim


Cevap:

Kansızlık bulgularınız var, bu yönde tedavi ve nedenine yönelik de ilave tahliller yapılmalı.Bir dahiliye veya hematoloji uzmanına başvurmanızda yarar var.

Kan sayımı ve anemi konusunda detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz aşağıdaki bağlantımızı okuyabilirsiniz.

Kansızlık ( anemi ) nedir? Anemi  tanısı nasıl koyulur, anemi hakkında sorulmuş soru ve Tahlil.com uzmanlarının cevapları


m*************** :

19 yaşımdayım.Karnımın sağ tarafında ve sırtımda ağrı ile doktora başvurdum.Benden kan ve idrar tahlili istedi. Kan tahlilimde bilirubin 0.23 çıktı. İdrar tahlilimde ise 15- 20 lökosit, 10-15 eritrosit ve çok miktarda bakteri bulundu.Rahatsızlığımın nedenini açıklar ve yardımcı olursanız sevinirim.


Cevap:

 İdrar tahlilinde lökosit görülmesi  idrar yollarında bir enfeksiyon varlığının bulgusu olabilir.İdrar yolu enfeksiyonu bakımından bilgi vermesi için idrar kültürü testi çok kolay ve güvenilir bir yöntemdir.Ne yazık ki meslektaşlarımızın büyük çoğunluğu bu testi kolay kolay istemiyorlar.

İdrar kültürü tahlili idrar yolu enfeksiyonu tanısında kullanılan en güvenilir tahlil yöntemidir.Ancak bu tahlil yapılmamış anlaşılan.İdrar kültürü sonucuna göre, bir enfeksiyon varlığı yönünden en doğru bilgi alınacaktır.

İdrar kültürü hakkında detaylı bilgi almak, bu konuda sorulmuş benzer soru ve cevapları okumak için tıklayınız


  İdrar yolu enfeksiyonu olup olmadığının araştırılması için idrar kültürü testi yapılması bu aşamada uygun olacaktır.
 


d************ :

Demir bağlama eksikliğim var.bu yüzden adetimde sorun olabilir mi? ya bu demir bağlama eksiliği nedir?neden kaynaklanır ve bana hamilelik dönemimde ya da hayatımda bir sorun yaratır mı 22 yaşındayım.cvplarsanız sevinirim


Cevap:

Sonuçlarınızı gönderirseniz daha açıklayıcı bir cevap verebiliriz.Demir eksikliğiniz var ise bu yönde tedavi olmalısınız

?