Adet Gecikmesi Kaç Günde Olur?

Yayın Tarihi : 2015/11/14 00:07 • Güncelleme Tarihi : 2020/03/10 12:44 •
Akıllara ilk olarak hamilelik ihtimallerini getiren adet gecikmesinin hamilelik dışında da pek çok farklı nedenleri olabilir.
Adet Gecikmesi Kaç Günde Olur?

Akıllara ilk olarak hamilelik ihtimallerini getiren adet gecikmesinin hamilelik dışında da pek çok farklı nedenleri olabilir. Hormonal dengesizlikler, kist veya tümörler, stres, hastalık, ağır egzersizler, kilo değişimi adet gecikmesine sebep olabilir.

Bir kadının adet döneminin 21 ile 35 gün arasında olması gerekir. Adet döneminin 1.günü adet görülen ilk gündür. Adet tarihinin üzerinden 1 hafta geçmesine rağmen adet görülmemişse adet gecikmesinden söz edilebilir. Genellikle çoğu kadın 28 günde bir adet olur. Aynı zamanda çoğu kadınında adet dönemi bu süreden birkaç gün uzun ya da kısa olabilir. Her kadının adet gecikmesini hesaplarken 28 günü temel alması doğru olmaz. 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
E********** :

Merhabalar. Reglim 7 gün gecikti. 25.12.2018 de erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla bir deneyim yaşadık. Bakireyim 26.12.2018 de regl olmam gerekiyordu ama hala olmadım test yapmalı mıyım?


Cevap:

Sürtünme yoluyla gençlerin beraber olması sıklıkla başvurulan bir ilişki türü.Bu konuda sitemize pek çok soru geliyor.

Bu tür bir ilişkiyle hamilelik şansı neredeyse imkansızdır.
Hamilelik için ise tek bir olasılık vardır.Boşalma sonrası erkeğin menisinin vajinaya girmesi ve yumurta ile buluşması.Ancak sürtünme sonrası vajinaya sperm bulaşı olasılığı var ise az da olsa bir gebelik ihtimali vardır.
Bu durumda da adet tarihinde en az 7 gün gecikme olur ise tedbiren gebelik testi yapılabilir.

 

?