Bakar Körlük Amaroz ve Nedenleri

Yayın Tarihi : 2015/04/21 21:07 • Güncelleme Tarihi : 2024/02/13 09:03 •

Amaroz, bakar körlük olarak da tarif edilen bir hastalıktır.

Bakar Körlük Amaroz ve Nedenleri

Amaroz, bakar körlük olarak da tarif edilen bir hastalıktır. Göz yapısından kaynaklanmayan çeşitli nedenlerden dolayı yaşanan kısmı veya kalıcı körlük durumudur.
Çoğunlukla tek gözde görülen amaroz, çeşitli zehirlenme vakalarında ve histerik krizlerde görülmektedir.
Amarozun oluş nedenine göre tedavi uygulanmakta ve büyük oranda iyileşme görülmektedir. 

Amaroz Nasıl Meydana Gelir?

Göz yapısında bir değişiklik olmamasına rağmen kişinin baktığı nesneyi görmemesi oldukça ilginç bir durumdur. Ancak bu durum tamamen körlükten çok daha iyi bir durumdur. Çünkü göz yapısı değişmediğine göre, kişinin normal görme yetisine ulaşması hiç de uzak bir ihtimal değildir. Büyük olasılıkla kişi en kısa sürede görmesine yeniden kavuşur.

Burada anlaşılması gereken husus beyin yönetimidir. Beyin yönetimi, son dönemlerde sıkça karşımıza çıkan bir durumdur. Beyni bir duruma inandırdığınızda, sanki o durum gerçekmiş gibi tepkiler verir vücut. Yani ben zayıflayabilirim yediğim hiç bir şey bana kilo yapmaz olgusunu kolayca dile getirebiliyorsanız, bir strese sahip olmadan yani kilo yapar mı diye korkmadan yiyebiliyorsanız yani beyninizle kesinlikle buna inanıyorsanız, gerçekten kilo almadığınızı göreceksiniz. Çünkü vücut strese girdiğinde yağlarını korumaya alır ve siz ne yaparsanız yapın zayıflayamazsınız.

Amaroz da da durum bundan farklı değildir. Amaroz genelde beyinde çok fazla stres yükü varken ortaya çıkar. Vücut bu yüksek stresi tolere etmeye çalışırken birçok nöron çarpışır, çarpışan bu nöronlar yani beyin hücreleri enerjisini gözlerden aldığı için kişi bakar körlük yaşar. Ancak gerekli tedaviyi aldığında, hayatından stres unsurunu çıkardığında kolaylıkla yeniden görme yetisini kazanabilir.

Zehirlenme neticesinde de amaroz meydana gelebilir. Kişilerin vücudu bir bütündür. Normalde mide ve bağırsaklar, kusma ve ishalle zehir unsurunu kolaylıkla vücuttan uzaklaştırır. Ancak yine de kan dolaşım sistemine katılan zehir unsuru, en hassas organ olan gözlerde geçici amaroza sebep olabilir. Zehir unsuru kan dolaşım sisteminden çıktığında ve ilave yöntemlerle birlikte kişi yeniden normal göz sağlığına kavuşabilir ve hayatına devam edebilir.

Bazen de tansiyona bağlı durumlarda geçici amaroz yaşanabilir. Bu da bayılmalarda görülen bir durumdur. Geçicidir tedavi edilebilir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz. Soru sormak için buraya tıklayın.




Yorumlar

Yorum

Lütfen sadece konu ile ilgili yorumunuzu yazınız. Cevaplanmasını istediğiniz sorularınızı uzmanlarımıza burayı tıklayarak sorabilirsiniz.
?