Bakire Kişi Hamile Kalabilir mi?

Yayın Tarihi : 2018/06/11 10:18 • Güncelleme Tarihi : 2023/07/19 10:42 •

Adet kanı, nasıl rahimden gelip, kızlık zarını aşıp vajinadan dışarı atılıyorsa; dışarıdın gelen meni de aynı şekilde kızlık zarını aşıp, rahime ulaşıp spermlerini yumurtalıklara iletebilir. 

Bakire Kişi Hamile Kalabilir mi?

Evlilik öncesi  genç kızlar bakire iken ilişki kurmaları halinde hamile kalıp kalmayacaklarını sıklıkla merak ediyorlar. Bu konuda özellikle genç kızlardan Tahlil.com uzmanlarına bir çok soru geliyor.
Gerçek anlamda bir cinsel ilişki yaşamadan da hamile kalma ihtimali çok az da olsa bulunmaktadır. Halk arasında sürtünerek ilişki olarak da bilinen ilişkilerde, erkeğin boşalması sonrası meninin vajina çevresiyle temas etmesi buradan da vajina içine girmesi çok düşük bir olasılık da olsa mümkündür.
Bakire birinde kızlık zarının bulunması hamile kalınmayacağını garanti etmez.
Bazı cinsel beraberliklerde orgazm olan erkek kızlık zarı yırtılmadan da vajina içine boşalabilmektedir.
Böyle bir durumda da, erkeğin menisinin ve sprem hücrelerinin kızlık zarının arasından sızıp vajina içine girmesiyle bakire biri hamile kalabilir.

Kadın Cinsel Organı Yapısı Nasıldır?

Bu konuyu anlatırken en önemli husus kadın cinsel organının yapısıdır. Bu yapı bilindiğinde nasıl hamile kalınabileceği de açıklığa kavuşacaktır.

Yumurtalık denilen kısım; kadın yumurtalarının geliştirildiği ve üremeye hazır hale geldiği yerdir. Buralar kasık kısmının her iki tarafına denk gelir ve gözle görmek mümkün değildir, ultrasonla görüntülenebilir. Bu iki yumurtalığın kavuşum noktası ise, rahim yani bebeğin geliştiği bölümdür. Yumurta kanalında spermle karşılaşan yumurta bu alanda büyür ve bebek olarak gelişir.

Rahimin biraz altında yani vajinaya doğru olan kısımda ise kızlık zarı denilen perde vardır. Bu perde delikli ve elastik bir yapıya sahiptir. Genel olarak 5 ile 7 cm içerdedir.

Adet kanı, nasıl rahimden gelip, kızlık zarını aşıp vajinadan dışarı atılıyorsa; dışarıdın gelen meni de aynı şekilde kızlık zarını aşıp, rahime ulaşıp spermlerini yumurtalıklara iletebilir. Dolayısıyla kızlık zarı bozulmadan hamile kalınması evet mümkündür.

Evlilik Öncesi Cinsellik

kişiler cinsel yaşamı merak etme, evlilik korkusu yaşama gibi durumlardan dolayı evlilik öncesi cinselliği deneyimlemek istiyor. Ancak bu hiç sağlıklı bir durum değildir. Gerek fiziksel, gerek psikolojik olarak süreç içinde her iki partnere de zarar veren bir durumdur. Ayrıca gizli kalan herşey daha kıymetlidir. Yani evlilik öncesi tüm sınırların kalkması, evliymiş gibi bir bekar hayatı yaşanması, evliliğin önemini ve gizemini ortadan kaldırır. Bu da mutsuz ve devam etmeyen evlilikler olarak karşımıza çıkar.

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?