Vajinismus Tedavisine Eşinizle Gidin

Yayın Tarihi : 2018/04/13 17:57 • Güncelleme Tarihi : 2023/12/29 10:50 •

Vajinismus; kadının fiziksel ve ya psikolojik, herhangi bir sebepten dolayı cinsel birlikteliğe ulaşamamalarıdır.

Vajinismus Tedavisine Eşinizle Gidin

Vajinismus; kadının fiziksel ve ya psikolojik, herhangi bir sebepten dolayı cinsel birlikteliğe ulaşamamalarıdır.

Bu konu her ne kadar kadın kaynaklı görünse de, erkeğe de ciddi görevler düşmektedir. Bu sebeple tedavi de, birlikte alınmalıdır. Sorun farkedildiğinde, vakit kaybetmeden, eşinizle birlikte uzman yardımı almalısınız.

Vajinismus Nasıl Bir Hastalıktır?

Vajinismus; kadınlarda cinsellik korkusu ile tanınan bir rahatsızlıktır. Bunun sebebi; çoğunlukla cinselliğe bakılan; ahlaksız, zor, tiksindirici bakış açısından kaynaklanır. Ve söz konusu kişi bunu kendi yapmak durumunda olduğunda çok fazla kasılır ve kendini rahat bırakamadığı için orgazm yaşanamaz ve cinsellik akıldaki o zor algısıyla devam eder.

Bir başka vajinismus sebebi de yine sık görülen ama çok da ifade edilemeyen bir durumdur; erkeğin yaklaşımı. Cinsellik iki taraflı bir olaydır. Erkeğin cinsellikten fazla beklentisi olması ve bunu dile getirmesi, kadının istek ve ihtiyaçlarını görmezden gelmesi ve gevşemesini beklememesi vajinismus durumunu artıran bir etkendir.

Diğer bir sebep de; daha az görülen fizyolojik sebeplerdir. Yine vajina veya rahim kısmında bulunan bir hastalık ki bu hastalık; polip olabilir, vajinal darlık olabilir. Bu hastalıklar sebebiyle vücut gevşese dahi; pen*sin vajinaya girişi zorlanır. Bu zor deneyimden sonra kadın cinsel birleşmeye bakış açısında zor olduğunu kabullenir ve artık fiziksel olarak da psikolojik olarak da bu birleşmeyi istemez.

Vajinismus Tedavisi Nasıl Yapılır?

Vajinismus durumunda öncelikle fiziksel muayene yapılır ve kişinin vajinismus açısından sorun oluşturacak bir durumu var mı buna bakılır. Eğer fiziksel bir problem görülmezse aile terapisi görüşmesi yapılmalıdır.

Bu görüşmelere sadece kadın değil, erkek partner de gitmelidir. Çünkü vajinismus sıkıntısını geçirmek için terapist bilgi verecek ancak bunu partner uygulayacaktır. Peki vajinismus durumunda uygulanması gereken doğru yaklaşım nedir?

Hem kadın, hem erkek cinsel birlikteliği istemelidir.

Cinsellik öncesi özellikle kadının rahatlatıcı bitki çayı içerek kaslarını gevşetmesi gerekir.

Ön sevişme mutlaka uygulanmalıdır. Bu kadında gevşemeye ve kaslarının da açılmasına sebep olacaktır bu şekilde pen*s kolaylıkla vajinaya temas edebilecektir.

Kaydırıcı gibi, cinsel birleşmeyi kolaylaştıracak kozmetikler kullanılabilir.

Cinsellikte her iki tarafında haz alması sağlanmalıdır.


 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?