Bakirelerde Rahim Ağzı Kanseri Olurmu?

Yayın Tarihi : 2017/06/22 21:43 • Güncelleme Tarihi : 2024/03/15 06:28 •

Rahim, kadınların cinsel organı olmanın yanında; gebe kalmaları durumunda bebeklerini büyüttükleri ve besledikleri de alandır. Dolayısıyla kadını kadın yapan bir çok hormon ve yapı materyali rahimde bulunmaktadır.

Bakirelerde Rahim Ağzı Kanseri Olurmu?

Rahim ağzı kanseri; kadınlarda ciddi oranda görülen bir rahatsızlıktır. Bu hastalığın oluşabilmesi için, cinsellik yaşanması gerekir. 

Bakire bir kişinin bu rahatsızlığa yakalanma ihtimali yoktur. Şayet ciltte gördüğü lekelenmeler veya başka belirtiler, rahim ağzı kanseri açısından  şüphe oluşturuyorsa, enfeksiyon geçiriyor olabilirsiniz. Doktora başvurmanız gerekmektedir.

Rahim Ağzı Kanseri Neden Olur?

Rahim, kadınların cinsel organı olmanın yanında; gebe kalmaları durumunda bebeklerini büyüttükleri ve besledikleri de alandır. Dolayısıyla kadını kadın yapan bir çok hormon ve yapı materyali rahimde bulunmaktadır.

Rahim, idrar kanalından farklı bir vajinal giriştedir ve vajinanın ortalama ve yaklaşık olarak sekiz santimetre içerisindedir. Dolayısıyla çevresel faktörlerden etkilenerek, cinsel yaşantısı olmayan kişilerin rahim ağzı kanseri olması beklenen bir durum değildir.

Rahim ağzı kanseri, cinsel hayatı aktif kadınlarda karşımıza çıkan bir hastalıktır. Her kanser çeşitinde olduğu gibi, rahim ağzı kanserinde de genetik ve çevresel faktörler birlikte etkindir.

Rahim Ağzı Kanseri Belirtileri Nelerdir?

Rahim ağzı kanseri belirtileri daha çok rahim bölgesinde hissedilir. Kasık bölgesinde şiddetli ağrı, adet dönemlerinde tüm vücudu halsiz bırakacak kadar yoğun ağrı, adet düzensizliği, cinsellik yaşarken ağrı hissetme, vajinadan gelen bazen kanlı, bazen de sancılı idrar, vajinadan gelen kötü koku ve akıntılar rahim ağzı kanseri belirtilerindendir.

Bunların dışında tüm kanser çeşitlerinde görülen, sebepsiz ve hızlı kilo verme, beslenmeye dikkat etmeye rağmen kansızlık görülmesi, kan ilaçlarından sonuç alamama gibi durumlar da yine rahim kanserinde etkili olan rahatsızlıklardır.

Rahim Ağzı Kanseri Nasıl Tedavi Edilir?

Rahim ağzı kanseri, diğer tüm kanserlerde olduğu gibi, hangi evrede olduğu, hastaya ne kadar etki ettiğine göre tedavi şekli değişebilir. Kadınlarda görülen bu kanser çeşiti oldukça yaygın olmasına rağmen, iyileşme oranları da azımsanamayacak derecede fazladır.

Kanserli hücreler tek bir odakta toplanmış ve henüz vücuda yayılmamışsa, o zaman kanserli hücreleri ameliyatla almak doğru bir yaklaşım olacaktır.

Kanserli hücreler metastaz yani vücut hücrelerine yayılmaya başlamışsa, o zaman kemoterapi ve radyoterapi görülerek bu hücreler azaltılmalıdır. Eğer doktorunuz gerek görürse sonrasında ameliyat kararı verebilir veya buna gerek bile kalmadan hastalığı atlatabilirsiniz.

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz. Soru sormak için buraya tıklayın.




Yorumlar

Yorum

Lütfen sadece konu ile ilgili yorumunuzu yazınız. Cevaplanmasını istediğiniz sorularınızı uzmanlarımıza burayı tıklayarak sorabilirsiniz.
?