Prezervatif En Pratik Doğum Kontrol Aracı

Yayın Tarihi : 2015/03/18 12:21 • Güncelleme Tarihi : 2024/03/01 10:52 •

Prezervatif kolay ulaşılması ve pratik kullanımından dolayı en yaygın kullanılan doğum kontrol yöntemidir. Cinsel ilişki sırasında vajinaya vücuda girişini engeller ve hamileliğin oluşumunu büyük oranda önler.

Prezervatif En Pratik Doğum Kontrol Aracı

Prezervatif, kondom ismi ile de bilinen ve cinsel ilişki sırasında fiziksel bariyer olarak kullanılan bir üründür. Prezervatif kolay ulaşılması ve pratik kullanımından dolayı en yaygın kullanılan doğum kontrol yöntemidir. Cinsel ilişki sırasında vajinaya vücuda girişini engeller ve hamileliğin oluşumunu büyük oranda önler. Ancak kullanılan prezervatifin kalitesi çok önemlidir. Prezervatifte yırtır, delik olması dahi korumanın tam sağlanamamasına sebep olur ve istenmeyen gebelikler meydana gelebilir.

Gebelik Nasıl Meydana Gelir?

Kadın vücudunda yumurtalık denilen organ, anne karnında oluşur ve içi; kişinin hayatı boyunca gelişecek yumurtalarla doludur. Yani bir kız bebek doğduğunda yumurtalıklarında kaç yumurtası olduğu belli olarak doğar. Ergenlikten itibaren, her ay bir yumurta geliştirilir, büyütülür ve rahim kanalına verilerek sperm ile karşılaşması beklenir. Eğer gelişen yumurta sperm ile karşılaşmazsa, regl yoluyla rahimden dışarıya atılır. Eğer bu yumurtalar sperm ile karşılaşırsa döllenir ve bebek meydana gelir. Ve bu yumurtalar tamamen bittiğinde menopoz dönemi başlar.

Bu surette değerlendirildiğinde kadın yumurtası; tek, büyük ve hareketsizdir. Yani rahim kanalında gelişmiş bir yumurta, spermi bekler. Erkek spermi ise; küçük, çok sayıda ve hareketlidir.

Erkeklerde ise durum farklıdır. Anne karnında erkeğin testisleri ve yumurtalıkları gelişir. Ancak içeride hazır sperm yoktur. Ergenlikten itibaren sperm sentezlenir ve aktif hale gelir. Erkekte bir orgazmda, çok fazla sperm sentezlenir. Sentezlenen bu spermler pen*sten çıkar ve rahim kanalına girer. Rahim kanalında yumurtayı bulan ilk sperm yumurtaya temas etmekle birlikte yumurta etrafını kuşatır ve başka sperm girişine izin vermeyerek yumurtayı döller.

Bu yarış içinde kazanan sperm; en hızlı, en hareketli ve yolu en doğru bulan yani en kaliteli sperm olur.

Doğum Kontrol Yöntemleri Nelerdir?

Doğum kontrol yönteminde, işleyen mekanizmalar arası farklılıklar meydana gelir.

Doğum kontrol hapı; yumurtanın döllenmeye hazır hale gelmesini engeller.

Spiral, kadın vücuduna giren spermin, yumurta kanalına girişini kapatarak birleşmesini engeller.

Tüp bağlatmak; sperm ve yumurtanın birleştiği kanalı kesmek demektir.

Kondom yani prezervatif ise; erkek vücudundan çıkan spermi direkt toplayarak rahime kesinlikle temas etmemesini sağlayan medikal aparattır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?