Cinsel Sorunları Arkadaşınızla Değil, Eşinizle Tartışın

Yayın Tarihi : 2017/06/23 00:43 • Güncelleme Tarihi : 2021/05/28 09:22 •
Arkadaş ortamlarında genelde her konu tartışmaya ve bilgilenmeye açıktır. Cinsel konularda buna dahildir. Hatta bu hususta görüş almak oldukça da uygun bir yöntemdir.
Cinsel Sorunları Arkadaşınızla Değil, Eşinizle Tartışın

Cinsel problemler, konuştukça aşılır. Bu konuşma başkasıyla değil, sadece partnerle konuşulduğunda çözülür.

Başkasının deneyimi ve tavsiyeleri sizin cinsel hayatınızla uyumlu olmayabilir, hatta; yanlış bir yol izlemenize dahi sebep olabilir. Partnerinizle konuşmanız; ilişkinizi de canlı tutmanıza yardımcı olur.

Arkadaş ortamlarında genelde her konu tartışmaya ve bilgilenmeye açıktır. Cinsel konularda buna dahildir. Hatta bu hususta görüş almak oldukça da uygun bir yöntemdir. Özellikle ilişkiye heyecan katmak, bazen biraz renklendirmek, farklılıklara açık olmak için başkalarının fikirleri de değerlendirilebilir. 

Ancak bu konuşmalarda dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Öncelikle cinsel hayatınız size ve eşinize özeldir. Bu ikili ilişkideki en önemli durumları kimsenin bilmesine gerek yoktur. Bu sebeple tavsiye alma, tavsiye verme evet kabul edilebilir ancak mahrem sınırı asla aşılmamalıdır. Her ne kadar yakınınız olsa da, kimsenin bu durumu bilmesine gerek yoktur.

Diğer husus da, ilişkinizdeki bir problemi siz ve partneriniz dışında kimse çözemez. Öneriler gelse de, yapılacaklar size ve eşinize aittir. Bu sebeple böyle bir problemde eşinizle açıkca konuşmalı ve problemi birlikte çözüme kavuşturmalısınız. 

İlişkilerde en önemli mesele, problemi problem olarak görmek yada görmemektir. Çoğu zaman kadınlar için problem olan bir mesele, erkekler için sorun olmayabilir. Haliyle ortada o’nca bir problem yoksa, çözüme kavuşturacak bir durumda yoktur. Bu sebeple kendinizce problem gördüğünüz durumu eşinize kabul ettirip bir çözüm ürettiğinizde, zaten kimseye anlatmaya gerek duymadan meseleyi çözeceksiniz.

Başka kişilerle cinsel meseleleri tartışmanın belki de en büyük zararı, kazara konuşmanın eşinizin kulağına gitmesidir. Bu durum hiç hoş değildir. Bunu duymak, ortada bir problem yoksa dahi ciddi bir sıkıntı yaşamanın sebebi olabilir. İlişkiyi çok daha çıkmaz noktalara getirebilir. Bu sebeple özellikle problemli cinsellikte konuşma mercii mutlaka eşiniz olmalıdır.



Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?